Глобяват родители поне по 300 лева, децата им навън след 22 ч.

Ако са под 14 години - санкция след 20 ч.
29 авг 2024 12:54, Петър Бойчев
51
Глобяват родители поне по 300 лева, децата им навън след 22 ч.
Снимка Пиксабей

Родителите на четирима тийнеиджъри между 14 и 17 години ще платят поне по 300 лева, след като децата им бяха хванати навън след 22 часа. Те са били в градинка в столичния кв. "Подуене".

Акцията е на полицаите от 5-о РУ към СДВР. Тя е във връзка с нарушаването на обществения ред и е превантивна. Проверявали се освен градинки и заведения. След като засекли учениците, полицаите извикали родителите им и ги предали на тях. Съставили им и актове. Глобата за подобно нарушение е между 300 и 500 лева за първо провинение и между 500 и 1000 лева за повторно.

От СДВР посочват, че такива проверки са регулярни и се правят от всички районни управления в столицата.

Децата под 14 години не могат да са навън след 20 часа, а тези между 14 и 17 години - след 22 часа, пише 24 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от Общество
Задават се седми избори за НС за три години, похарчени са половин милиард досега
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Така стават нещата я. *** не се прибира щот вечер е по- интересно и по се върти парата. Тресват 300лв на мама и тати, тати го ошамарва малко да се дисциплинира. То звъни да се оплаче от домашно насилие. Държавата го прибира да е в пезопасност и след това го подарява на някое ЛГБТ младо семейство за да го научат как е най- добре се правят нещата.
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ас сам на идинайси гудини,но вечер скитосвам до идин часъ,заштоту си расхошдам блиснацити,чи в куптора са ниспукойни и саму пиштът.
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И къде са тия полицейски блокове- от 30 г няма "полицейски блокове"
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Часът е 21- вече се смрачава по това време- около 10 деца- 12/14годишни се събират на пейката пред блока и започват викове, драскане по колите, подритване на контейнерите за смет и след всеки подобен подвиг се крещи ама като изумени и нечовешки налуден смях, подиграват и имитират преминаващите и пак смях от оня дето не е нормален- какво им става на тия деца...
43
1
 
2
 
! Отговори
ала-бала преди 2 седмици
Ха ха ха, пред полицейските блокове до 24 ч. се наслаждаваме на децата - бесни писъци, удари по ламарините на пързалките, безспирно подвикване и бирено кикотене от родителите им, деца и внуци на ушеви. Няколко високи лампи-фар са насочени към прозорците на спалните, да се опазят колите, Самоглобете се, приберете си чаветата.
42
0
 
8
 
! Отговори
Anonym преди 2 седмици
Родителите са длъжни да наблюдават децата си. Децата и младежите не бива да са сами на улицата вечер и през нощта. точка
41
1
 
15
 
! Отговори
Столичанин преди 2 седмици
Закъснели мерки! Цяло лято шумът от градинките беше до 23 часа. Някои хора сме на работа на следващия ден. И определено става въпрос за 7-8 годишни, а не за тийнейджъри. Това го няма никъде в Западна Европа например, освен около бежанските центрове.
40
5
 
4
 
! Отговори
К0мунизъмът се Върна преди 2 седмици
Спете Спокойно, Деца!
39
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Кви са тез гнусни лесбийки на снимката, нямаше ли снимка на нормални деца
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не ви трябва вече климатик, вече е хладно. А иначе, не стойте вкъщи през жегите, освен ако не сте слабоподвижни. Отворете прозорцитд, вратите, входната врата ако трябва за да стане течение. Старите блокове са проектирани и са на места да миже да проветрявате успешно. Хайде приятно.
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Наркомани имаше и през соца, включително и в гимназиите. Непълнолетни момичета, правещи определени услуги срещу заплащане също имаше. Малолетни и непълнолетни от боята и тагава крадяха организирано, под ръководството на възрастни, но тогава имаше и ТВУ, особено онова в Бойчиновци. Когато попаднеха в такова учебно заведение поне научаваха азбуката и основите на някой занаят. Защото само 70-80% отговаря на истината онази басня, че през соца всички ходели на училище а после на работа.
36
0
 
19
 
! Отговори
Зевс преди 2 седмици
Деца под 14 години не могат да са навън след 20 часа и ги глобяват, в същото време деца под 14 години раждат бебета и държавата им плаща помощи, ей това ако не е абсурдна държава!
35
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Шукаар - И през соца имаше вечерен час за ученици - 20.00 ч.. През лятото беше по-либерален - до 21.00 ч., когато все още не беше въведено лятното часово време. Ако някой си е оставял децата навън до полунощ, това е било на негова отговорност. Само недей да ми пееш мантри, че по онова време престъпност не е имало. Постоянно се чуваше какво се е случило на девойчета на по 12-14 г., също и на някои момченца, които подобно на теб са били оставяни да се шляят до късно.
34
0
 
4
 
! Отговори
Обаче! преди 2 седмици
Когато родителите са в категорията "трайно безработен на соц.помощи", как точно ще им удържат глобата? Децата на такива родители са навън и по малките часове. Неотдавна едно такова, малолетно, беше заплашило с нож жена и й беше взело парите. Други в организирани групи усилено "бераг" каквото докопат, а трети са на магистралата и особено в София на Околовръстното. И понеже вече имат самочувствие на монополистки поради големия си брой, те дори диктуват цените - 20 лв за opaлен, 30 за вaгuнaлeн.
33
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Такова нещо за пръв път чувам!
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 3116 или 17 годишен бръснат татуиран наркоман с нож "детенце" ли го наричаш?
31
3
 
4
 
! Отговори
демокрация преди 2 седмици
чист фашизъм братче, идете в по-развити държави каго швеция, там със закон са забранени щорите
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Отидете на улица Раковска в 3 сутринта и там е като манифестация на пубертети
29
1
 
4
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 седмици
Според мен за да улесним работата на полицията и съдебната власт трябва да забраним деца до 18 г. и жени на всяка възраст да излизат навън в тъмната част на денонощието. Няма значение колко е часът. Тъмно ли е навън, без жени и деца. Да можем по тъмното само мъжка кочч компания да има по улиците, площадите и т.н. А полицаите по тъмно вместо с пистолети да се разхождат с автомати и картечници ако видят престъпник да могат да реагират адекватно.
28
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 27 По-голяма тъпотия не бях чувал, как е било през 60-те, 70-те или 80-те години. Научна фантастика. Детата играеха (от личн опит) на криеница, гоненица, стражари и апаши, фуниики и т.н. до 22:00- 23:00 часа през ваканцията и нямаше проблеми, защото имапе държава и хората не се страхуваха, а ключа се държеше под изтривалката на входната врата :-). Не е като де е нямало съвсем престъпност, но не и в тези размери.