Още 5 км и Украйна затваря руските войски във "врящия котел" Курск

За да изтласка нападателя, Москва се нуждае от поне 50 000 войници там
25 авг 2024 07:00, Петър Бойчев
463
Още 5 км и Украйна затваря руските войски във "врящия котел" Курск
Снимка БГНЕС

За да изтласка украинската армия от територията на Курска област, Русия се нуждае от поне 50 000 войници, но тя не разполага с такива резерви в района, пише американският вестник The New York Times.

Според оценки на Пентагона Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) е включил около 10 000 войници в Курската операция. Колкото повече територия в крайна сметка успеят да овладеят украинците, толкова по-трудно ще бъде защитата им.

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са разрушили три моста на река Сейм и са напът да поемат контрол над обширна територия в Курска област - Глушковския район, където около 3000 руски войници може да попаднат във "врящия котел“, съобщава военно-аналитичният на Telegram канал Military analytics.

Глушковският район е заобиколен от запад и юг от територия на Украйна. От изток (от страната на Суджа) ВСУ водят настъпателни действия, в хода на които са установили контрол над селата Снагост и Апанасовка. До река Сейм и затварянето на "котела“ им остават пет километра.

Руснаците, въпреки разрушаването на мостовете през Сейм, все още снабдяват войските си чрез понтонни преходи през реката (тя не е много широка и е лесна за преминаване). А Украйна активно атакува понтони, построени от руските въоръжени сили през река Сейм в Глушковския район, пише Фокус.

За целта се използват както дронове камикадзе, така и касетъчни боеприпаси. Това се прави, за да се блокира снабдяването на руските войски и да се вкарат войските там в "котел“. Очевидно в близко бъдеще ще има поне опити за настъпление на ВСУ в този район, обобщава каналът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


463
Още от САЩ
Връщат двамата астронавти, блокирани на Международната космическа станция
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
288
10
 
24
 
! Отговори
Венелин преди 3 седмици
Стига глупости! Първо, в тази операция украинците са вкарали около 30 хиляди войници (а не 10 хеляди). Второ от 2 дни няма никакъв напредък, никакво движение напред, даже напротив - руснаците са си върнали няколко села. В Украйно всички пишат, че това е грешка, защото през това време руснаците са превзели много повече територия в Донбас с по-малки загуби.
287
12
 
43
 
! Отговори
Евроатлантик преди 3 седмици
Аз съм горд евроатлантик и като такъв много искам да видя някоя и друга снимка на този "горящ котел". Да се гордея, де. А и още повече искам да видя малко снимки от "контролираните 1200 кв. км. от героите на Украйна. Ако може с повече от един "контролиран" жител на снимката. Да се гордея. Жалки, жалки лъжци. Всичко ви е лъжа и фантазии, като джендър бълнуванията ви.
286
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А сериозната западна и източна преса съобщява обратното. Но какво са те пред нашенския писачески жений?!
285
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Странно, Лари Уилкерсън, Даниел Дейвис, Лари Джонсън, Дъглас Макгрегор, Рей Макгъвърн и много други АМЕРИКАНСКИ военни говорят точно обратното. На тях ли да вярваме или на купените, платени и използвани медии, които се провалят в репортаж дори за сутрешния изгрев на слънцето.
284
38
 
24
 
! Отговори
Няма угодия преди 3 седмици
Не мога да разбера българските копейки. Путин им даде възможност да се преместят в Русия, където икономиката бумти, всичко е без пари и няма кьорав джендър, а те още стоят в прогнилия запад и пишат проруски глупости вместо да събират чемоданите.
283
25
 
15
 
! Отговори
СССР преди 3 седмици
Се разпадна, идва ред и на Руската федерация!
282
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Копейке 298 Дано само украинските войски в курска област се усетят кога да спрат за да не стигнат в устрема си до някой лагер в сибир.
281
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Криско 305 И Кенеди преди няколко дена спомена тази цифра 600 000 но за украинците.
280
15
 
17
 
! Отговори
Евала ! преди 3 седмици
Захлебил е другарят Бойчев тази сутрин. Утре ли тръгват украинските супермени към Москва или вдругиден?
279
5
 
3
 
! Отговори
Шшшт! преди 3 седмици
Гледайте внимателно. Я Суджа, я Суми, я Сукуми и Батуми...
278
24
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
украйна като държава няма да има, няма да има и мирни преговори, зеленски е нелегитимен фашистки узурпатор.
277
22
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да, да. Точно така. Другата седмица си връщат Донбас и Крим и през септември Путин предава властта на ново либерастко управление с президент гей. Всичко точно така ще стане.
276
15
 
21
 
! Отговори
Криско преди 3 седмици
То не останаха руски войски. Над 600 000 са убити.
275
13
 
21
 
! Отговори
Буахаха преди 3 седмици
Още пет километра за затваряне укрогробището.Нищо не остана от тях.
274
22
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Копейките с пяна на уста бранят ли бранят от клавиатурата. А украинците систематично напредват. На копейките 2 години им се привиждат "котли", които "всеки момент ще се затворят", а именно украинците в момента затварят поредния такъв. Хайде, слагайте минусите - нали според вас войната се решава със слагане на минуси на всеки споменат факт. Хахаха!!
273
15
 
10
 
! Отговори
Обективен преди 3 седмици
В Крематорск е изчезнал репортер на Ройтерс,двама други са в болница ,трима са се спасили без поражения след руски обстрел. Питам се,какво биха правили 6 репортера на Ройтерс на фронта?
272
12
 
19
 
! Отговори
Муахахаха преди 3 седмици
То щото са разбити украинците за това Москва обявява извънредно положение във воронежка област нъл
271
18
 
16
 
! Отговори
Копейке преди 3 седмици
Нещата са проучени.Украина превзема по 3,4 села дневно.И да си слагаш по 4,5 лайка това няма да промени нищо-знаеш го нали.
270
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Вчера излязоха данни с претенция за достоверност. Не повече от 11 000 са украинците, навлезли в Курска област. До вчера 3500 от тях са ликвидирани и около 4000 са ранени. Около 2/3 от транспортните им и бойни машини са унищожени. Останалите живи са се пръснали на малки групи из горите, с надежда да оцелеят там. По следите им са руски отряди на спецназ. Ликвидират ги една по една, където ги намерят. Украинци, които няма как да стигнат до гора се окопават, доставките им са отрязани. Бавно иде края
269
19
 
15
 
! Отговори
Алоу днеса преди 3 седмици
Само да ви информираме че руските войски вече са заобградени.Сега деди вова пак ще хлопне по масата и ще бега да си смени памперса.нали