Легендарната менза "Байкал" в Пловдив отново отваря врати

Цените пак са студентски - 4 лв. за супа, манджа и десерт
11 сеп 2024 22:25, Петър Бойчев
11
Легендарната менза "Байкал" в Пловдив отново отваря врати
Снимка: Марица

Легендарният студентски стол "Байкал" в Пловдив отваря отново на тънки цени - 4 лева за обяд, който включва първо, второ и трето ястие. За други посетители това ще струва 8 лв.

Точно една година беше необходима на студентите и на ръководството на Техническия университет – филиал Пловдив, за да осъществят идеята си: нов старт на известния студентски стол "Байкал" с адрес булевард „Цар Борис III Обединител“ №136.

Университетът имаше студентски стол в учебния корпус на бул. "Санкт Петербург", но в него се хранеха само колегите, които учат там или живеят в общежитието на същата сграда.“

От административното ръководство на Техническия университет – филиал Пловдив обясниха, че помещението на студентския стол "Байкал" е собственост на държавата, а тя го е предоставила за стопанисване на висшето учебно заведение.

Официалното отриване ще е на 17 септември. Работното време на студентски стол „Байкал“ е от 11,30 до 15 часа всеки работен ден. За да ползват социалната цена от 4 лева, всички студенти получават стикер с уникален код от учебните отдели на своите университети. Той важи за периода на цялото следване и няма нужда да се преиздава всяка година.  В студентския стол е поставен четец, който е свързан с електронната система на Министерство на образованието за контрол на студентското хранене.

В стола ще могат да се хранят и всички желаещи, които не са студенти, но за тях цената ще 8 лева за цялото меню от три ястия, пише Марица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от Коронавирус
МЗ с кампания за ваксина срещу COVID
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Като студент често обядвах.Храната беше прекрасна.Добре ,че се махнах от София където за 20лв.обедно меню ядеш само ***.Софиянци ги гонят комплекси ,че трябва непременно да е скъпо за да е хубаво.На цена 8лв.ще го посещавам често
9
0
 
2
 
! Отговори
:))) преди 5 дни
До какво е менза? Провери в интернет!:)))
8
0
 
2
 
! Отговори
до идиотите преди 5 дни
И този форум ли налазихте!?
7
2
 
4
 
! Отговори
какво е менза? преди 5 дни
че не съм наясно
6
0
 
13
 
! Отговори
пияница мистик преди 5 дни
До Факт === А ти като е било толкова отвратително, какво си правил всеки ден там да ядеш? Явно си бил бая скъсан откъм кинти :)))))
5
6
 
7
 
! Отговори
Факт преди 5 дни
Преди десет години закусвах и обядвах там почти всеки ден. Мозайката лепнеше от мръсотия и мазнотии. Хигиената беше изчезнала. Скандалите между персонала и управителката започваха от сутринта рано и спираха към три часа следобед. Накрая от ХЕИ ги затвориха окончателно.
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
4 лева днешни са равни на 40 стотинки бай Тошови.
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Социализмът се завръща
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
ясно е какава храна ще е за тази цена ...
1
15
 
5
 
! Отговори
Най добре е преди 5 дни
Да дойдат танковете у Провдив.Те там чакат Путин да ги освобождава и ще трябва дърво да ядът Нема как.