Социолози: Бойко чупи рекорди по рейтинг

Ако изборите са сега: ГЕРБ, БСП, ДПС и Атака влизат в НС
21 окт 2009 12:00,
319
Социолози: Бойко чупи рекорди по рейтинг
Снимка: БГНЕС

Само за последните три месеца одобрението към дейността на премиера расте с главоломните 8 пункта и достига 77%, отчитат социолозите от НЦИОМ.

За сравнение одобрението към бившия премиер Сакскобургготски, три месеца след поемането на властта, е 68%, към Иван Костов – на 52%, а към Сергей Станишев – на 40%.

Към момента кабинетът на Бойко Борисов е одобряван от 62% от българите, показва националното представително проучване, проведено сред 1000 българи.

От август досега президентът Георги Първанов губи 7% от подкрепата за своята работа, което в момента е 52%, докато преди три месеца тя беше 59%.

Дясната ръка на Борисов, Цветан Цветанов, е вторият по рейтинг политик у нас – 65%.

От председателите на парламентарни групи най-одобряван с 39 на сто е Яне Янев, следва го Волен Сидеров с 27% подкрепа.

Неодобрението и към двамата обаче надхвърля одобрението.

Социолозите отбелязват още, че три месеца след изборната си победа, ГЕРБ продължава да трупа обществено доверие.

Както през август, така и сега, над три четвърти от българите смятат, че влиянието на партията в политическия живот на страната расте.

На подобно мнение са представителите на всички социално-демографски групи, като по-резервирани в преценката си са единствено нискообразованите българи и симпатизантите на БСП.

Електорални нагласи

В началото на октомври 52% от българите твърдят, че ако парламентарните избори са днес, ще гласуват за партията на Бойко Борисов.

Останалите парламентарно представени партии обаче губят електорална подкрепа.

През октомври избирателите на "Коалиция за България" са 11% от пълнолетните българи.

Електоратът на социалистите се ограничава до хората в пенсионна възраст, жителите на селата, на малките градове и бедните.

За ДПС днес декларират, че биха гласували 6% от пълнолетните българи, за партия "Атака" – 4%, а за "Синята коалиция" – 2,3%. "Ред, законност и справедливост" има електорален дял от 1,3%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
0
 
1
 
! Отговори
istorik преди 14 години
Преди 1989г.комунистите говореха преди избори напред към пълна изборна победа!Аха и да минат 100-те процента.Продажните социолози и журналисти,които надувате балона на рожбата на целанасочевн медиен онанизъм и мастурбация наречен Б.Б.гледайте да подминете пълната изборна победа на фаерменът,че срам за ученикът на бай Тошо!
226
0
 
1
 
! Отговори
kyky преди 14 години
гонзо, ти така и за фискалния резерв говореше, пък се оказах 100% прав, защо ли?майтапи....
225
0
 
1
 
! Отговори
Gonzo Svetkavicata преди 14 години
Лъже естествено.Ама айде докажи че лъже.ха ха
224
0
 
1
 
! Отговори
kyky преди 14 години
ок, минахме лиричните отклонения в гьобелсов стил, да се върнем на темата -къде са доказателствата че има бюджетен дефицит :)
223
0
 
1
 
! Отговори
иван до куку преди 14 години
ами няма такива просто..ето пак лъжеш хасане ха ха ха ха хааа
222
0
 
1
 
! Отговори
kyky преди 14 години
гонзо, пак несериозни неща :)чак след юни 2007 на българия и разрешиха да направи национални звена за усвояване на еврофондовете.... всички проекти, за които иде реч и се съдят, са преди 2007та.... включително и `батко братко`други въпроси?
221
0
 
1
 
! Отговори
kyky преди 14 години
иванушка-дурачок, ако щете вярвайте, ако щете - недейте, тук никога не `побутвам` тезите си с плюсчета :) това, че някой ще презарежда като луд и ще кликва няма да направи писанията му по-истински :) докато ми прави впечатление че твоите заяждания излизат `писано преди 8 секудни` със 4 плюса, защо ли :)))))
220
0
 
