Военни от 13 държави се събират във Варна

Започва учението "Sea Breeze 2024.3"
11 сеп 2024 13:00, Петър Бойчев
32
Военни от 13 държави се събират във Варна
Снимка МО

Представители на тринадесет държави и общо над 150 военнослужещи са в България за участие на учението "Sea Breeze 2024.3" и съпътстващата го конференция "Sea Breeze 24.2 Fleet Commanders` Conference 2024" на командващите и командирите на военноморските сили на участващите държави.

"Целта на "Sea Breeze 2024.3" е да се отработят тактики, техники и процедури, свързани с борбата с минната опасност. България има водеща роля за осигуряване на сигурността в Черно море. По време на ,,Sea Breeze 2024.3“ ще бъдат отработени различни действия за борба с плаващи и дънни мини, както и други подводни дейности, включително и аварийно-спасителни“, заяви командирът на Военноморските сили на България контраадмирал Кирил Михайлов.

В съвместните тренировки и действия, които се провеждат изцяло в териториалните води на България, ще се включат представители на тринадесет държави и общо над 150 военнослужещи.

Историята на ученията, които се провеждат в този формат и с тази насоченост от 1997 г., представи накратко вицеадмирал Томас Иши. "Фокусът на тазгодишното учение е насочен към осигуряване стабилността на Черноморския регион. След началото на руската инвазия са засечени над 105 плаващи мини, като най-малко пет плавателни съда са засегнати от тях. Това застрашава не само търговското корабоплаване, а и снабдяването с храни и стоки изобщо. САЩ, заедно със своите съюзници и партньори, са решени да работят за осигуряване на нормалното корабоплаване в Черно море, а начинът да се борим с минната опасност е като действаме заедно и подобряваме нашата съвместимост, упражнявайки различни процедури и тактики“, посочи командирът на 6-и Американски флот.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: военниварнаучение
Още от Общество
НСО вади колекция редки класически представителни автомобили
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Alex преди 6 часа
Да не говорим за ГАГАУЗКАТА СТОЛИЦА, дето УБИХА КАПИТАН ПЕТКО ВОЙВОДА! Вън МЕРЗАВЦИ и ПУТКОПОКЛОННИЦИ!
30
0
 
0
 
! Отговори
Alex преди 6 часа
Много правилно коментира рус ки генерал летец след визита в USA! Приятели никога няма да бъдем, защото са подли и ковар ни! На обратния полет двигатели те им гаснат, тъй като са зареде ни с гориво за по малка височи на! А по време на учебните възду шни боеве американците губят, но не го признават!
29
0
 
0
 
! Отговори
Alex преди 6 часа
Всичко е ***, *** куче за нашия флот, унищожен от американците Русия праща кораби по времето на гражданската война в САЩ! Нека преброим колко пъти амери канците атакуват руски самолети до ден днешен? От 44- та го прав ят! А във ВИЕТНАМ отидоха за петрол и диаманти в ТОНКИНСК ИЯ ЗАЛИВ! А ПАУЪРС? А сваляне то на руския самолет след война та в Корея, а стрелбата по Кожед уб над Берлин, а избиването на руски войници и свалянето на руски изтребители над НИШ? А бомбардировката на ДРЕЗДЕН?
28
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
до 27 Ако ще си говорим за първите хора населяващи Пловдив и Варна, то Варна пък е на 6500 години. А ти оценяваш ли това число, смеееешник?
27
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Анонимен 26 Пловдив е уникален град с неповторима атмосфера на повече от 8 000 години. Разбираш ли числото? Но ти няма как да оцениш и знаеш! Ти си само някакъв си гагаузин. Ха със здраве и си стой там! И роднините ти!
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
до 24 А Пловдив с какво е интересен 12 месеца в годината ве, смееешник майненски?
25
2
 
2
 
! Отговори
Тоя преди 6 дни
варненския сигурно брои и украинците.
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Анонимен 17 А бе празняр нещастен! варна е интересен 3/ ТРИ месеца в годината! ТОЛКОЗ! През другото време - вятър, оловно небе и гагаузи. От ден на ден Пловдив се пълни с навлеци. За съжаление и варненски същества с нокти и зъби гледат да се докопат до него. Че вие и плъховете и рапаните от морето да броите пак не можете да изпреварите Пловдив по брой на населението!
23
2
 
4
 
! Отговори
БАИ ШИЛЕ преди 6 дни
учение на нато да събират мините пуснати от бандерите големи са тези от нато и без това за друго не стават
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
до 20 Кое му е ясното послание ве, кравар? Това събиране е на военоморските сили и учения с плаващи и дънни мини. В София на езерото Ариана ли искаш да проведат тези учения, смееешен кравар такъв?
21
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Копейкин да предупреди братята си от маалата във Варна!
20
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Под носа на Копейкин е това, у Варна... Ясно послание.
19
3
 
4
 
! Отговори
С две думи преди 6 дни
Бг-индианците изровиха томахавката! Ще се бием и загинем за Големия Бял Господар от Фашингтон.
18
2
 
6
 
! Отговори
Смело и уверено преди 6 дни
РБ крачи към поредната национална катастрофа. Както Първата световна война бяхме против Русия, Втората срещу СССР, така и днес слугуваме на НАТО, тоест САЩ. *** народ, слаба държава. А сега да запеем дружно: "Комунизмът си отива, спете спокойно деца!"
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
до 12 Пловдив е по-голям по площ от Варна ли ве, смееешник? Пловдив е 102 квадратни километра, Варна е 205 квадратни километра, смееешник!
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
до 12 А бе мозък, официално регистрираните в Пловдив бяха 2017-та година 343 000 души, Варна 335 000 души. 8 000 души за 7 години ви ги стопихме с доста и то само регистрираните. Не съм чул някой варненец да напусне морето и да се завре в пустошта Пловдив. Напротив- всичко бяга към морето което се застроява с жилища стремглаво.
15
0
 
4
 
! Отговори
Варненец преди 6 дни
до 14 По-скоро Варна стана украински след началото на войната, кравар.
14
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
То направо е нагла провокация на НАТО! Варна е руски град. Там без руски хляб не можеш да си купиш. Като в Кърджали с турския.
13
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Айде копейка, изравнявай Варна със земята.... Абе все такива правени в газ сте вие!
12
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Анонимен 9 Льольо, варна никога не е бил, не е, и няма да бъде по-голям от Пловдив. Неофициално, според информация на ОДП още от преди 2 год. Пловдив гонеше 700 000. Куцо, кьораво, и сакато се мъкне тук. В това число и варненци. Просто не си сменят регистрацията. Но даже и по официални данни Пловдив и по квадратура и по население е по-голям с около 50 000 души.