Социолози: Бойко чупи рекорди по рейтинг

Ако изборите са сега: ГЕРБ, БСП, ДПС и Атака влизат в НС
21 окт 2009 12:00,
319
Социолози: Бойко чупи рекорди по рейтинг
Снимка: БГНЕС

Само за последните три месеца одобрението към дейността на премиера расте с главоломните 8 пункта и достига 77%, отчитат социолозите от НЦИОМ.

За сравнение одобрението към бившия премиер Сакскобургготски, три месеца след поемането на властта, е 68%, към Иван Костов – на 52%, а към Сергей Станишев – на 40%.

Към момента кабинетът на Бойко Борисов е одобряван от 62% от българите, показва националното представително проучване, проведено сред 1000 българи.

От август досега президентът Георги Първанов губи 7% от подкрепата за своята работа, което в момента е 52%, докато преди три месеца тя беше 59%.

Дясната ръка на Борисов, Цветан Цветанов, е вторият по рейтинг политик у нас – 65%.

От председателите на парламентарни групи най-одобряван с 39 на сто е Яне Янев, следва го Волен Сидеров с 27% подкрепа.

Неодобрението и към двамата обаче надхвърля одобрението.

Социолозите отбелязват още, че три месеца след изборната си победа, ГЕРБ продължава да трупа обществено доверие.

Както през август, така и сега, над три четвърти от българите смятат, че влиянието на партията в политическия живот на страната расте.

На подобно мнение са представителите на всички социално-демографски групи, като по-резервирани в преценката си са единствено нискообразованите българи и симпатизантите на БСП.

Електорални нагласи

В началото на октомври 52% от българите твърдят, че ако парламентарните избори са днес, ще гласуват за партията на Бойко Борисов.

Останалите парламентарно представени партии обаче губят електорална подкрепа.

През октомври избирателите на "Коалиция за България" са 11% от пълнолетните българи.

Електоратът на социалистите се ограничава до хората в пенсионна възраст, жителите на селата, на малките градове и бедните.

За ДПС днес декларират, че биха гласували 6% от пълнолетните българи, за партия "Атака" – 4%, а за "Синята коалиция" – 2,3%. "Ред, законност и справедливост" има електорален дял от 1,3%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
0
 
1
 
! Отговори
Gonzo Svetkavicata преди 14 години
С последните си изяви във форума комунистическите форумни *** за пореден път показаха гадната и отвратителната си същност пред обществото като за пореден път му напомниха,че те самите трябват да бъдат забравени и изтрити веднъж завинаги.
246
0
 
1
 
! Отговори
Али преди 14 години
Преди изборите пишех против Бойко, горе долу това което се пише сега във форума, но повечето скачаха срещу мен. Сега като чета коментарите аз самия съм изненадан. Аз май ще се окажа прав, но и много хора осъзнават че Бойко наистина няма идея какво да прави. Няма капацитет да е премиер.Но вкрайна сметка е избран. И вече е премиер ..... за какво си хабите приказките дайте му още време...
245
0
 
1
 
! Отговори
до Евлоги преди 14 години
Като ти гледам правописа, точно ти можеш да говориш за "тъпотията на българина".
244
0
 
1
 
! Отговори
Герб преди 14 години
Ей, тук много чевени *** има. Писарушки на СерГЕЙ.Смешни сте.
243
0
 
1
 
! Отговори
евлоги преди 14 години
не знам за реитинга на боико борисов но тъпотията но българина е голям ниможе го хванат никои социологически изледвания като видиш какъв ненормалник управлява държавата сещаисе какъв е и народът .скапан
242
0
 
1
 
! Отговори
1111 преди 14 години
ЛЪЖИТЕ НА СОЦИОЛОЗИТЕ БИЯТ ВСИЧКИ РЕКОРДИ!Бе вие вервате ли си? Сериозно??? Ха ха ха...
241
0
 
1
 
! Отговори
така ли? :) преди 14 години
По-важното е, и по-обективно трябва да се каже, че глупостта на българския народ чупи всички рекорди!!!
240
0
 
