МВР обяви конкурси за 400 гранични полицаи

2000 лв. стартова заплата от 1 януари
1 сеп 2024 12:05, Петър Бойчев
19
МВР обяви конкурси за 400 гранични полицаи
Снимка БГНЕС

Главна дирекция "Гранична полиция" (ГДГП) към Министерството на вътрешните работи (МВР) обявява конкурси за назначаване на 400 гранични полицаи. Това се посочва на интернет страницата на "Гранична полиция".
В щата на ГДГП са включени допълнително 1264 бройки за длъжности с полицейски правомощия,като са обявени конкурси за назначаване в МВР на първите 400 от тях.

За 390 длъжности в Регионалните дирекции "Гранична полиция" е необходима диплома за завършено средно образование. За 10 длъжности в Дирекция "Гранична полиция" – образователна степен "бакалавър". След спечелването на конкурсите всичките 400 кандидати ще преминат шестмесечен курс в Академията на МВР.

Подаването на документи ще става в Регионалните дирекции "Гранична полиция" - Аерогари, Бургас, Русе, Драгоман, Кюстендил, Смолян и Елхово и граничните полицейски управления в София, Варна, Видин, Брегово, Петрич, Свиленград и Малко Търново.

Приоритетите в дейността на “Гранична полиция” са насочени към противодействие на нелегалната миграция през държавната граница във всичките ѝ проявни форми; контрабандата на хора; трафика на хора с цел сексуална експлоатация; използването на неистински, преправени или документи с невярно съдържание за преминаване на държавната граница, както и трансграничната престъпност, посочват от МВР.

„Тази професия се превърна в желана последната година. Перспективите в МВР са големи, ако той се обучава и е амбициозен, може да постигне много. Стартовата заплата е каквато е за всеки полицай в МВР. Тя в момента е около 1300-1400 лв., но от 1 януари ще бъде около 2000 лв. без нито един ден стаж. Заплатите на служителите на МВР ще бъдат обвързани със закон със средната заплата“. Това пък заяви директорът на „Гранична полиция“ гл. комисар Антон Златанов пред Би Ти Ви.

Той коментира и обявените кокурси.  „Конкурсните етапи са три – медицински преглед в болницата на МВР, физически изпит с четири подетапа и психотест, тест за интелигентност и беседа с психолог. Когато издържиш тези тестов, отиваш на интервю с комисия от специалисти. Основният показател е да са лоялни към държавата и системата, да са смели, да има чест, хъс, достойнство и да искат да работят с желание. Ако първият въпрос на някой кандидат е какво е заплащането, той автоматично слиза по-назад в класирането“, обясни Златанов.

По думите му в момента се намираме в пика на миграционния натиск който е най-силен през август, септември и октомври. Само за последното денонощие има 300 опита за преминаване на границата. Въпреки това, отчитаме осезаем спад спрямо 2023 година, каза ком. Златанов, пише Сега.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от Страната
Отпада бедственото положение заради пожара в Рила
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 1: Като човек отвътре, мога да потвърдя, че е пълно с търтеи, които само чакат заплатата в края на месеца! Разбира се, има и много свестни момчета.
14
0
 
1
 
! Отговори
Да са смели ??? преди 1 седмица
Смелостта е липса на въображение неумение да си представиш какво ще ти се случи или на какво ще приличаш след като извършиш някаква постъпка !!! Тоест не заставай срещу трактор когато бясно кара срещу теб ! За да застанеш значи ти не можеш да си представиш какво ще ти се случи след малко .....Може и да си смел и безотгаворен ,смел до лудост да си смел от страх ....на фронта смелите ги убиват първи !
13
0
 
1
 
! Отговори
Да са смели ??? преди 1 седмица
Мноо ми е интересно правилото за смел или някаква дефиниция за смелост ! И още нещо -- беседите и психо изпитите са за да влязат нашите хора ,точно там е делаваерата !
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Във Враца във затвора, наемат хамали директно от строежите, ако баща им е началник в затвора разбира се. И се пудиме защо тази система на МВР и ГДИН са толкова прогнили?
11
1
 
1
 
! Отговори
баба Пена преди 1 седмица
И три бона да им направите заплатите файда няма да има защото човек трябва да има акъл за да си подрежда семейния финансов бюджет. Като печени търтеййй мързелановци за полицая няма значение, той харчи като разпран и по фустите парите заминават
10
0
 
2
 
! Отговори
хумор преди 1 седмица
До Анонимен.Има един до толкова е влюбен в пагоните,че *** изхвърля по чехли,къси *** но с рубашката.На гърба и пише-гранична полиция.Наскоро купиха панелката.
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Малко фиктивни са тия места. Даже и да звъннете да кандидатствате телефониста Ви предупреждава, че обикновено заплатите се раздават на връзкари и няма смисъл въобще да кандидатствате.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Направо да ги прехвърлят на турската граница и толкова.
7
0
 
8
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 1 седмица
Като свърши летния сезон!виетнамците и камбоджанците дето ги вкарахте да бачкат ги пращаите да вардят границата.Нормален човек не би работил таквас работа
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Ако първият въпрос на някой кандидат е какво е заплащането, той автоматично слиза по-назад в класирането. Ама разбира се, човек се очаква да е готов просто така да си рискува живота, да работи в жега и студ, и през нощта, какво заплащане го интересува? Ще работи за честта; сигурно и сметките с чест ще ги плаща?
5
0
 
4
 
! Отговори
хахаха преди 1 седмица
тва го публикувахте преди няколко дни бе :)
4
0
 
11
 
! Отговори
Мчи тъй де преди 1 седмица
А, защо им е да наемат още гранични полицаи като по цялата северна граница има толкова много гранични? Като влезем в Шенген кво ще ги правят тези излишните? Направо да ги прехвърлят на турската граница и толкова. Който не иска рапорта и навън.
3
2
 
9
 
! Отговори
Ицо от ДБ преди 1 седмица
Колко ще е мизата, че носталгията по граничната бразда ме хвана яко..
2
4
 
16
 
! Отговори
Свидетел преди 1 седмица
След данъчните, тия са най-мразените от народа.
1
3
 
20
 
! Отговори
Ужас преди 1 седмица
Още търтей на народна хранилка .