Готов съм с кабинета, похвали се Бойко Борисов

Бъдещият премиер почва да гради магистрали и метродиаметри
6 юли 2009 14:53,
417
Готов съм с кабинета, похвали се Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Партия ГЕРБ е готова със състава на новото правителство, заяви Бойко Борисов.

По думите му обаче ще се изчакат окончателните резултати от изборите и ще бъде чуто какво мислят представителите на другите партии.

На въпрос как ще коментира думите на Ахмед Доган, че вотът на ГЕРБ е етнически, Борисов каза, че "всеки, който произнася думите "етнически вот", трябва да понесе своята отговорност".

Той посочи, че партията му има мандат и от Кърджали, който се счита за "бастиона на Доган".

Тези, които са провалили проекти, тези, заради които са спрени парите от Европа, ще си търсят друга работа, каза Борисов в отговор на въпрос дали държавните чиновници трябва да се страхуват за местата си.

На въпрос дали ще бъдат подменени съветите на директорите на държавните фирми, Борисов отговори:

Не само че ще ги подменя, но и ще ги закрия, а и тези, които станат членове на съответните бордове, ще могат да вземат максимум една заплата, а не, както сега – по шест-седем-осем.

БСП и НДСВ си се провалиха сами, каза Борисов и добави, че който се е доближил до ДПС, губи катастрофално след това. Ако Сакскобургготски беше излязъл навреме от коалицията, хем държавата нямаше да бъде съсипана, хем и НДСВ нямаше да слезе толкова бързо от политиката, посочи Борисов.

Борисов беше категоричен, че при неговото управление ще бъдат закрити Министерството на извънредните ситуации, както и постовете на министър по европейските въпроси и на вицепремиер по еврофондовете.

Още по темата
Приоритетите на следващото правителство според Борисов ще бъдат строежът на метродиаметри и магистрали.

До 10-15 дни след съставянето на новото правителство ще започне активната работа по магистралите "Люлин", "Тракия" и "Марица", похвали се той.

Той изрази убеждение, че службите и прокуратурата ще започнат да работят по-ефективно след вчерашните избори.

По думите му в сряда ГЕРБ и ръководството на прокуратурата ще имат среща. "Ще направя всичко възможно да върна спрените пари към България, а прокуратурата трябва да ги защити", каза Борисов.

Освен това, по думите му, от докладите на ЕК за напредъка на България трябва да бъде извадена съдебната система като проблем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


417
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
341
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
След сформирането на конституционно мнозинство, новите управленци ще променят химна на България, и вместо "Мила Родино" ще изберат "Радка Пиратка"...тъжно и жалко.....
340
0
 
0
 
! Отговори
vai.. преди 15 години
ne e samo tova ....tva ne e darjava...selqniq.....nie sme tolkova nazad .......6tom ne sravnqvat s albania......a i taka trqbva
339
0
 
0
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 15 години
Доволни сте, защото не идвате често в Пловдив.... ха-ха-ха...... Нямате база за сравнение и си харесвате тъпата ***!
338
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
*** си като г.з, моето момче.
337
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Имат ни за ***, благодарение на евродепутатите на Атака и на ГЕРБ, които плюха България непрестанно през последните 2 години в Брюксел. За първи път, се срамувам, че съм българин, след вчерашния чалга-вот.
336
0
 
0
 
! Отговори
vai преди 15 години
v evropa ni imat za ***......daje pitat dali imame tv.........e tva e BG!!!parodiq......vsi4ko okradoha......
335
0
 
0
 
! Отговори
vai преди 15 години
tova nikoga nqma da bade darjava......!!!!!!!!!!!!!!
334
0
 
0
 
! Отговори
vai.... преди 15 години
a za sofiancite da kaja 4e sa nai tapite gaz....e...te sa mn...dovolni ot tikvata..............kato im padnat panelkite v6e gi vidim togava!!!!!!!!!!!!dovolni sa 4e gi kradat....no tova e prostiq naROD.......margina trebva da e sledva6tiq kmet za sofianci......o6te vpo dovolni 6e sa OT NEGO
333
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Дедо, трагедията на България е, че Пловдив не беше избран за столица, а София, в и около която живеят най- елементарните хора на страната.... P.S. Правилно е "дядо", а не "дедо"... ама откъде да го знае неформалният ви лидер.... Боже, пази България!
332
0
 
0
 
! Отговори
vai.. преди 15 години
imate li sram vie balgarite....nai prostiq naROD STE.........vsqka godinna probi si pravite......edna godina car....posle petkan...dragan.....i sega boko tikvata.......TAKI president po natatak..............ama hubavo....gladuvaite!!!!!!!!samo avtomobilite sa im milioni.................
331
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Триумвират на 40 % тикви, мутри и чалгаджии... за първи път се срамувам, че съм българин, и го казвам с покруса и тъга.....
330
0
 
0
 
! Отговори
vai преди 15 години
tragediq1.......tapite sofianci go izbraha za kmet........eb.........cqla sofia......sega 6te eb....cqlata darjava.......sega okon4aqtelno 6e se okrade.....toq bokl.......k dolen.......kak ne gi e sram na horata da glasuvat za taq ***...no te go zaslujavat....neka gladuvat...a toq da si palni o6te smetkite s milioni.......neka sega mu pravqt .... svir......i......kak moje prestapnik i dolen pomi....r da e ministar......toq ne trqbva da go broqt za 4ovek........tova e....tikva........
329
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
юли 2009- опростачването на един народ......
328
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 15 години
сега трябва м. Ноември във всички министерства да дадат на *** оценка на атестацията 5 и да си ходят.
327
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
ВСИЧКИ ФЕСОВЕ ВЪН ОТ МИНИСТЕРСВАТА !
326
0
 
0
 
! Отговори
Нетолерантен преди 15 години
Бате Бойко,стига с тази наша "Българска толерантност".Предлагам,на възловите постове в държавата да поставиш "нетолерантни "българи.Всички чиновници,които са по системата "3/5/8"и са по политическа "съобразност"- под ножа.Те са уредени там,не по компетентност,а по политическа принадлежност,самода вземат големи заплати.Някои от тях са дори и с купени дипломи.Държавният апарат,трябва да бъде прочистен от некомпетентни и нелоялни чиновници!
325
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
то чудо за 6-7 месеца няма да стане ... но да видим до 2-3 години кво ще е положението :) ама имам някакво усештане че ще има промяна кам по добро :)
324
0
 
0
 
! Отговори
Да е ясно преди 15 години
Българите се вдигнаха вчера ,но показаха зрялост и подкрепиха еднозначно всенародна партия каквато е ГЕРБ.Ако вота беше етнически Атака щеше да е победител.Българите са добри хора и не търсят вражда и стълкновения с мални изключения.И за Атака мисля ,че важи приказката ."куче, което лае не хапе"...
323
0
 
0
 
! Отговори
избирател преди 15 години
ББ освен строежът на метродиаметри и магистрали трябва да започне и строежна нови затвори!!
322
0
 
0
 
! Отговори
за Иван Костов преди 15 години
Не знам защо българските политици премълчават един факт, който ще развенчае мита за членството ни в ЕС. През 1986 г. Тодор Живков поставя задача на българския посланик в Брюксел да внесе молба за членство на България в Общия пазар / така се наричаше тогава/. За това никой не говори. Защо?