Коя е Кристалина Георгиева?

Бъдещият ни еврокомисар е най-високопоставеният източноевропеец в Световната банка
19 яну 2010 13:02, Красимир Ангелов
229
Коя е Кристалина Георгиева?
Снимка: unwe.acad.bg

Новият български кандидат за еврокомисар е вицепрезидентът на Световната банка Кристалина Георгиева.

Наследничката на Румяна Желева на горещия пост е част от световната организация от 1993 г., когато работи като икономист по околната среда за Европа и Централна Азия.

През 1998 г. оглавява звеното на Световната банка по околна среда, а впоследствие поема и управлението на екологичното и общественото развитие в Източна Азия и Тихоокеанския регион.

След като става ръководител на Световната банка за Русия, Георгиева се издига и до директор за стратегията и дейността на звеното за устойчиво развитие на институцията (World Bank Sustainable Development Network).

Кристалина Георгиева е вицепрезидент на Световната банка от 10 март 2008 г.

Упорити слухове спрягаха доцентката по икономика в УНСС като бъдещ премиер на България преди парламентарните избори през юли 2009 г.

В крайна сметка обаче тогава тя не влезе в правителството на Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
0
 
! Отговори
Тъй, тъй... преди 14 години
до: фитнес манякаЕмчи в случая постът на комисар по кризи и бедствия е на първо място да се организират и насочват едни пари. Големи пари. Да се работи с правителства и НПО-та.Освен това трябва да се познават главно Африка и Азия/Близкия Изток.И за двете сигурно има сериозна компетентност. Доколкото виждам досега това е работила.
112
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И тая сигурно ще изръси,че Сомалия е пряка демокрация хахаха
111
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аийде почвайте да и вадите кирливите ризи и на нея!Къде е Първанова....?
110
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тя ако е много-добра, Световната банка няма да я пусне. Забележителна мисъл, браво Пешо!
109
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
мен пък ме интересува ти какво разбираш от политика та се дупиш тука?имаш ли си на идея на колко светлинни години е тази жена от пъчасалото ти изпържено от стероиди мозъче?
108
0
 
1
 
! Отговори
фитнес маняка преди 14 години
Само ме интересува тая женица кво разбира от външна политика.Това че е работила в Световната банка не я прави експерт в МО.
107
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До 102: Браво бе братче, аз съм с тебе одкрепам те на 100% ей сега ще пиша един СМС на Бойко в твоя подкрепа. :))) Разсмя ме искрено !
106
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не се ли усещате, че говорите глупости? Тази жена се е доказала, за разлика от онази, която се изложи?
105
0
 
0
 
! Отговори
пешо преди 14 години
Че нали най-умния беше Дянков. Бил оправил финансите на 60 държави. Сега изровиха някаква си Кристалина. Няма ли спечиалисти в тази страна, ами внасяме *** отвън. Тя ако е много-добра, Световната банка няма да я пусне.
104
0
 
0
 
! Отговори
СБ преди 14 години
The World Bank Group has appointed Kristalina Georgieva as vice president and corporate secretary, and Hasan Tuluy as vice president of human resources.Georgieva, a Bulgarian national, will take up her position on March 10, 2008, and will head the Corporate Secretariat, which serves as interlocutor between the World Bank board of executive directors and bank management. She is currently director for strategy and operations in the World Bank Sustainable Development Network, the World Bank said. Tuluy, a Turkish national, will take up his position on March 11. He is currently chief operating officer of the World Bank Group's Multilateral Investment Guarantee Agency (MIGA), the agency said.
103
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Има две различни неща:1/ вицепрезидент НА нещо си 2/ вицепрезидент ВЪВ нещо сиДоколкото знам тази е визепрезидент ВЪВ световната бабнка заедно с десетки други вицеперзиденти ВЪВ Световната банка, а не е вицеперзидент НА Световната банка.
102
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Само аз ставам за тази работа,... много съм хуманен, знам английски,.. никога не съм имал фирма,.. не изглеждам зле,.. ако трябва ще съм от ГЕРБ (какво пък толкова),...
101
0
 
0
 
! Отговори
до 96 преди 14 години
Защото работният и език като еврокомисар щеше да бъде английски.Анадънму?
100
0
 
0
 
! Отговори
kotarak преди 14 години
Кристалина Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Добре изглежда на снимката за 57 годишна жена. Бръчките не грозят единствено мозъка, а там не се вижда, докато устата, не почната да те представят или излагат. Пожелавам и успех и да представя достойно България.
99
0
 
0
 
! Отговори
Тъй, тъй... преди 14 години
до 71Драги, докато не поразпитам и не попрочета за и от нея - не съдя ни що за човек, ни що за профешънъл е.Постът ми за "роднина-милиционер" е в смисъл, че му е много плитка "банката кадри" на бат' ви Бойко. Което си го знаем от доста време преди изборите даже.А ти, както си се засегнал на кръв даже :), явно си от ураджиите, дето "силно любят и мразят" и бързо се палят, но малко или доста късно се замислят.Аре по-кротко, а?
98
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Чудя се, толкова ли не може премиерът ни да намери някой достоен човек, който е работил за държавата ни, а не някой който от години не е тук
97
0
 
0
 
! Отговори
до 94 преди 14 години
Признава ви се, на позитано в интригите и компроматите сте No1. За нула време успяхте да решите проблема с новата номинация. "Прокопиев Кръстев Божилов" Сега остава да си го повтаряме като мантра! :D
96
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Що се отнася до Желева - можеше спокойно да отговаря на БЪЛГАРСКИ език(официален в рамките на ЕП и ЕК). За тази цел си има и преводачи. Второ буди недоумение защо не отговаря на немски при положение, че е завършила Немската гимназия в Бургас, а вместо това срича на английски език...
95
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе нещастници, добре изглеждала - зле изглеждала....*** физиономия и прочие!? Стига сте си уплътнявали времето с празни драсканици, това не е конкурс за красота.
94
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Георгиева обаче се слави с връзките си със скандалния кръг Прокопиев Кръстев Божилов, който дърпа конците на цялата държава. Тези задкулисни игри и амбициите на силови играчи да заграбят властта и държавата, могат отново да изиграят лоша шега на България пред Еврокомисията.razkritia.com