Шестима около премиера са ясни. Другите – скоро

Бойко Борисов каза имената на още двама министри
20 юли 2009 11:41,
120

Цветан Цветанов - министър на вътрешните работи. Снимка: БГНЕС

Вече са ясни шестима от новите министри. Официалното обявяване на структурата и състава на кабинета ще бъде в четвъртък, а гласуването в парламента – за 27 юли.

Каква част от министрите са шестимата, още не може да се каже, защото не е сигурно кои от досегашните министерства се запазват и ще има ли нови.

Към момента се знае кои поемат ключовите постове в кабинета – силовите министерства и финансите.

Министър на вътрешните работи става дясната ръка на Борисов още от времето когато беше главен секретар на МВР – Цветан Цветанов.

Правосъдието поема прокурорката Маргарита Попова, която в момента е говорител на главния прокурор Борис Велчев. Тя оглавяваше и групата, която направи ревизия на прокурорите след напускането на Никола Филчев и изпрати няколко колеги пред съда.

Министър на отбраната ще бъде Николай Младенов. Името на бившия член на СДС и дясна ръка на Надежда Михайлова се местеше от министерство в министерство в медийните спекулации след изборите.

В понеделник Бойко Борисов сложи точка и обяви, че Младенов поема отбраната.

Още след победата на изборите стана ясно името на финансовия министър. Парите на държавата в условията на криза поема Симеон Дянков, в чиято биография влизат Световната банка и научен център в Харвард.

Работил е по кризисните планове на няколко държави.

Най-известният заместник на Борисов в кметството – Йорданка Фандъкова, става министър на образованието. След като няколко години се бори с проблемите на детските градини в столицата, бившата директорка на едно от елитните училища в София минава на национално ниво.

Още преди дни Борисов прекъсна медийните спекулации кой от двамата изявени културни дейци в депутатските листи на ГЕРБ ще седне в министерски стол, като обяви, че това ще е Вежди Рашидов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
14
 
! Отговори
a преди 15 години
Костов е виновен.
58
0
 
14
 
! Отговори
duman преди 15 години
hubava rabota ama bulgarska rabota kvi sa tiq ministri dovedeni ot putq,tiq smotanqci 6te upravlqvat o6te mnogo gladni 6te stoite ramazana idva
57
0
 
14
 
! Отговори
111 преди 15 години
Пореден наглен пример за това,че институциите в България нямат нищо европейско и демократично! Пореден наглен пример за това как властта в лицето на Иван Костов брутално се намесва на най-високо институционално ниво чрез неговите представители там.
56
0
 
14
 
! Отговори
надзирател преди 15 години
Както казваше колегата Гьоринг - "Когато чуя думата култура и се хващам за кобура."
55
0
 
14
 
! Отговори
??? преди 15 години
И всичката тая патардия заради един НЕГРАМОТНО-НАПИСАН документ, който не казва нищо...СК коалиция си пуснаха декларация, в която казват, че ще покрепят правителството. Какво толкова има? Е, ако почнат да се осират тия мамини убави на снимите, няма да го подкрепят и толкоз. Много шум за нищо. А Доган се кефи в момента...
54
0
 
14
 
! Отговори
................ преди 15 години
Маргарет Хигинс Зангер (14 септември 1879-6 септември 1966) е активист и основател на Американската Лига за контрол на раждаемоста(която впоследствие се превърна в Родителско планиране).Въпреки,че първоначално тя среща опозиция,Зангер постепенно спечелва подкрепа за достъп на жените до контрацепция. В нейната идея за управление и насърчаване на контрацепцията и отрицателната евгенетика,Зангер остава спорна фигура.
53
0
 
14
 
! Отговори
до 6 преди 15 години
Бойко Борисов (Бате Бойко) - Българин, Бъдещ премиер, Бивш кмет, Бич за Бандитите, Безцеремонен с Бабичасалия Бате Ваньо (Костов), Безценен...
52
0
 
