Психолог за рекламата на Диона: Целта е поколението, което иска да живее в бунт, в риск

Проблемът е много стар
30 авг 2024 12:26, Нели Христова
104
Психолог за рекламата на Диона: Целта е поколението, което иска да живее в бунт, в риск

"Погрешно е да мислим, че само децата са обект на рекламата. Това са младите хора, които искат да живеят бързо, да имат постоянна енергия, които са изтощени от липсата на неща, които да им се случват в живота. Младото поколение, което не иска да отлага удоволствията, хедонистично, лесно и бързо да му се случват нещата. Момичето се позиционира точно там."

Това коментира в интервю за БНР психологът Младен Владимиров след скандала с рекламираната от попфолк изпълнителка прахообразна енергийна напитка.

Психологът обърна внимание върху въпроса "кои са авторитетите, лидерите на мнения, еталоните" и запита кои са идолите, на които се кланяме днес.

Проблемът с енергийните напитки около училищата и това, което вземат децата, е много стар, напомни Владимиров.

"Балоните, вейпове – всичко, до което имат достъп, широка трябва да бъде дискусията. Къде стоят институциите? Защо е необходимо обществото да вдигне температура, за да се пребори с някакъв вирус? Защо като институции не сме го разпознали? Това са важните дискусии.

Поколението, което иска да живее в бунт, в риск – характерно за подрастващите, да има скандал, провокация: точно това целеше тази самоканселираща се дама – да провокира. Тя се заявява като лидер, който употребява."

Нямаме генералната превенция, категоричен е психологът.

Не знаем към кого да адресираме своите страхове. Не знаем с кого да се свържем. Всеки ден се сблъскваме с поговорката "Бог високо, цар далеко", смята Младен Владимиров пред БНР.

"Имаме съдържание, което предполагаме, че е незаконно. Имаме промоция, реклама на продукт, търговско слово. Имаме фигура, която се обръща към голям брой хора – известна е, да речем – инфлуенсър. И действието се развива в платформа, която е известна – Инстаграм."

Това посочи проф. Нели Огнянова, преподавател по медийно право в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Едната линия е отговорността на платформите. Другата линия е отговорността на самото лице, заснето на клипа. Има действащо право по линия на платформите. Има транспонирано европейско право. Към платформите има изисквания, свързани с търговското слово, изтъкна проф. Нели Огнянова.

Платформите трябва да предприемат мерки за защита на децата, категорична е тя.

СЕМ действа относно платформите под българска юрисдикция, уточни преподователят.

Инфлуенсърите работят с големи аудитории, затова общата тенденция е да влязат в регулация, заяви проф. Огнянова в предаването "Преди всички".

"Който навлиза в тази област, трябва да е готов, че правото идва. Свободата на изразяване не е абсолютна в никоя съвременна правна система."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от Страната
Най-висока средна заплата в София – 3129 лв., в Благоевград е най-ниската – 1519 лв.
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
Angelov, Valve Corp преди 2 седмици
Шефе имам и една друга идея - нали знаеш билбордовете или платната на корабите - един билборд му опъваме три материи - тая по средата е мрежа с малко луфт между трите - предната и задната материя пропускат въздуха и са фронтално бели, отвътре обаче черни. По логика по мрежата ще почне да се кондензира вода без витла дето да има проблем с птиците и това трябва да се пробва като windtrap!
51
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Това да ходи да се продава, ако има будала, за следващата доза.
50
4
 
0
 
! Отговори
Играч преди 2 седмици
Балъците русофили си лягат с дъртитe си дебели и провиснали 50 годишни лелки а ние евроатлантиците играем с *** като Диончето
49
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А питахте ли колко му платиха на психолога да защитава този *** и поръчителите? До не говорим, че няма психолози, с тези теми се занимават психиатри.
48
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Такива жени харесвам, да се без мозък, в леглото правят всичко :))
47
7
 
0
 
! Отговори
Играча преди 2 седмици
Така се живее а не като русофил да жулиш ракия, да караш голф и да умреш на 60 от цироза
46
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Оставям настрана простотията на това нещо Диона, но *** Огнянова преподавател в Софийския университет да ми обяснява колко е хубаво, че в ЕС няма свобода на словото е повече от скандално. Вече открито се пропагандира, че свободата на словото е зло, което трябва да се смачка, а цензурата, пропагандата, промиването на мозъци и запушване на устите на политически съперници е висша цел.
45
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Като иска да живее по този начин, да заминава на фронта... Там има всичко..
44
0
 
2
 
! Отговори
Име преди 2 седмици
Абсолютни измишльотини. Заключенията единични случаи. Хедонисти били. Ами повечето от милениум поколението са безпомощни в реалния свят. Не желаелят автомобили. Не са проактивни. Задоволяват се с малко. Камо ли да смъркат. Бъдещи безработни интелектуалци. Много подобно на поколенията от социализма. Тези с енергийните напитки имат енергизирани родители. Това се възпитават дома!
43
1
 
0
 
! Отговори
Angelov, Valve Corp преди 2 седмици
Трябва да се пробва - една редичка такива в стил драконовите яйца в Исландия - колко ли вода ще кондензира за ден! Това му казвам перманентна дизайнерска инсталация!
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А вие продължавайте да популяризирайте всевъзможни начини за УБИВАНЕ на човешкото. Съществото, което се изживява като певица, като е кухоглава, и вие ли медиите, трябва да и правите още реклама?
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Какъв психолог бе, за тая трябва направо психиатър..
40
2
 
0
 
! Отговори
Angelov, Valve Corp преди 2 седмици
И боядисана бяло керамика - отвън 30 по Целзий вътре в windtrap 4 градуса по Целзий , колкото в пещера .... Резултат бърз конденз ...
39
1
 
12
 
! Отговори
Диона преди 2 седмици
е без значение. Тя е само една микроскопична брънка от веригата, ярък пример за това какви НЕ трябва да бъдат българите. Виждал съм до какво води ползването на "полезната дрога", като ганджа, кокаин, кетамин, хероин и производните им. Нервни кризи, загубване на паметта, деца с увреждания от родители пристрастени към наркотиците. Разпространителите на дрога пълнят джобовете си, полицията е беззъба, управляващите мълчат за проблемите, а това дава златен шанс за погубването на нацията.
38
1
 
1
 
! Отговори
Angelov, Valve Corp преди 2 седмици
Керамиката май ще е най-добра за корпуса особено ако е куха като двойни прозорци ....
37
1
 
6
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 2 седмици
И аз още живея с бунт-срещу грантаджии, политици, феодали, измамници, Шиши, Миши бирата, Бойко Митич, Киро канадското с "л", Асанчо шереничкото , Дедо Демнцията, Камилата и най-вече американското колониално робство. Има за какво да се борим цял живот. Може с наркотици, може без наркотици. Те са частен случай на борбата, та не ми ги хвалете тия низши същества с линийките.
36
3
 
1
 
! Отговори
Angelov, Valve Corp преди 2 седмици
И така и така пак бях на легло един месец по здравословни причини...приема ли се още едно малко патентче за компенсация за закъснението!
35
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Хубава жена!
34
0
 
8
 
! Отговори
Тъпак преди 2 седмици
Има чалга-има проблем.Няма чалга-няма проблем.Толкова е просто.
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 32 Става да е изплющиш веднъж, също е предимство, че нема мозък, ще прави добър кекс :)))