1
 
! Отговори
иван до куку преди 14 години
ха ха ха ха ха ха хасане хасане, лъжеш като истински турчин...а от еректилна дисфункция е страдал баща ти, затова ти си излязал такъв ***...а с теб никога не бих спорил наистина защото си пълен ***..само ще те тровя с глупости, а колкото до плюсовете и минусите...си ги пъхни в *** ако незнаеш как дай ги на доган..той е отработил това движение.. ха ха ха ха ха :)))) цункиииииииииии
239
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Куку, виждам че ползваш русизми и затова с удоволствие ще ти кажа: Пошел *** и засунь себе свою морду в задницу и *** в жопу.
238
0
 
1
 
! Отговори
Фокус преди 14 години
То като четеш тези социалистически проучвания /не е грешка/, ще рече, че "матреала" е много намалял за няколко месеца.Кви Атаки и подобни.Откакто ги изхвърлиха и не ги показват в СКАТ и *** за каца не става от тях.Изборите в Турция били фалшиви.Така е ! Ами тука ?.....
237
0
 
1
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
Бих помолил да спестявате епитетите. Те не правят една дискусия разумна. Не е задължително да сме с еднакви политически пристрастия, но поне да бъдем възпитани.
236
0
 
1
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
Е, тогава влязохме в евросъюза. Куку, страшно е да се каже, но по преценки на икономисти, от бюджета изчезваха около милиард и половина долара годишно. Отделно кражбите от ДДС и други. Отделно държавните врътки с цени и монопол. Страшно е....
235
0
 
1
 
! Отговори
Диоген преди 14 години
"куку: къде са доказателствата че има бюджетен дефицит"Браво на "куку" за ника който си е избрал. Радвам се, че "Познай себе си" е още живо и има последователи.
234
0
 
1
 
! Отговори
kyky преди 14 години
сапата, принципно си прав, но това става в българия СЛЕД 2007ма година...както и да е....
233
0
 
1
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
На Румаъния ДПС-тата не са чак толкова крадливи. Пък и на времето взеха страха на тяхната Държавна сигурност. Там, да си комунист не е баш национална гордост. Както в Унгария,Полша, Чехия.
232
0
 
1
 
! Отговори
kyky преди 14 години
иванушка-дурачок, ама защо всички вие имате проблеми със сексуалността си....мине не мине и се метнете да демонстрирате еректилната си дисфункция и комплексите си на всеослушание... толкова ли ви боли че нямате нормален полов живот?не мога да коментирам кой и как ти бие минуси, но коментара ти 215 се появи със 4 плюса :) сега, гледам, е на един минус, но не съм виновен за това :)
231
0
 
1
 
! Отговори
az преди 14 години
Ако в това проучване има грам истина определено българина е напълно озрял и готов за поредната дикактура. Сега 77% след месец 88%, а до края на годината 99%. И всичко това само на база празни приказни.
230
0
 
1
 
! Отговори
иван до куку преди 14 години
хасане, ти да не си любовница на доган, че така пламенно го защитаваш и тъгуваш по него ха ха ха ха ха ..посочи на кой мой коментар имам 4 плюса...*** лъжлива ха ха ха хаааа
229
0
 
1
 
! Отговори
Румъния преди 14 години
Не знам какво са спряли на Румъния, но като кандидат член страната усвояваше по 700 милиона евро на година от предпресъединителните фондове.
228
0
 
1
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
Куку, извинявай, но има допуснати грешки в тезите ти. А те са следните. Един проект минава първо през одобрение в националните администрации. Одобрените от тях проекти отиват за финансиране от евросъюза., като НАЦИОНАЛНИТЕ АДМИНИСТРАЦИИ ГАРАНТИРАТ, ЧЕ ВСИЧКО ПО ПРОЕКТИТЕ Е НА РЕД.И от тук е пробивът. Въпросните национални администрации са допуснали документи с невярно съдържание. За това ДПС и БСП сгафиха така.