Как жена може да оцелее в мъжкия свят и бизнес?

Егото пречи във всичко, подчерта известният предприемач Таня Скринска
3 авг 2024 13:31, Елка Василева
75

“Бях много млада, работех в една голяма международна компания като търговски представител, но в един момент установих, че ми харесва всичко, свързано с доставките, логистиката. Всичко беше много динамично, комуникирах с хора от различни държави и почувствах, че това е нещо, с което искам да се занимавам. Така стартирах собствен бизнес, първоначално бях в спедиторска компания, посредник между клиент и транспортни компании и в един момент моят малък бизнес се разви и вече 18 години се занимавам с това”, каза бизнесдамата и предприемач Таня Скринска в съботното издание на "България сутрин" за нейния старт в транспортния бизнес.

Тя заяви, че не е имала притеснение дали ще се справи, защото не е имала големи амбиции.

Как жена може да оцелее в "мъжкия свят и бизнес"?

"Аз никога не съм делила бизнеса на мъжки и на дамски, по-скоро смятам, че човек трябва да е професионалист в работата си. В началото ми беше трудно, не защото съм дама, а защото бях твърде млада. Всички знаем, че един млад човек трябва да се докаже, да покаже, че е сериозен, че думата му има тежест. И когато направи това, всички го възприемат сериозно. Имало е моменти, в които съм искала да разбия стереотипите и да докажа, че жените могат да се справят на ръководни позиции, дори по-добре от мъжете", сподели още Скринска в рубриката “Вдъхновителите”

Тя не се страхува от провалите, защото е човек, който не се взима твърде на сериозно и няма високо его, единствено се притеснява за хората от нейния екип.

"Егото пречи във всичко. Пречи в бизнеса, защото не ти помага да си себе си и да взимаш правилните решения, защото мислиш за това как ще изглеждаш в очите на хората. Егото пречи и на личните взаимоотношения, пречи и в политиката. Смятам, че в последните години сме в тази ситуация точно заради егото на редица политици", допълни Таня Скринска пред Bulgaria ON AIR.

За младите хора и транспортния бизнес

"Бих посъветвала младите хора да влязат в транспортния бизнес. Това е една моя лична кауза. Има дами, с които сме съмишленици и имаме такава инициатива. Предполагам, че от септември ще я стартираме и ще влезе в професионалните гимназии", заяви още Таня Скринска.

Гледайте целия разговор във видеото.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бе тя и боксьорката Имаме Халиф е успяла жена
66
1
 
1
 
! Отговори
Фитока преди 1 месец
А и която и жена надхвърли ли 45 я забелязвам само,ако е моята с която се търпим по навик.Не съм обърнал внимание дали флиртува с по-млади както аз,защото ми е все тази вече след като пере и глади.
65
1
 
2
 
! Отговори
Фитока преди 1 месец
Успелите жени са само упорити,а не умни и красиви.И повече минуси чакам Ха,хаха
64
4
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Само мъже с ограничени умствени възможности могат гордо да заявяват, както в доста коментари тук, с какво еди къде си разположено разполагали били жените и какво ги било издигало.Че то същото може и да кажем и за мъжете, защото има достатъчно жени и на големи позиции......Който има възможности, той трябва да се издига.......
63
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изключенията само потвърждават правилото - бизнеса е мъжка работа, а болните напъни на феминистките единствено ни напомнят колко много глупост произвежда тяхната секта.
62
3
 
1
 
! Отговори
Фитока преди 1 месец
62,при мен готвенето е релаксация и въобще не го отстъпвам на никого.Колкото до успелите жени лесно ще живеят с тях,които са на тяхната вълна,но това си е лудница за мен.По хотели и заведения съм издържал месец два,е някои го могат цял живот,но едва ли са много,които издържат на подобни темпо,а и вероятно е свързано с бизнеса им и са го приели като начин на живот.
61
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До този под мен: Ами то и диригентите в огромната си част са мъже. Защо е така според теб - защото жените не стават за музиканти ли? Или има някаква друга причина...
60
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами като сме започнали темата за "мъжкия" свят и бизнес, защо да не отворим приказка и за женскоия свят и бизнес. Професиите които са традиционно определяни като женски. Например, готвенето. Кулинарното изкуство си е по принцип женска територия, обааааче като се огледаш, ами те в цял свят ТОП готвачите са МЪЖЕ. Ами шиенето. Това също си е типична женска професия и там се оглеждаме и какво ТОП шивачите в цял свят - МЪЖЕ. Айде викам да не се оглеждаме повече. Жената май става само да седи в ОФИС.
59
2
 
