Ден за размисъл преди изборите утре

Не се допуска агитация
26 окт 2024 08:00, Стела Стоянова
93
Ден за размисъл преди изборите утре
Снимка БГНЕС, архив

Днес, 26 октомври, е обявен за ден на размисъл. В полунощ приключи предизборната кампания за предстоящите избори на 27 октомври.

Съгласно Изборния кодекс (ИК) 24 часа преди изборния ден, както и в изборния ден, не се допуска предизборна агитация.

Местната власт има право да забрани продажбата на алкохол на територията на общината си.

На социологическите агенции се забранява да оповестяват допитвания до общественото мнение по повод изборите, под каквато и да е форма, 24 часа преди изборния ден до обявяване на края му.

Изборният ден на 27 октомври ще започне в 7:00 часа и ще продължи до 20:00 часа, като може да бъде удължен и до 21:00 часа.

В деня на вота се забранява поставянето на агитационни материали на партии, коалиции и инициативни комитети в изборните помещения, както и на разстояние, по-малко от 50 метра от входа на сградата, в която е изборното помещение. Ако секционната избирателна комисия установи такива, тя незабавно ги отстранява - при необходимост със съдействието на кмета или кметския наместник и на органите на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още по темата: избориден за размисъл
Още от Страната
Слънчев и топъл Димитровден
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
2
 
! Отговори
?!?!?! преди 2 часа
Те пък едни партийни агитации бяха ... една седмица преди изботите се сетиха - да потънат в мизерия и глад политиците ни!!!
47
0
 
2
 
! Отговори
Тежка мъка за преди 2 часа
телевизиите и досадните водещи на сутрешните блокове.Вместо да се правят на велики,като спират,прекъсват,провокират"гостите си"(току виж някой се изпуснал за нещо),менторстват по въпроси,които не разбират,те започнаха с изтърканите си злободневки.Няма една ТВ,която да ми е полезна,да ми даде интересуваща ме информация.Стари реклами,опротивели от употреба.Не стават,жалки са,пускам ги само за да се уверя,че нямат промени в схемите и се прехвърлям на дискавъри.Те също въртят старо,но интересно.
46
0
 
5
 
! Отговори
Боби преди 3 часа
Нищо нянма да се промени, сами повишете жизнения си стандарт. Онези не знаят къде се намират.
45
0
 
4
 
! Отговори
09 преди 3 часа
Смешно и жалко,До днес ако не си решил дали ще ходиш да гласуваш,както и за кого добре е да не мислиш.А за социологическите агенции-те ни надуха главите с това кой печели.Е,плащат им добре за агитацията.
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Mahlata da mu misli...tam sa sichkoto mislitel na meshereto...
43
0
 
3
 
! Отговори
Представете си преди 3 часа
Че сте откраднали много пари от народа но съда ви е наложил забрана за напускане на България и живеете в една голяма ромска махала в това ще се превърне България.В едно Факултето +Maкседа+Христо Ботев.И дори богати ще трябва да живеете в гнусна мизерия и ще дишате същия мръсен въздух като Ранго Джери.
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
И "понеже не се допуска агитация" , сутринта Георги Любеов настръхна, когато поканената от него професорка по икономика започна да му обяснява кой и защо е получил таз година Нобелова награда за икономика, а именно за борбата с бедността и за това, че траен, не врменен, напредъл не може да има без унищожаване на бедността, без кардинална промяна на икономическите закони и обществен ред. Култът към богаташите е пагубен за обществото.
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
До 69 не знаех че ю туба е собственост на България! Те там всички канали си работят тях не ги интересува че има избори в България .А гледам че и из европейските канали на Тв също никой не споменава това велико събитие Изборите в България.хахаха Спрете света в България ще гласуват,че и един час повече им даваме да мислят.
40
6
 
5
 
! Отговори
НаеменУбиец преди 4 часа
Е утре съм на робота немога да гласувам
39
4
 
2
 
! Отговори
Кам агитиращите! преди 4 часа
Днес е ден за Размисъл! Агитациите са Забранени!!!
38
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Да размислих,няма да гласувам за *** и тлъсти тюфлеци които на наш гръб си пълнят джобовете,няма да гласувам за предатели и мразещи своя народ гадове
37
1
 
3
 
! Отговори
ароматния пръч преди 4 часа
Нали сме членка на ЕС,защо само у нас мислим толкова дълго?
36
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Ама то трябва и да се мисли ли?
35
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Ден за размисъл? Кофти! От всичко на света най-мразя да мисля. Щото не мога. Но от всичко на света най-обичам да мразя. Виж, това го мога.
34
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Колкото и да се размишлява извода си остава - няма за кой да се гласува. Точка. Край.
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Дано ни спестят простотиите им вече, то се излагаха и плюха.
32
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Българина обикновено мисли след изборите.
31
1
 
3
 
! Отговори
от народа преди 5 часа
Приличат на баби подредени на пейката. Казват нещо като - тоя направи това и това а другата отговаря - а ти да видиш тоя пък направи еди какво си. Няма политики , няма аргументи , няма смислен разговор за България.
30
1
 
3
 
! Отговори
не преди 5 часа
мисля,тъй като и за мен никой не мисли-бройте от сега-НЕ ГЛАСУВАЛ
29
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Размисъл ли? За продажните политици не си струва усилието. Аз ще гласувам в тоалетната докато произвеждам това, което те имат в главите. Последните няколко парламента с учудваща лекота гласуваха какво ли не срещу национални интереси и разиграват цирк. Едно съществено и полезно нещо не направиха. После народа не гласувал... Е, за кой? То няма партия, която да е по-малко лоша ат другите. Всички удрят дъното.