Шестима около премиера са ясни. Другите – скоро

Бойко Борисов каза имената на още двама министри
20 юли 2009 11:41,
120

Цветан Цветанов - министър на вътрешните работи. Снимка: БГНЕС

Вече са ясни шестима от новите министри. Официалното обявяване на структурата и състава на кабинета ще бъде в четвъртък, а гласуването в парламента – за 27 юли.

Каква част от министрите са шестимата, още не може да се каже, защото не е сигурно кои от досегашните министерства се запазват и ще има ли нови.

Към момента се знае кои поемат ключовите постове в кабинета – силовите министерства и финансите.

Министър на вътрешните работи става дясната ръка на Борисов още от времето когато беше главен секретар на МВР – Цветан Цветанов.

Правосъдието поема прокурорката Маргарита Попова, която в момента е говорител на главния прокурор Борис Велчев. Тя оглавяваше и групата, която направи ревизия на прокурорите след напускането на Никола Филчев и изпрати няколко колеги пред съда.

Министър на отбраната ще бъде Николай Младенов. Името на бившия член на СДС и дясна ръка на Надежда Михайлова се местеше от министерство в министерство в медийните спекулации след изборите.

В понеделник Бойко Борисов сложи точка и обяви, че Младенов поема отбраната.

Още след победата на изборите стана ясно името на финансовия министър. Парите на държавата в условията на криза поема Симеон Дянков, в чиято биография влизат Световната банка и научен център в Харвард.

Работил е по кризисните планове на няколко държави.

Най-известният заместник на Борисов в кметството – Йорданка Фандъкова, става министър на образованието. След като няколко години се бори с проблемите на детските градини в столицата, бившата директорка на едно от елитните училища в София минава на национално ниво.

Още преди дни Борисов прекъсна медийните спекулации кой от двамата изявени културни дейци в депутатските листи на ГЕРБ ще седне в министерски стол, като обяви, че това ще е Вежди Рашидов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Абе аз все се опитвам, но не мога и една десета от големината на цитата на номер 38 да пусна в този форум? Как така някои хора пускат редовно такива романи по форумите и чии цели обслужват......
38
0
 
14
 
! Отговори
Влади преди 15 години
Просто не е за вярване на къде отиваме , господ да ни е на помощ.
37
0
 
14
 
! Отговори
Omega преди 15 години
Аве брат, ти на училище ходил ли си ?
36
0
 
14
 
! Отговори
До ".........&q преди 15 години
Знам със сигурност кои водиха години наред България към пропастта - БСП - ДПС - НДСВ !
35
0
 
14
 
! Отговори
Д2 преди 15 години
В Атака няма ли агенти? Щото май има доста. Атака е създадена от БСП и по точно от Нова Зора с която бяха заедно в парламента. Един от архитектите на Атака заедно с Волен, а Минчо Минчев председателя на Нова Зора, автор на черния пиар срещу Бойко.Атака е най-проруската партия в Б-я. Тя не е за европейски правила и е несъвместима с членството ни. Защитава руски интереси, т.е. анти български и е за национализация на предприятията.
34
0
 
14
 
! Отговори
.......... преди 15 години
знаеш ли как се наричат тези които те водят в пропаста?как се наричат и тези които ги слушат и се подвеждат?прочети малко от трудовете на маргарет зангер надявам се тогава да се осъзнаеш,защото не знаеш на какво трябва да отговаряш.........
33
0
 
14
 
! Отговори
Мери преди 15 години
Мен не ме дразни това, аз самата гласувах за ББ, но питам как така се появиха малко преди предните парламентарни избори, кой ги финансира.С цялото това мълчание по темата не си правят добра услуга.
32
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Тоя пуберНиколай Младенов, дето едвам му е набола брадичката къде го кадят за министър на отбраната се чудя ? Ужас. Тотално ще ликвидират армията.
31
0
 
14
 
! Отговори
Ивайло преди 15 години
Атака просто няма как да е създадена от ДПС, защото самото ДПС се състои главно от агенти на ДС ( кажете ми има ли някой от ръководството на ДПС който да не е агент ? Дори агентурните им псевдоними се знаят! ) Но пак казвам - сигурен съм че ще има още много опити за компромати и разбиване на Атака - явно някои хора много ги дразни това че Атака вкара 21 депутата в парламента и подкрепи Б.Борисов!
30
0
 