4
 
! Отговори
Bussines преди 1 месец
Няма нищо лошо в това една жена на нейната възраст да е подържана, дори със силикон и други интервенции Предпочитам реализирани кариерни жени в живота с работа, жилище, автомобил, доходи пред това да издържам някоя с гол задни...к от провинцията на която да плащам сметките и храната като на домашен любимец Мисля,че много се отмести акцента от темата за бизнеса и жените,към лични характеристики насочени към госпожата
58
3
 
1
 
! Отговори
Фитока преди 1 месец
Като се замисля,ако жената бе като нея щях да се изнеса първия месец До 40 не би ми било проблем,но след това не съм готов за нонстоп купон,а такива като тази и с патерици няма да се спрат да са всеки ден и нощ по купони.Най-много кафе да ти направят,за друго време нямат,напред назад,часовника и закъснявам.Храна само в заведения,няма лягане пред телевизора.А бе лудница.За кратко с чужда се издържа,но цял живот такава ще те умори.Жените все пак са по-издръжливи на постоянни натоварвания.
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Има за всеки... "Мъжките професии , не са за жени" - ами нали затова ги наричаме "мъжки" :-)
56
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Феномено от ДПС - така беше, но нещата бавничко се променят към по-добро. В България се изляха милиарди инвестиции в последните 20 години.
55
1
 
1
 
! Отговори
СалмонЕЛКА преди 1 месец
Кое е НПО-то?!? И що така е прекалил0 с шпакловката на фейса и силикона въпросното нещо на снимката... Въпросите са риторични бай дъ уей :)
54
2
 
4
 
! Отговори
Феномено от ДПС преди 1 месец
България е една окрадена и окупирана ккоччина от бившите червени бббоклуцци на власт преди 89 и до ден днешен,без никаква перспектива за какъвто и да било по сериозен бизнес . Няма реален вътрешен пазар за която и да е ниша защото хората са много бедни и не се произвежда абсолютно нищо.Единствено приватизирани бизнеси от времето на Костов и преди това,раздадени на наши хораНе дай си Боже нещо да ти провърви следва рекет от хора като моя адаш Пепи еврото
53
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има си опасни жени, спор нема в това, но само са опасни когато мъжете ги харесат, иначе отсвирване отвсякъде :))) То и без това за тех има повече работа, отколкото за нас мъжете, остава и да се оплакват :))
52
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Темата е много стара и прилича във времето на Соца . Жените карат автобусите , тракторите в колхоза , таксита,. Сега пък станали бизнесмени с огромен бизнес .
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За да вземе един политик пари, трябва някоя фирма да му ги даде. Какъвто беше примерът с френския концерн Елф Акитен. Даването на подкуп също е престъпление. Значи едрият бизнес дава подкупи, а защо на висши политици? Защото мащабът на сделките е такъв, че няма как се мине без благословията им. Мога да ти дам примери с други големи фирми - например Сименс, Мерцедес-Бенц и Волво, които станаха известни с "подаръците си" на висши лидери в арабския свят, които лидери по-късно обявихме за диктатори.
50
3
 
10
 
! Отговори
Има за всеки... преди 1 месец
Жените могат да "оцелеят" единствено в мекичките професии. Нещо на бюрце... нещо дето да седиш на столче... нещо с огромна обедна почивка и неограничен брой кафенца, нещо дето да драскаш в химикалче по листчета или да натискаш клавишите на компютърче. В такива професии жените са дори и по-добри от мъжете. Мъжките професии , не са за жени, освен ако не са от типа мъжкарани. Едри, здрави и груби. Професии свързани със работа, яка работа, професии свързани с рискове, професии свързани с действие...
49
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На Запад политическите играчи Курц ,Кол , Саркози и всички такива не се взимат и не ги приема никой за Бизнесмени . Те са за определен период Или за България някой или някои да носят за Три милиарда загуба за Белене .Те не са да отчитат фактури , материали да продават и купуват . Няма фирмени регистрации . Не дават гаранция не носят финансова и материална отговорност за дейностите си. Сравнението е неправилно
48
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 48 Какво означава по-успял мъж според теб моме :)) Требва да обяснявам на лекарките как се борави с дистанционното, че те не знаят как... :)))