Как жена може да оцелее в мъжкия свят и бизнес?

Егото пречи във всичко, подчерта известният предприемач Таня Скринска
3 авг 2024 13:31, Елка Василева
75

“Бях много млада, работех в една голяма международна компания като търговски представител, но в един момент установих, че ми харесва всичко, свързано с доставките, логистиката. Всичко беше много динамично, комуникирах с хора от различни държави и почувствах, че това е нещо, с което искам да се занимавам. Така стартирах собствен бизнес, първоначално бях в спедиторска компания, посредник между клиент и транспортни компании и в един момент моят малък бизнес се разви и вече 18 години се занимавам с това”, каза бизнесдамата и предприемач Таня Скринска в съботното издание на "България сутрин" за нейния старт в транспортния бизнес.

Тя заяви, че не е имала притеснение дали ще се справи, защото не е имала големи амбиции.

Как жена може да оцелее в "мъжкия свят и бизнес"?

"Аз никога не съм делила бизнеса на мъжки и на дамски, по-скоро смятам, че човек трябва да е професионалист в работата си. В началото ми беше трудно, не защото съм дама, а защото бях твърде млада. Всички знаем, че един млад човек трябва да се докаже, да покаже, че е сериозен, че думата му има тежест. И когато направи това, всички го възприемат сериозно. Имало е моменти, в които съм искала да разбия стереотипите и да докажа, че жените могат да се справят на ръководни позиции, дори по-добре от мъжете", сподели още Скринска в рубриката “Вдъхновителите”

Тя не се страхува от провалите, защото е човек, който не се взима твърде на сериозно и няма високо его, единствено се притеснява за хората от нейния екип.

"Егото пречи във всичко. Пречи в бизнеса, защото не ти помага да си себе си и да взимаш правилните решения, защото мислиш за това как ще изглеждаш в очите на хората. Егото пречи и на личните взаимоотношения, пречи и в политиката. Смятам, че в последните години сме в тази ситуация точно заради егото на редица политици", допълни Таня Скринска пред Bulgaria ON AIR.

За младите хора и транспортния бизнес

"Бих посъветвала младите хора да влязат в транспортния бизнес. Това е една моя лична кауза. Има дами, с които сме съмишленици и имаме такава инициатива. Предполагам, че от септември ще я стартираме и ще влезе в професионалните гимназии", заяви още Таня Скринска.

Гледайте целия разговор във видеото.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До27. Няма такова нещо за балкански мъж. Мъжът в соца е друг . Сега е друг . В ЕС е патриархат . Много малко жени учат висше . Те се отдават на къща , деца и семейство . Мъжът носи финансите . Жената гледа къщата . Жена да се развива в бизнес е рядко в Европа . Не е всяка като Ружа Игнатова в Германия.
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може да оцелее само ако е част от ченгесарска схема . И свързана с лица от политиката. Сама с такава работа не става. В транспорта трябва задължително да се бута в шалварите , шашми те и шамарите. После тя е жена . Може да търпи на шляпане , където и да е ш.
25
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Мъжете хем се оплакват от жени с кариера и приходи, хем реват" - има нещо вярно. Балканският мъж, има си причини с османски привкус, е много често силно комплексиран. И има нужда да подтиска някого - по правило този, който поддава, т.е. жената до себе си. Ако няма кариера - защо не носи пари вкъщи, а ако има - мъжкарана, кариеристка и т.н. И номерът често минава с години, понеже и жената е възпитана "по балкански". Я се пробвай да стъпиш на врата на една германка да речем - можеш да забравиш.
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може да оцелее само ако е мъж, който се чувства жена когато му е изгодно.
23
2
 
8
 
! Отговори
Пен преди 1 месец
Може да оцелее като на боксов мач на олимпиадата :))
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Как ли ? "В Бизнеса, който и да си оцеляваш със здрава работа , знания и упоритост." - ако въртиш сергия е точно така. Ако обаче погледнеш историята на големите играчи ще видиш, че именно значение имат паричките на тати (и връзките му), и дупарата, и други подобни достойнства. Това съвсем сериозно го казвам. Разбира се, не само това е важно. Но да го изключим от сметката би било наивно.
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Лесно е - "С мигранти и дрога всеки може да забогатее" - тъй ли, що не се пробваш щом е толкова лесно? Особено пазарът на дрога е изключително либерален и само нови играчи чакат - то не са руснаци, то не са ливанци, албанци, араби и какви ли не групировки, които с огромно желание посрещат новите желаещи да навлязат в бизнеса с дрога и помагат с кавото могат момчетата. Така съм чувал...
20
1
 
11
 
! Отговори
Лесно е преди 1 месец
С мигранти и дрога всеки може да забогатее, я пробвай да забогатееш с честен труд, да те видим.
19
2
 
10
 
! Отговори
Как ли ? преди 1 месец
Как жена може да оцелее в мъжкия свят и бизнес? ... По същия начин по който и мъжете оцеляват в света на бизнеса. Като работи здраво. А и какво значени има дали си мъж или жена за бизнеса. Още малко и ще напишете че значение има и цвета или религиозната пренадлежност. В Бизнеса, който и да си оцеляваш със здрава работа , знания и упоритост. Всички други дето напредват с паричките на тати или с предлагане на дупарата ... не траят дълго и винаги ги чака провал. ФАКТ... Бизнес факт.
18
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Човек, който говори за стереотипи между мъже и жени, НЕ МОЖЕ да е добър ръководител. Хората са равни. Стереотипи няма и още повече пък в България не е имало.
17
4
 
3
 
! Отговори
Фитока преди 1 месец
Яко!
16
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не може да, има мъжки и женски бизнес. Това са умения, които се придобиват чрез знания, а не чрез природни дадености.
15
3
 
17
 
! Отговори
До 16 преди 1 месец
Глупости. Точно пък успелите мъже имат най малка нужда от кариеристка до се себе си. Успешният мъж като се прибере от работа иска да има до себе си истинска жена. Той цял ден се е занимавал с бизнес. Не му трябва още един бизнес проблем вкъщи. Кариеристките ще има по голям успех ако си вземат беден и пасивен мъж. Те ще го издържат и ще плащат сметките, той ще им дава любов и подкрепа. Така нещата се допълват долу горе. Не може двама началници да живеят под един покрив. Има конфликт.
14
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мъжете хем се оплакват от жени с кариера и приходи, хем реват ако жените им седят у тях, дебелеят и се правят на домакини. Няма угодия. Само силен мъж с още по-голяма кариера може да има успешна връзка със такава жена. В момента, в който жената започне да печели повече идват еректилните проблеми на мъжа и се отключват комплексите за малоценност. Не може ти да си лекар, а той да е чистач - рецепта за проблеми.
13
0
 
15
 
! Отговори
хаха преди 1 месец
бизнесдама :) кой я провъзгласи за такава , сама или журналистите ?!
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То въпросът е как мъж да оцелее в този свят. За жените е по-лесно, най-малкото разполагат с безлимитна кредитна карта по природа. Сещате се къде е предполагам.
11
1
 
12
 
! Отговори
Zemedelec преди 1 месец
Проверете в регистрите, тази няма бизнес, бизнес има мъжът и, не е кой знае какъв!
10
3
 
17
 
! Отговори
Муахаха преди 1 месец
баща ми казваше: "с цепка между краката - всичко се постига", не знам тоя лаф широко известен ли е или не, но е истина...
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може ако няма алжирки.
8
1
 
9
 
! Отговори
кака ви калинка преди 1 месец
установих, че ми харесва всичко, свързано с доставките на протеинови добавки, логистиката на заплатата и шефчета мераклии