Мобилни митничари спират евтиния зарзават на Кулата

Данъчни пък ровят за нелегални гръцки домати на борсата в Слатина
10 авг 2009 12:17,
64
Мобилни митничари спират евтиния зарзават на Кулата
Снимка: Булфото

 

Мобилните групи на ГКППКулата ще бъдат удвоени, за да работят денонощно и да следят за нелегитимния внос на плодове и зеленчуци от Гърция в България.

Това заяви след среща със земеделски производители от Петричкия край вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков.

Той начерта и още мерки за подпомагане на местните земеделци.

Данъчните ще извършват проверка на вносителите на стоката, за да проверят дали фирмата е изрядна, дали е фантом, дали си плаща данъците и дали е легитимна.

Към мобилните групи ще има и представител на земеделското министерство от отдел "Надзор на пазарния контрол".

Той пък ще проверява стоките, най-вече от Гърция, а също и на тези от Македония, дали отговарят на всички качествени показатели на българския пазар.

"Тези мобилни групи трябва да се засилят и да спираме всеки камион, за който се съмняваме, че или стоката е нелегитимна, или не се плаща ДДС, или не е качествена“, каза Дянков.

До края на седмицата в най-голямата зеленчукова борса в България – "Слатина",  също ще влязат мобилни групи от служители на НАП.

Пред вицепремиера земеделците от Петрич се оплакаха от нерегламентирания внос на плодове и зеленчуци от Гърция, както и от занижените цени на стоките, които влизат от Македония.

Те увериха Дянков, че е крайно време да се сложи край на сивия сектор в областта на земеделието – да се издават фактури, за да се плаща ДДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Купувайте вносно па после си мислете , че ядете витамини...нанайки
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
PROCHETI JIMII NE PISHI GLUPOSTI
21
0
 
0
 
! Отговори
Ники преди 15 години
Яж яж како Пенке след това да не се оплакваш от стомашни проблеми а може и след време рачо недал господ... зеленчуци и плодове наблъскани с пестициди и торове , ядете трици дами и господа .От българското по хубаво няма .Тази година от рано еб*ха майката на българския пазар точно преди изборите да се нагушат като за последно старите ***.
20
0
 
0
 
! Отговори
NINA преди 15 години
POSLE SE CHUDISH SHTO V BALGARIA VSICHKO E S GLAVATA NADOLU OT TAKIVA SMOTLI KAT TEB
19
0
 
0
 
! Отговори
P преди 15 години
VNOSITELITE OT UTRE SA V OTPUSKA VESTA ZA PROVERKI GI ZAVARI RANO TAZI SUTRIN I ZASHTOTO SA DOSTATACHNO EKSPEDITIVNI NAMALIXA CENITE I ...BESH LISKE...TA NALI V BALGARIA VSAKO CHUDO E ZA 3 DNI
18
0
 
0
 
! Отговори
MIMI преди 15 години
NIAMA DA ZABRAVA S KAKVI OCHUKANI GIGULI IDVAXA *** V NACHALOTO I DRIPAVI I MIRIZLIVI.ELATE GI VIGTE SEGA V KAKVI TIROVE SA SE POKATERILI XAI KAKVI KOLI KARAT!NA VSICHKOTO OTGORE I PARFU MIRANI -GOLAMA RABOTA!I
17
0
 
0
 
! Отговори
proizvoditel преди 15 години
vnos ot garcia imaaaaaaaaaa elate i vigte nedela vtornik i 4etvartak ve4er .ebavat ni maikata kato vnasat minimum 60-70 tonarazli4ni plodove i zelen4uci butat cenite i kak ne kato vnasat dinata na 1 cent1!DA DODE DIANKOV TA DA VIDI DANO MU TREPNE SARCETO I NAPRAVI NE6TO INA4E TEZI KOITO VNASAT OT GARCIA OT DNES SA V OTPUSKA BIAGAT
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Това, че България е член на ЕС не означава, че няма внос от Гърция. Внос има, но няма мита! Липсата на мито обаче не означава, че не трябва да се плаща ДДС, данък печалба и т.н.
15
0
 
0
 
! Отговори
кака Пенка преди 15 години
а стига с тези дребни производители бе ,всеки сложил по една оранжерия в градинката и с пет кола домети иска да забогатее, то като и с животновъдите ,с пет крави и реве за субсидии ,ми не може да се укрупняват и да печелят,то и аз искам заплатата на Френския счетоводител ,ама няма...........цените спрямо заплатите ,това !!!!!!!!!!!Ще ям вносни ,щот са ми евтини
14
0
 
0
 
! Отговори
jimi преди 15 години
Истината е,че бедния производител получава трохите, а мутрите-прекупвачи лапат като за последно.Изкупуват по 50ст.на едро,а продават по 2-2.50лв.Но никой не ги закачаше,защото се "отчитаха"на когото трябваше.
13
0
 
0
 
! Отговори
НиК Каргонски преди 15 години
Те, МИТНИЧАРИТЕ можели и да вършат полезна дейност,а не само да заработватза себе си и"каналите",както беше до сега.Отдавна народът ни е казал,че"кучето скача според тоягата".Явно е настъпил моментат да се развърти големият и тежък кривак и да заудря де когото трябва.
12
0
 
0
 
! Отговори
кака Пенка преди 15 години
що така бе ,ами нека нещо де ни е евтинко,кво ме интересува мен от къде е домата или ябълката ,като ми е евтина,а това с прекупвачите да го забрайте ей....че нали и вносните минават през прекупвачи и пак са в пъти по евтини от родните,добре че доматките на село станаха и си берем от там хак да ви е на всички........хихихихихихи
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Що не станеш производител и да дереш? Както за всичко в бг, големият проблем е в прекупвачите, в повечето случаи доста съмнителни субекти
10
0
 
0
 
! Отговори
купувач преди 15 години
И как така през лятото зеленчука от Македония е много по-евтин от нашенския? Та нали там няма прочутото за еврочленки държавно субсидиране. Май нашите родни производители и търговци на едро се опитват да ни дерат.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
а защо са по - евтини в Гърция и Македония? Сега петричките мързеливци, ще сложат цени "по 2", ще се излежават по цял ден и ще ни извиват ръцете...
8
0
 
0
 
! Отговори
Passoa преди 15 години
Ще те перифразираОт януари 2007год България е член на ЕС.Това позволява термина "Внос" да се замени с новият европейски термин "Свободно движение",подкопаващи българският производител.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
да наркотика винаги е бил с предимство а сега искат да вдигнат и цените на зеленчука защо да копуваме скъпо едно и също качество
6
0
 
0
 
! Отговори
. преди 15 години
Браво, Дянков! Адекватен и действен в борбата с мишоците. Успехи! България го заслужава!
5
0
 
0
 
! Отговори
LL преди 15 години
По-хубав от българския домат - НЯМА. Това е и признание на много чуждестранни кулинари!!!
4
0
 
0
 
! Отговори
Passoa преди 15 години
Това,че ТИ НЕ внасяш,не означава,че няма!