Шестима около премиера са ясни. Другите – скоро

Бойко Борисов каза имената на още двама министри
20 юли 2009 11:41,
120

Вежди Рашидов - министър на културата. Снимка: БГНЕС 

Виж други галерии »

Вече са ясни шестима от новите министри. Официалното обявяване на структурата и състава на кабинета ще бъде в четвъртък, а гласуването в парламента – за 27 юли.

Каква част от министрите са шестимата, още не може да се каже, защото не е сигурно кои от досегашните министерства се запазват и ще има ли нови.

Към момента се знае кои поемат ключовите постове в кабинета – силовите министерства и финансите.

Министър на вътрешните работи става дясната ръка на Борисов още от времето когато беше главен секретар на МВР – Цветан Цветанов.

Правосъдието поема прокурорката Маргарита Попова, която в момента е говорител на главния прокурор Борис Велчев. Тя оглавяваше и групата, която направи ревизия на прокурорите след напускането на Никола Филчев и изпрати няколко колеги пред съда.

Министър на отбраната ще бъде Николай Младенов. Името на бившия член на СДС и дясна ръка на Надежда Михайлова се местеше от министерство в министерство в медийните спекулации след изборите.

В понеделник Бойко Борисов сложи точка и обяви, че Младенов поема отбраната.

Още след победата на изборите стана ясно името на финансовия министър. Парите на държавата в условията на криза поема Симеон Дянков, в чиято биография влизат Световната банка и научен център в Харвард.

Работил е по кризисните планове на няколко държави.

Най-известният заместник на Борисов в кметството – Йорданка Фандъкова, става министър на образованието. След като няколко години се бори с проблемите на детските градини в столицата, бившата директорка на едно от елитните училища в София минава на национално ниво.

Още преди дни Борисов прекъсна медийните спекулации кой от двамата изявени културни дейци в депутатските листи на ГЕРБ ще седне в министерски стол, като обяви, че това ще е Вежди Рашидов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Абе, тоя на тая снимка изглежда съвсем като партизанин...Ужас!!!
118
0
 
14
 
! Отговори
папарак преди 15 години
Генералният секретар на НАТО Яп де Хоп Схефер бе хоспитализиран днес, след като разбра, че слузестия Н. Младенов ще става военен министър.
117
0
 
14
 
! Отговори
СЪДИЯТА преди 15 години
на съда всичко е ясно щом каже партията майка и правителството!!!да влезне умрелия!(народа)ДА ЗДРАСТВУЕТ МУЛТИГРУП,ФОРЕВЪР!!!
116
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
чиите
115
0
 
14
 
! Отговори
Войводата преди 15 години
само Костов ще управи чиите Байко е много тънак само се оправдава
114
0
 
14
 
! Отговори
Бай Киро преди 15 години
Бабината ти ...
113
0
 
14
 
! Отговори
Ахмед Доган преди 15 години
На колене гггггяяяяяури, аз съм вашия падишах, да поробим глупавите българи отново, гласувай за ДПС.
112
0
 
14
 
! Отговори
Лютви Местан преди 15 години
След 4 години пак ще управляваме България и тя ще стане наш пашалък, ще ви мачкаме гггггяууууриииии.
111
0
 
14
 
! Отговори
Ахмед Доган преди 15 години
Аз ще съм вашият нов падишах, на колене и.
110
0
 
14
 
! Отговори
tsvete i grob=b.b i преди 15 години
tsveteto gerber nqma ni66to ob6to za sravnenie s drugata duma gerb,koqto asotsiira s dumata grob...e sas gerbera moje da se zaki4at martavtsite okolo b.b.,tehnite hipoteti4ni grobove,koito gerb im gotvi,no ne samo 39te % na b.b....za tam sa i ostava6tite v bugariq mutanti,dokato evropskite bugari si doidat prokudeni ot evrokrizata prez proletta na 2010
109
0
 
14
 
! Отговори
ot gerb do grob..... преди 15 години
edno prase na4elo na gerb,a sega i na balgaria,u6ute mu plu6tqt,kopitata mu miri6at na ko4ina,ni6to po razli4no ot sastava na tsarskata,a sega politseiskata izborna ma6ina ot biv6i,nastoq6ti i bade6ti lakei,no i bezsramni kolaboratsionisti-ml.ml.,v.r.,b.d.-za tqh dvuli4ieto,boiadjiistvoto,hameleonstvoto sa martvi dumi,podobno na *** im...ni6to pove4e ot martvite du6i na 39te protsenta maloumni mutanti ot smes na kurdi,mongoli,vizanti,tatari,varvari,turki,makedoni,sarbi,rusi,germani,a sega gerbi
108
0
 
14
 
! Отговори
amerikagent b.b. преди 15 години
vav bedna darjava ili vav bedno naselenie 100 na 100 silna e ideologiqta na ravenstvoto kakvato e komunizma ili natsionalisti4eskata,kadeto patriotarstvoto e znakat za uzmamno ravenstvo mejdu bogat i beden sabfani zaedno dvete ideologii se nari4at eksperimentat na g.e.r.b. i samo sled 6mesetsa kostov i tsaisa 6te razpravqt,4e sa bili izmameni ot klikata na b.b....iane ianev ve4e gi razbra i se ottegli...zatova i b.b. zapo4na da propovqda,4e mojelo da ne izkara 4 godini, a 3mesetsa,ama 4esten ..
107
0
 
