Мобилни митничари спират евтиния зарзават на Кулата

Данъчни пък ровят за нелегални гръцки домати на борсата в Слатина
10 авг 2009 12:17,
64
Мобилни митничари спират евтиния зарзават на Кулата
Снимка: Булфото

 

Мобилните групи на ГКППКулата ще бъдат удвоени, за да работят денонощно и да следят за нелегитимния внос на плодове и зеленчуци от Гърция в България.

Това заяви след среща със земеделски производители от Петричкия край вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков.

Той начерта и още мерки за подпомагане на местните земеделци.

Данъчните ще извършват проверка на вносителите на стоката, за да проверят дали фирмата е изрядна, дали е фантом, дали си плаща данъците и дали е легитимна.

Към мобилните групи ще има и представител на земеделското министерство от отдел "Надзор на пазарния контрол".

Той пък ще проверява стоките, най-вече от Гърция, а също и на тези от Македония, дали отговарят на всички качествени показатели на българския пазар.

"Тези мобилни групи трябва да се засилят и да спираме всеки камион, за който се съмняваме, че или стоката е нелегитимна, или не се плаща ДДС, или не е качествена“, каза Дянков.

До края на седмицата в най-голямата зеленчукова борса в България – "Слатина",  също ще влязат мобилни групи от служители на НАП.

Пред вицепремиера земеделците от Петрич се оплакаха от нерегламентирания внос на плодове и зеленчуци от Гърция, както и от занижените цени на стоките, които влизат от Македония.

Те увериха Дянков, че е крайно време да се сложи край на сивия сектор в областта на земеделието – да се издават фактури, за да се плаща ДДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Статията за борсата те ми сложили снимка от сергийте и пазарите по градовете.Направете актуално клипче на някоя борса как се внася стока и се бута пазара ... той вече е бутнат де, както и на прекупвачите да види народа за какви циганий става въпрос.
42
0
 
0
 
! Отговори
кака Пенка преди 15 години
и как точно ти се изясних бе НИКИ,с двата лафа за разведряване дето ги пуснах ли!?......ами по ще ме разберат производителите Български ,те от английски чуждици не отбират.......
41
0
 
0
 
! Отговори
Ники преди 15 години
Малко по-малко от теб, бегам от тука , че повечето май не са ходили на българска борса
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Нали сме ЕС как ще забранят на Гърците да си продават стоката тук. Те тия пак ще изкарат тракторите само че след месец два щото сега им трябват, и ша го ядем пак ние.
39
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 15 години
браво :) така се прави, българските производители трябва да растат, трябва да се мачка контрабандата
38
0
 
0
 
! Отговори
Мани преди 15 години
Можеш ли да забраниш на пройзводител от Казанлък да продава в Стара Загора? На държавно ниво? ЕС е общ пазар. За съжаление не е проблема в дотациите. Проблема в БГ е в мутропрекупвачите. Хайде опитай се като пройзводител да си продадещ продукцията на някой друг освен за жълти стотинки на отредения за района прекупвач.
37
0
 
0
 
! Отговори
Бай Колю преди 15 години
А бе момче, ти верно ли си толкова ***!
36
0
 
0
 
! Отговори
Пипи преди 15 години
Е, просто тия митничари искат да си изкарат нещо допълнително за да отидат на море. Ще понапълнят гуша и всичко ще си е по старому. Само ми е чудно как може при комшийте да са по-евтини стоките, а у нас на двойни цени?
35
0
 
0
 
! Отговори
Ники преди 15 години
Българско име, турски лафове ми вкарваш ясна си ми.
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Е нормално е за тази държавица крупните *** да отбият номера...
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Много странно поведение на държавата. Нали пазара определя цената. Два пъти са по-евтини зеленчуците в съседите ни защото имат държава която субсидира реално производителите. У нас вместо да се дават пари на производителите и народа да купува по-евтини продукти ние със забрана ще принудим хората да нямат избор и да купуват 2 пъти по-скъпо с 5 пъти по-ниски заплати от съседите. Баси държавицата
32
0
 
0
 
! Отговори
кака Пенка преди 15 години
абе НИКИ ми то АНГЛИЯ бе джанам ,ти не знаеш ли ,че там всичко е най-скъпо,къде фръкна та кацна,не говорете просто по принцип,а и да вметна само Турция и Македония не получават субсидии .............как аджаба пак им е по-евтинко домати то и зелето бе!?
31
0
 
0
 
! Отговори
Ники преди 15 години
Да нямаш нещо имплатирано под черепната *** ? Говориш и фъркаш... Испания Франция ... надали ще са 10 цента за кило.Брат ми беше преди седмица на почивка в Англия и ми заяви , че зеленчукат и плодовете са по скъпи от колбасите...Както по доло са писали в коментарите не се изказвай...
30
0
 
0
 
! Отговори
PROIZVODITEL преди 15 години
BAX NA PETRICHKATA BORSA KOGATO DOIDOXA GURNALISTI DA SNIMAT(DNES) NO TE IZOBSHTO NE SNIMAXA T.N."GRACKI SEKTOR"PRETPOLAGAM CHE SE STRAXUVAXA TE VZEMAXA INTERVUTA OT 80 GODISHNI BABICHKI-ABE OTBIXA NOMERA IZPRATETE NIAKOI KATO MIROLUBA BENATOVA(NAPR.)TA DA SVARSHAT NESHTO
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Никой неиска да става милионер, но да има една цена фиксирана и постоянна както в хранителен магазин например кашкавала сиренето...Май не си влизала в оранжерия и да хванеш мотиката за това ти е голяма устата , адски много труд за жълти стотинки
28
0
 
0
 
! Отговори
кака Пенка преди 15 години
ами знам колко е домата там ,зам и в Испания и Франция колко е ДОСТА ПО -ЕВТИН от нашия и стига с това ,че нашия бил най-вкусен ,то и ние се славехме кат най-работни ,ама се оказа ,че не било точно така
27
0
 
0
 
! Отговори
Бай Колю преди 15 години
Не знам, как успявате всеки пък, от домати и дини да насочите темата към Ванга и Турция?! :))))))) И всеки който не е съгласен, е сляп или ***! Евала, джанъм, машалла!!!
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
А *** в гърция да видиш колко е домата или краставица аа ? Не се изказвай много си заблудена.От едно време има постоянен внос за да се убие българския пазар и да няма развитие.Не се лъжи че като тука идват от Македония,Гърция и Турция зеленчуците за стотинки и там са толкова... всичко е една *** политика на тая държава.
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Мими напълно си права, тирове и мерцедиси карат малко по малко завладяват.Съжалявам че има толкова заблудени и слепи Българи по големите градове след време и там ще завладеят положението ако не се оправим.Ванга е казала , че България пак ще е на Турция... и така и става малко по малко...
24
0
 
0
 
! Отговори
кака Пенка преди 15 години
ай стига евтин популизъм вече бе ,кат може евтино да се произведе в Гърция ,Турция ,Македония,що и в България да не може бе ,щото ще ви кажа всеки е зяпнал от една реколта милионер да стане,и най-лесно е да се реве,и държавата да слага чатала ,на вноса .....що!?ми нали пазарна икономика искахте ,като беше много зърното лани хляба поевтине ли!? НЕЕЕ Е, и що!?