14
 
! Отговори
JP преди 15 години
Нека да измине поне месец, да видим някои решения на правителството. Ще разберем накъде ни води новата власт.
29
0
 
14
 
! Отговори
.............. преди 15 години
защото поредния социален експеримент се провали!жалко ,че се провежда с живи хора,но какво толкова,ще напишат в учебниците и който прочел ,прочел!който не чете ще пробва отново и итново като някой .........ама трябваше да стане!!!
28
0
 
14
 
! Отговори
ДО ВСИЧКИ преди 15 години
Ш`о се`абите,бе?ББ тр изпърво да обяви структурата на кабинето,па после министрите си!А кои ша са - само той, големото АЗ, ша реши.Не знам шо му се вързаха некои като МД+ИК, ЯЯ и ВС, че ша ги съобрази!За ББ са важни и нужни само послушници като ЦЦ, ЛИ и РЖ.Първи примерни отличници,които явно немат собствено мнение и ще изпълняват заповедите на първия мъж ББ, а той уж за кратко беше боди-гард на Тато,ама,я виж,колко много е научил от тоталитариста!Така,че ПАЗИ СЕ НАРОДЕ,след като сам си го....
27
0
 
14
 
! Отговори
Ивайло преди 15 години
Доносниците почнаха отново с изтърканите лафове че Атака била създадена от ДПС... Явно не са случайни опитите за разцепване на Атака от страна на агентите на БСП - след като Атака подкрепи Бойко Борисов.
26
0
 
14
 
! Отговори
Мери преди 15 години
Защо хората са толкова заблудени от АТАКА????Атака беше съшита от ДПС, защото много българи започнаха да се дразнят от факта че в БГ управлява ТУРСКА националистическа партия.И за това се създадоха и финансираха български такива(атака, бнс, гвардия) бивата коалиция Атака.Що не излезнат Сидеров и Расате да кажат от къде са им парите и кой им дърпа конците???Всичко е с цел да се насади у българина че ние не сме националисти и не ни пука, защото никой здравомислещ не би подкрепил Атака.
25
0
 
14
 
! Отговори
Ивайло преди 15 години
"В интервю за вестник "Капитал" управителят на израелската компания GCS Тал Зилберщайн отговаря на някои и, свързани с работата му за БСП. От отговорите му става ясно, че фирмата е консултирала социалистическата партия и през 2005 г., когато тя се превърна в първа политическа сила."- дори и тази израелско-американска фирма която се оказва че работи за БСП още от 2005-та не можа да спаси социалистическата партия на изборите!
24
0
 
14
 
! Отговори
Мърморков преди 15 години
Мале освен Цветанов и Веждито другите са все едни спецове Боже Упази . Царя домъкба Велчев и Василев Борисов кара по неговия тертип НДСВ 2 . Нищо ново и хубаво не ни чака освен гладия до шия . Дано АТАКА набере скорост че иначе невиждам как ще се оправи страната .
23
0
 
14
 
! Отговори
Konstantin преди 15 години
Типично за държавата, в която живеем... когато някой тръгне да прави нещо го осират до ушите.... Дайте шанс на човека да покаже какво може.. и без това сме се нагледали на неможещи... ако за вас е по-добре 3-5-8 да е тактиката на България - ОК>> пуснете си документите за кандидатстване в сараите на Доган и няма да има промяна за вас....... България избра Борисов и то с абсолютно мнозинство. Не плюйте срещу народа!
22
0
 
14
 
! Отговори
Мери преди 15 години
Лъхаш на комплекси- само това ще ти кажа.
21
0
 
14
 
! Отговори
до 17 преди 15 години
Абе,кой знае от кое гето си на София,ама ще се правим,че ти вярваме :-)))
20
0
 
14
 
! Отговори
Ивайло преди 15 години
Вместо да плюят Бойко Борисов, гласоподавателите на БСП трябва да си зададът а - как така израелско-американска фирма се е занимавала с предизборния пиар на БСП ?