14
 
! Отговори
:) преди 15 години
До прогнозата на 100-тен коментар!"Наистина знам как да реформирам здравната система както трябва, имам и много приятели тук, на Запад от най-високо ниво, които могат да помогнат със средства за здравната реформа. Аз съм хирург - създавам ученици, създавам болници и ги редя като мозайка и затова нямам място в политиката, а сам аз да се предложа никога няма да стане"
106
0
 
14
 
! Отговори
седсесар преди 15 години
Браво на Бойко проумял е,че трябва да се пази от Костов винаги ще му прави мръсни номера и ще се стреми да го провали.Той изгони много честни и достойни хора от СДС и най много съжалявам за Петър Стоянов един честен и добър политик напусна заради него и Надка интересно тя със своето празнословие и общи приказки на кой ли самолет ще се качи сега.
105
0
 
14
 
! Отговори
az българина преди 15 години
Aдмирации за 6 -мата съобщени по -горе.Разбира се,че Вежди!!!Няма какво да се Възмущавате!!!!Разбира се ,че и Цветанов!!Поздравления!!
104
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Филтърът си слага добавки :)
103
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Изчетох всичко- направо ме "утобичама"- некои особено 70.
102
0
 
14
 
! Отговори
Пиф преди 15 години
Специално Н. Младенов е изключително симпатичен и точен за разлика от повечето гейбери.Гледайте какво има насреща и по-малко се ровете в батаците ( и баталиите) на миналото.
101
0
 
14
 
! Отговори
Гъбарко преди 15 години
Бре, ка ще е умрял комунизъмът. Луканов, Бог да го прости нареди нещата да са такива. Децата на бившите се распръснаха по разни партии. Справка Миглена Кунева, Милен Верлчев, Мартин Димитров, преди него , как му беше името, другарката Костова и знайни и незнайни герои, сега вече в ГЕРБ.
100
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Министър-председателят е познат на всички!Вицепремиер и министър на финансите - Симеон Дянков /зам.-директор на Световната банка - Вашингтон,САЩ/;Вицепремиер и министър на вътрешните работи - Цветан Цветанов /дясната ръка на Бойко, при Румен Петков напусна МВР заедно с патрона си/; Министър на отбраната - Николай Младенов /син и внук на активни борци против фашизма и капитализма, после яростен седесар - дружка на Надка Михайлова, оттам ГЕРБ-еров евродепутат, не е ходил войник/;Министър на външните работи - Румяна Желева /евродепутат, спрягана и за еврокомисар/;Министър на правосъдието - Маргарита Попова /шефка на Софийската окръжна проатура, свалена от главпроора Никола Филчев, от 2006 - говорител на главпроора Борис Велчев и командирована във Върховната касационна проатура - нейното звено води най-тежките дела по САПАРД-измамите и е единственото, похвалено от Европейския съюз!/;Министър на икономиката - Бисер Боев /доскоро шеф на "Икономедия" - фирмата, която издава вестниците "Капитал" и "Дневник"; той е топлата връзка на младия, но силно задлъжнял бизнесмен Иво Прокопиев с Борисов и половинката му Цветелина Бориславова/;Министър на транспорта - Александър Цветков /немного известен в бранша, има фирма за частни превози/;Министър на регионалното развитие - Росен Плевнелиев /шеф на фирмата "Линднер"-България, която построи Бизнесцентъра в "Младост-4",София/;Министър на образованието - Йорданка Фандъкова /директорка на гимназия, сетне любимата зам.-кметица на Бойко Борисов, знае отлично руски/;Министър на труда и социалното дело - Йордан Христосков /дългогодишен шеф на НОИ, седесар, но и с нелоши връзки в ДПС, признат професионал/;Министър на здравеопазването - проф. Александър Чирков /не се нуждае от представяне!/;Министър на културата - Вежди Рашидов /кой не знае Веждито, кой не е слушал за него - той наби обръчите на самия Доган в Кърджали!/;Министър на екологията - Нона Караджова /признат екоексперт, директор "Стратегия,европейска интеграция и международно сътрудничество" при министрите Евдокия Манева-ОДС и Долорес Арсенова-НДСВ, уволнена от Джевдет Чакъров-ДПС, сетне консултант/;Министър на земеделието - Андриана Тошева-Сукова /зам.-министър на Венцислав Върбанов-ОДС, изпълнителен директор на Българската международна стопанска асоциация-BIBA и на Конфедерацията на работодателите и индустриалците-КРИБ с шеф Иво Прокопиев, през последните две години - в екипа на еврокомисарката Меглена Кунева в Брюксел/;Министър на спорта - Свилен Нейков /треньор, води двукратната ни олимпийска шампионка Румяна Нейкова и в гробичамнето, и в живота/;