14
 
! Отговори
до 51 преди 15 години
ето един дето е крал повече - "Красимир ГерговКрасимир ГерговРоденна 30.09.1961 г.Семейно положениежененПредполагаемо състояние215 000 000 лвУчастия във фирмиРекламна Агенция "Крес", "Св. София" Голф Клуб и СПА- Равно поле, Блек сий рама, Tracian cliffs, Piero 97, Нюз Аут дор, К консултинг, Мобил Рент, Найа България, "КЕЙС - БТЛ и събития" ЕООД, Топ Тон Медия Холдингс, Бане Банско, Дата Графикс и още много рекламни агенции, радиа и други медии.Участия в публични компанииНяма данниКрасимир Гергов е известен като безкруполен монополист на рекламния пазар, през 2004 името му нашумява след скандал за даден подкуп. Красимир Гергов лично, чрез запис на заповед е предоставил сумата от 425 хиляди лева на тогавашния директор на БНТ Кирил Гоцев като подкуп за подписване на изгодни рекламни договори с фирмата Медиа маркет АД. Монополът в пипъл метричната система на България му дава огромно предимство пред каквато и да е коненция на рекламният пазар. След продажбата на по 80% от TV2 и Ринг ТВ (според мълвата за $172 млн.) , Красимир Гергов легализира престоя си в класацията на топ богаташите в България. А доказателство за размера на финансовото състояние на Гергов са и 16 млн. лв. печалба на К Консултинг.
51
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
а беше кой е крал повече,не кой е по-богат,в тоя спъсък го няма нито милен велчев,нито доган...значи отговора е правилен,цветелина бориславова
50
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
пък що се отнася до божков си в голяма грешка..никога не е бил свързан с бсп...а с някой малко по-различни цветове..или бъркаш футбол и политика.хаахаха
49
0
 
14
 
! Отговори
отличник преди 15 години
да,де...ама през следващата година това ще се промени...пък и май сте много наивни...мисълта ми беше че всички са рожби на ПАРТИЯТА...ама...карай да е весело..
48
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
В официалната класация на сайта milionerite преди Цветелина Бориславова има 8 по-богати от нея олигарха и май повечето са свързани с БСП.... - като Божков, Красимир Гергов....
47
0
 
14
 
! Отговори
отличник преди 15 години
цветелина бориславова....
46
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
КОЙТО СЛУШКА ЩЕ НАПРАВИ ГУШКА
45
0
 
14
 
! Отговори
Наивник преди 15 години
Защо не се обсъжда изборният провал на т.н. "синя коалиция". По-слаб резултат СДС никога не е имал!!! Подставени лица жертваха СДС за да спасят Костов от небитието което заслужава. Естествено се получи бойкот от истинските СеДеСари. Не гласувалите и много от гласувалите за Герб са си такива. Аз не-гласувах не защото ми е безразлично кой ще спечели (макар че и едните и другите са маскари) а защото се надявах по този начин на следващите избори да има за кой да гласувам! Това може да стане или като
44
0
 
14
 
! Отговори
555 преди 15 години
Въпросът го задавам сериозно към всички . Според Вас кой е откраднал повече ДПС или Милен Велчев?
43
0
 
14
 
! Отговори
войник преди 15 години
тоя младенов бил ли е въобще в казармата?продължават експериментите с българската армия...а това няма да доведе до нищо хубаво..
42
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Пич,отваряш си едно вордовско файлче,може и нотпадче,изливаш си помийката,цопи-пасте и воала! - имаш си километричен пост!
41
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Николай Младенов - изменик на СДС, ПРЕБОЯДИСАН, фурнаджийска лопата и верно протеже на едно много палаво Наде.Кога ще му бъде следващото пребоядисване?
40
0
 
14
 
! Отговори
Кръли Марку преди 15 години
Защо му са на Бойко министри? Той сам може всичко. Нали е Бог?