Близо 200 загинали в катастрофи за половин година, 4 000 са ранените

Най-много тежки произшествия в столицата
1 сеп 2024 13:25, Петър Бойчев
23
Близо 200 загинали в катастрофи за половин година, 4 000 са ранените
Снимка БГНЕС

196 души са загубили живота си на пътя, а близо 4 хиляди са ранените през първата половина на годината, според данните на полицията.

Най-много тежки катастрофи са станали в столицата - 373. По над 300 са тежките  инциденти и във Варна и Пловдив. Най-малко пък са катастрофите с жертви или ранени в Ямбол – 19 и Габрово – 24.

Най-голям е броят на инцидентите, станали във вторник и петък – по над 500. Най-малко  са катастрофите в неделя - 366.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от Страната
Над 100 души от Самораново на протест срещу безводието
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вчера и днес Тракия беше претъпкана от коли. Не ми обяснявайте колко сте бедни! Не сте! Обяснете ми защо 99% шофирате като крет ени? Не са ви виновни святкащите. Вчера и днес от тях нямаше. Но имаше всякакви други ин сели, които само се чудят как да се дразнят! Повръща ми се от хората в тази страна и тъпотата, която демонстрират!
19
0
 
3
 
! Отговори
3 000 000 градско ! преди 1 седмица
3---И така всеки го раздава млад бандит каращ като безсмъртен ,това да те изпревари му доставя чувство на превъзходство над другите и ако няма със кого да се,,дръпне ,, сам ще се вихри някъде на пътя и ще се снима за да може да докаже че еномер 1 ! Колкото повече коли е потрошил и може да го докаже толкова повече тежи ! Дори баща му където го е отгледал не е критерии за шофьор и въобше не му пука за съвети те които му се дават като си е наумил че ще се трепе и цялото МВР не оже да го оварди
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пътувам към Гърция днес и има задръствания. Поне десет коли се юркаха в аварийните ленти, понеже както знаем, някои са по-специални от други. Да са живи и здрави. Децата им да са или стерилни или да си заминат преди да са снесли следващото поколение от същия вид. Тая нация докато не изчезне, няма да се оправят нещата.
17
0
 
4
 
! Отговори
3 000 000 градско ! преди 1 седмица
1----Запомнете ! Много пъти съм писал ,че убиисствата по пътищата ще станат епидемия ! Понеже те са резултат от лоши пътища и мутреещи се шофъори със пари !!! Докато усилията на полицията са хвърлени изцяло срешу ПИЕНЕТО и отчасти към дрогата ! Наблюдавам как цяла нощ на полицая радара седи на една улица а на другата минават със 200 след малко полицая се мести местят се и онези със гюлетата във главите ! Полицайте се занимават със глупости и дреболии защото са на норма и хич ги няма ....
16
1
 
4
 
! Отговори
Мдаа преди 1 седмица
Оскотяваме все повече. Безмозъчни карат на една боя дистанция. Бързат сякаш са хирурзи и отиват да спасяват някой на операционната маса. А са остригани анцузни хора. Как стигнахме до тук? Да каже дългия чалгар.
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Браво на ямболии!
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нелигитимна държавна власт, нелигитимна съдебна власт, мъртви граждани. Нещо изненадващо?
13
0
 
2
 
! Отговори
Л.Иванов преди 1 седмица
Така, както е тръгнало- държава без държавност, ПТП ще се увеличават!Всеки ден, стотици водачи се сбъскват с потенциярни убийци, но никой не го е еня!Съчувствам дълбоко на близките на загиналите при ПТП, които мечтаят за справедливост- справедливост няма, няма и да има! Докато партийте се притесняват да не изгубят част от електората си, ако предложат по- строги мерки, нещата ще се задълбочават и ще стават все по- трагични!
12
0
 
5
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 1 седмица
Напишете колко е прогреса спрямо миналата година ама надали, защото ще се покаже колко неработещи са мерките и непрестанните проверки за алкохол и наркотици заемащи сигурно само един процент от катастрофите
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това постижение е в резултат на непрекъснато светещите ФАРОВЕ, проверките за алкохол, наркотици, СУМПС и т.н. Резултат има и той е 400 на година. Да не говорим, че катастрофите с професионални водачи ги броят за трудова злополука.
10
2
 
3
 
! Отговори
F-Pace 400hp 302km/h преди 1 седмица
Eлате в Германия! Не на всички аутобани има ограничения! Ще ви покажа къде няма и ще направим по един loop! Вземете си пелени за възрастни обаче и гуми най-малко ZR, все пак не искаме катастрофи!
9
2
 
2
 
! Отговори
На българина му преди 1 седмица
трябва кола с колела (може и с гуми) върху покрива, защото много се опитват да продължат пътя си по този начин! Признак за неумение да карат автомобил със съпровождащо ниско образование! Законите на физиката не мога да бъдат заобикаляни!
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На бугарака война му не требе сам ще сеунищожи
7
6
 
6
 
! Отговори
GTI 2.3 V5 150 коня преди 1 седмица
да се затрие тоя пр0клет български ген дано !
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Няма култура, не само на шофирането, също и липсва елементарно възпитание и резултатите са налице!
5
2
 
8
 
! Отговори
Стефан преди 1 седмица
За сравнение в Онтарио тази цифра а около 35.Да, 35 човека в 8 милионна Онтарио. Само че там законите са измислени и работят.
4
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Статистиката на ушевите корумпета е пълна лъжа и измама, както всичко около тях. Загинал в ПТП пишат, само и единствено ако трупът е в колата, ако при удара е изхвърчал от автомобила,е в графа удар в дърво, стена, мантинела каквото се сетите,или графа други и всичко е наред. По данни на спешна помощ и болниците броят на загиналите е поне два пъти по-голям . Така е и малоумието несъобразена скорост, никога не са виновни АПИ че няма път,или общината. Важното е дремят като *** с камерите.
3
3
 
9
 
! Отговори
манталитет преди 1 седмица
Дано повече изтрепани да са от състезателите, които са основната причина за тези произшествия, след това е пътната инфраструктура. Ако на дупките някой кара с 200, след като оправят дупките ще е 260 или колкото може да вдигне автомобила...
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
По важното е, че се събраха 700 милиона от глоби. 35 се дадоха за камери, 50-ина за коли а останалите се раздадоха на ковачки и пеефски. Плащайте си глобите от камерите и навеждайте главица пред калинчо и прасчо.
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Изтрепва са лошия матриял :)))