Обама: Мафията и корупцията в България са все още силни

Дори кандидат-президент на САЩ обръща внимание на корупцията и престъпността в България
10 апр 2008 12:21,
29
Обама: Мафията и корупцията в България са все още силни
Снимка: woodburydems.com

"Смятам, че е важно да се отбележи, че дори кандидат за президент на САЩ обръща внимание на настоящата ситуация, свързана с организираната престъпност и корупцията в България". Това заяви американският посланик у нас Джон Байърли по повод предупреждението на сенатор Барак Обама към кандидатката за посланик на САЩ в София Нанси Мекълдауни, че в България мафията и корупцията все още са доста силни и я посъветва да се бори срещу тях.

"Ще посъветвам моя наследник да продължи моята работа, а именно да продължава да говори за необходимите промени, които трябва да настъпят, и да работи съвместно с хората, които са отдадени и ангажирани за тази промяна, за да ги подкрепи в постигането на тези промени", посочи посланикът на САЩ.

По-сериозни мерки в борбата срещу престъпността означава прекъсването на връзките между организираната престъпност, сенчестия бизнес и българските политици, уточни Байърли.

"Не можем да кажем дали и кога българите ще могат да пътуват без визи, но България е много по-близо до отпадането на визите сега, отколкото беше преди две или три години", каза от своя страна генералният консул на САЩ Даниел Перон.

"Най-голямата пречка в момента за България да получи безвизов режим е броят на нелегалните българи в САЩ и също така проблемът с организираната престъпност и корупцията. Организираната престъпност и корупцията за заплаха за сигурността, която е трудно да бъде пренебрегната. Нелегалният престой държи процентът на откази тук по-висок отколкото би трябвало да бъде", допълни Перон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Чичо Сам преди 16 години
Българи няма да могат да ходят в САЩ без визи поне още 20 години.Каква работа имат в САЩ ? Ще минат и без българи там.Те си канят тези от които имат нужда.
27
0
 
1
 
! Отговори
Митрофан преди 16 години
та нали тази псевдодемокрация Америка е люпилнята и на корупцията и на мафиотските кланове - какво е тръгнал тоя излъскан *** да ни дава акъл
26
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
корупцията е ориенталски патент, а мафията - италиянски, не са американски ( не, че там е добре, но как е там не ме вълнува) Сякаш не е вярно това което са казали. Първата крачка към решаването на проблема и признаването на неговото съществуване.
25
0
 
1
 
! Отговори
Робокоп преди 16 години
Корупцията и мафията са хамерикански патент! Да не ми се правят на ухапани девици тия двулични хамериканци, че целата тая мръсотия в България ни я докараха точно те с тяхната богопроклета демоНкрация!
24
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Stiga ste mrankali. Choveka prosto otbelqzva che sme zatunali do shiqta v ***... nishto poveche.
23
0
 
1
 
! Отговори
lidis преди 16 години
КАКВО СЕ ОЧЕРТАВА ВСИЧКИ ГЪРЖАВИ ЗНАЯТ НАШАТА РОДНА ТРАГЕДИА И МАФИЯТА НИ ДОКАРАЛА Я.?КАКВО СЕ ОСЛУШВАТ ТРЯБВА ЛИ СВЕТОВНОТО МНЕНИЕ ПРИЗНАВАТ ЛИ ГИ И ТОГАВА ДА СЕ МАХАТ?НАГЛОСТ И АНАРХИЯ !!!!
22
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
кой го пита той сплесканяк ми е интересно на мен
21
0
 
1
 
! Отговори
djorgata преди 16 години
nqkoi mije li da obqsni na amerikancite 4e ne sa centara na vselenata .
20
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 16 години
Моля, някой журналист да попита Обама, дали знае къде е България!
19
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Вестите бавно стигат отвъд океана. 20 г. си ги отглеждаме и дундуркаме. Вече бизнеса е почти законен и всичко това на гърба на всеки един в Бг. Бат Бойко все едно улиците са на баща му и тук синя зона там паркинг, а това че хората са платили улиците никой не го брои. Оня дъртак от ДКЕВР пък тук такса, там такса, то не бе вода, не бе парно, не бе ток и пак никой не го слага това че всички ние сме платили изграждането на всяко едно нещо и от къде на къде ще плащаме доживотно. Това е държавен рекет, а даже дъртака Шушулов е позволил и това "От джоба си сме платили 15,8 млн. лв. за глоби и неустойки и 17,5 млн. лв. обезценени вземания. Това са несъбрани суми за повече от 4 години, които се прехвърлят като разход на фирмата. Въпреки драстичните разкрития за злоупотреби ДКЕВР разреши и поскъпване на парното от 1 юли." Господа американци познайте къде е мафията?
18
0
 
1
 
! Отговори
???? преди 16 години
e,e,e, gordeite sa gospoda ,chak v AMERIKA NI BERAT GAILETO ,a po-losho ot tova edva li moje da bude.Pymencho,zashto ne se razkarash do Amerika moje i da se poychish ama ne ne ti stiska
17
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Всички дето се обиждате от черният, ще ядете големият черен ...
16
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Тоя черняк що не си гледа дрисливите съединени щати, ми дава мнение за БГ? И тоз *** ли разбира от проблемите на България.... дей и специалистите дей! Да си мълчи и да си гледа кампанията да не издуха яхнията!
15
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Ey Negro prokajeno-gledai si lainianata darjava-tam e ne po malko korumpirano e prestapno!
14
0
 
1
 
! Отговори
bulgaria forever преди 16 години
Obama trqbva da spe4eli :)
13
0
 
1
 
! Отговори
Dimo преди 16 години
НЕ Е ВЯРНО ТОВА, министърът ни Петков каза, че не е вярно, даже и доклад написа...Ние който живеем в България знаем, че не е вярно и тук няма мафия, престъпност, а да не говорим за кражби и убийства.
12
0
 
1
 
! Отговори
ДОН преди 16 години
ВСЯКА ЕДНА ДЪРЖАВА СИ ИМА МАФИЯ, САМО В БГ МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА
11
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Мафията и корупцията в България са все още силни! Нищо ново !Тия дето ги гледате в нашия парламент г-н Обама са лицето и мозъка на организираната престъпност сред тоз народ !
10
0
 
1
 
! Отговори
anonimna преди 16 години
Ami da se kandidatira za prezident na Balgaria i da opravi nestata
9
0
 
1
 
! Отговори
бззз преди 16 години
То му е написано на листче,бе!:))))