5 причини хората в щастливи връзки да изневеряват

Сексуални различия с партньора
17 авг 2024 20:15, Михаела Лазарова
24
5 причини хората в щастливи връзки да изневеряват
Снимка: Istock

Изневярата е едно от най-непростимите прегрешения във връзките. Малко са двойките, които успяват да преодолеят изневяра и да продължат напред с отношенията си. Обикновено свързваме изневярата с лоши отношения, липса на любов, търсене на тръпка някъде другаде. Но щастливите двойки също могат да се сблъскат с изневяра.

Има редица случаи, в които партньори в щастливи връзки изневеряват. Те не го правят, защото искат да прекратят отношенията си с настоящия партньор. Причините хора в щастливи връзки да изневеряват могат да са много и различни. Ето пет от тях.

1. Ниско самочувствие.

Може да звучи необичайно, но въпреки щастливите си отношения, хора в хармонични връзки понякога изневеряват заради ниското си самочувствие. Изневярата и изобщо мисълта, че някой друг може да ги харесва или обича повдига самочувствието им и им помага да се почувстват добре. Въпреки че се намират в щастливи връзки, хора с ниска самооценка са склонни да изневерят, само за да погалят егото си.

2. Търсене на допаминов скок.

Когато правиш нещо нередно, което те кара да се почувстваш жив сякаш се впускаш в приключение, допаминът в мозъка скача, подобно на адреналина по време на екстремно преживяване. Това е и една от възможните причини хора в щастливи връзки да поискат да изневерят. Прелюбодейството ги кара да се развълнуват и да получат допаминов скок, който подобрява самочувствието им.

Източник: Защо хората в щастливи връзки изневеряват
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от Страната
Средна пенсия от 900 лв., месечната издръжка - в пъти повече
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
Може би, за да преди 3 седмици
Споделят щастието с повече хора.
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Човек, който е щастлив във връзката си, но въпреки това постоянно търси по нещо чуждо, просто си е кръшкач по природа. На него причини не му трябват. Практикува полигамия още от тийнейджърска възраст и не вижда нищо лошо в това. Крие от половинката си, само ако тя е моногамна. Иначе, ако се съберат двама, които са си полигамни и по природа, и по убеждения, те се уговарят бракът им да е отворен и нямат никакви проблеми вследствие на кръшкането.
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"Катя", "Милена" и "Симона" са един и същи мъж, който се изпотрепа да ни обяснява колко некачествена стока са жените. Прави това тук от години. Сега е решил да ползва за ник женски имена.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Неразрешена травма от миналото, която може да се лекува чрез секс? Щом човекът е успял да създаде щастлива връзка, значи е излекувал този тип травма и няма да изпитва необходимост от извънбрачен секс само за да лекува травма.
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако има сексуални различия между партньорите, връзката им едва ли е щастлива.
16
1
 
1
 
! Отговори
Sex_Strasten преди 3 седмици
Често и в двата случая не разбирам изневярата, ако сте щастливи заедно защо бихте си изневерили? Това нито за жена е добре да изневяра нито за мъж. И в двата случая вие сте ку,ви, ***,стии и п,омяри и мъже и жени които изневеряват!
15
0
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 седмици
Защо хората в щастливи връзки изневеряват? ЗАЩОТО ОСВЕН ЩАСТИЕТО ИСКАТ И ЯК КЕКС!
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
При липса на секс , а само дай пари. Търся нова връзка. Поне да има някакво признание за парите който давам. Да ама ,не.
13
0
 
7
 
! Отговори
Ако може: преди 3 седмици
Аз си запазвам вторника.
12
2
 
12
 
! Отговори
До Катя преди 3 седмици
То за каква те мислим вече е ясно. Значи си на разположение от понеделник до петък. Хайде тогава до понеделник.
11
0
 
17
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 3 седмици
А бре плющете се дорде сте млади.
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Много як монолог в коментарите.
9
7
 
3
 
! Отговори
Катя до 5 преди 3 седмици
Ти за каква ме мислиш? Аз имам семейство и държа на него. Събота и неделя винаги съм при семейството си.
8
4
 
12
 
! Отговори
Нищо страшно преди 3 седмици
Тия вричания и обричания, внл са големи али бали. Който вярва в тях не е мръднал от детския акъл и може по същия начин да вярва и в приказки, и в дядо Коледа. Хората от стотици хиляди години са били полигамни. Имало е връзки, деца, но в един момент всеки по пътя. Сега е същото, но се крият, жената от мъжа, той от нея. Това е лицемерие, но изневярата не в приета в нашето общество. Сакън, какво ще кажат нашите, комшиите Иначе далеч по-страшни неща са приети. Да се биете, карате като чобани и тн.
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И бе им се...
6
1
 
12
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 3 седмици
Нимой да готви,Арчи паръ за глюпости,нимой да прай убави с.в.и.рки,не пуска отзад,се недоволна и се мрънка.
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До КатяЧудесно, искаш ли утре да ми пробваш меча?
4
14
 
6
 
! Отговори
Симона преди 3 седмици
Харесва ми да се чувствам желана. Когато един мъж ми направи комплименти, винаги му пускам. Нищо лошо не правя. Обичам мъжа си и държа на семейството си. Не съм тръгнала да се развеждам.
3
15
 
6
 
! Отговори
Милена преди 3 седмици
Изневярата просто е част от семейното щастие. Аз така си разчупвам ежедневието. Разбира се нищо сериозно и това не ми пречи да обичам мъжа си.
2
16
 
6
 
! Отговори
Катя преди 3 седмици
По някой път просто се случва. Един поглед, усмивка и страстно в някоя хотелска стая ме побърква яко с меча си. После отивам да взема децата от детската градина и се прибирам вкъщи да направя вечеря за съпруга си и децата. Но ми е едно хубаво и леко.