1
 
! Отговори
иван до куку преди 14 години
ха ха ха ха ха пиши си коментара и после си слага сам няколко плюса..ха ха ха ха ей Боже ама що не си ги прибереш тия неудачници ха ха ха ха хааааа...каквото и да пишеш бялото черно няма да направиш..управлението в момента е много по-добро от тройната коалиция...турчин ли си? :)))))))))) ха ха ха ха ха
219
0
 
1
 
! Отговори
Gonzo Svetkavicata преди 14 години
България участва със чиновници избрани на партиен принцип.8-5-3.Формулата на провала.
218
0
 
1
 
! Отговори
ОНЯ преди 14 години
Дося обясняваха че вота на ДПС е фалшив, ся ДПС отново ги класират в парламента. Аз ся как да го разбирам това !?
217
0
 
1
 
! Отговори
kyky преди 14 години
още веднъж, гонзо.1. проекта го одобрява ек. не бсп, не доган, не комунистите, не някой друг. ек2. ек спира плащанията, защото установяна `нарушение при одобрението`, за което обвинява българия..3. българия СЪЗДАВА звено за европроектите чак след като става член на ЕС, просто НЯМА право преди това да има такива звена..сега разбра ли? проектите, които са предмет на най-голямото поплювателство са приети, финансирани, и така нататък САМО от чиновници на ЕК, като българия в тоя процес НЕ участв
216
0
 
1
 
! Отговори
Gonzo Svetkavicata преди 14 години
За какво да спорим с тебе.На тебе ти плащат на на нас-не.Нормално е платения продукт да е по добър от свободния такъв.
215
0
 
1
 
! Отговори
иван до куку преди 14 години
абе ***, половината коментари тук са твои , но под различни имена..както и минусите и плюсовете ти сам си ги пишеш и то по няколко пъти...погледни колко си жалък...
214
0
 
1
 
! Отговори
kyky преди 14 години
не, иванушка-дурачок, аз не лапам ***, за разлика от вас. аз мразя да бъда лъган безскрупулно и малоумно....и, ако обичаш, спори с аргументите ми, а не нападай личността ми, хватките на геносето ти гьобелс не вървят....
213
0
 
1
 
! Отговори
иван преди 14 години
абе куку стига си *** *** на комунистите бе мижитурко, какво искаш да кажеш, че ти хареса управлението на тройната коалиция ли?...аман от червени *** драскащи по форумите..за вас работа няма ли бе...комунистически *** мързеливи...всички ти се смеят на глупостите, *** такъв...
212
0
 
1
 
! Отговори
Gonzo Svetkavicata преди 14 години
Одобряват проекта и после проверяват какво е свършено,какво не ти е ясно.
211
0
 
1
 
! Отговори
kyky преди 14 години
да, но са го одобрили ТЕ. няма какво да обвиняват някой друг за това, което те самите не са направили....обаче със мощното популиско рамо на мухобойко компрометираха българия, а сега се изненадват, че парите още не идват....
210
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Подкрепям те... може да е бил на високо, но пада... Ако спре да се показва за всяко нещо по телевизията - ще е по- добре. Чудя се кога ще престане да се оправдава с БСП и т.н. Нали затова той става "шефа" на БГ- да оправи държавата. Уж беше мъжко момче, а то... за всяко нещо се оправдава. :(
209
0
 
1
 
! Отговори
Gonzo Svetkavicata преди 14 години
Те могат да ми одобрят 5 звездния хотел на Златните,ама после като отидат и видят че хотела е тризвезден и всеки момент ще падне,хората си искат парите обратно.Цар си да правиш от елементарното и очевидното завоалирани конспираций.
208
0
 
1
 
! Отговори
kyky преди 14 години
арееее - *** пак почнаха да пущат коментари уж от мое име.....бре даскалеску, не си ли разбрал, че с тези непрекъснато повтарящи се правописни грешки не ми е нужно да се подпишеш, за да те позная :))))а сега напиши за това прав ли бях или не за лъжите по адрес на резерва на бнб....