Борис Велчев: Заменките могат да бъдат развалени

Обвинител №1 се позова на Закона за задълженията и договорите
10 фев 2010 11:00, Красимир Ангелов
41
Борис Велчев: Заменките могат да бъдат развалени
Снимка: БГНЕС

"Заменките могат да бъдат развалени", обяви главният прокурор Борис Велчев след заседанието на Съвета за сигурност към премиера.

Съветът беше свикан, след като миналата седмица стана ясно, че има опасност ЕК да съди България заради нерегламентирана държавна помощ при заменки на гори.

Още тогава обвинител №1 коментира, че страната ни може да избегне съда, като докаже, че въпросните заменки са незаконни, следователно няма как да бъдат държавна помощ.

Още по темата

Днес Велчев не уточни как точно могат да бъдат развалени сделките, но обяви, че е предал своето становище на Бойко Борисов.

"Има как заменките да бъдат обявени за невалидни", повтори тезата си той, като се позова на чл. 40 от Закона за задълженията и договорите.

Въпросният член 40 предвижда възможността договорите да бъдат обявени за недействителни, ако са сключени във вреда на представлявания.

Велчев уточни, че не прокуратурата е органът, който може да направи това, а Министерството на земеделието и храните, като заведе искове пред съда.

"Не казвам, че е лесно, казвам, че е възможно", заяви главният прокурор.

Борис Велчев отказа да говори и за протичащата операция на МВР.

"За една част от пипалата на октопода знаем, но нека оставим работата по случая да приключи", категоричен бе той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А до сега защо не ги развали бе въшлясал брадат комунист
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Въпроса е кой да извърши заменките и да прибере подкупа. Кой ти гледа Европата и законите...
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Няма значение погледнал ли е някого в очите. Не са го назначили за черните му очи. Важното е работа да върши и да вкара криминалите където им е мястото. А именно в затвора. Иначе ако ще и *** си да обръща към камерите все ми е едно. Важното в работа да върши
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ТОЗИ ЧОВЕК НЯКОГА НЯКОГО ПОГЛЕДНАЛ ЛИ Е В ОЧИТЕ? вИНАГИ СЕ ВЪРТЯТ ОЧИЧКИТЕ НЯКЪДЕ ВСТРАНИ, ВЕЧНО ШАВАТ НАНЯКЪДЕ СИ, СЯКАШ НАРОЧНО ДА ИЗБЕГНАТ ДОРИ СЛУЧАЙНО ЗАСИЧАНЕ С ОЧИТЕ НА ТОЗИ, С КОГОТО ГОВОРИ. гАДНО Е ДА СЕ ОБЩУВА С ТАКИВА ХОРА, НЕ Е НУЖНО ДА СИ ПСИХОЛОГ, ЗА ДА ТИ Е ЯСНО, ЧЕ НЕ Е ИСКРЕН!
17
0
 
0
 
! Отговори
скептик преди 14 години
Дай Боже! щом "могат" - дано някой поиска да го направи! А един даже разходи "журналисти" да "документират", че неговото било КОМАСАЦИЯ ;)) Дрън-Дрън - комасация за трънак в Монтанско - много декари в Етрополския балкан, айде бе!
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
с тия за менки се прославихме..тия хора били бедни ,подарък от държавата,голям смях че всичко е черно на бяло кво чакат та да не ги набутат в затвора,,,,,или пак са се завързали като свински черава.
15
0
 
0
 
! Отговори
Сеирджия преди 14 години
ПУБЛИКАТА очаква с нетърпение да разбере, кого ще обвинят че подходът е невъзможен!Цирк или както казват "братята турци" (израз на Ердоган) СЕИР!
14
0
 
0
 
! Отговори
В ПАНДИЗА!!! преди 14 години
НЕЗАБАВНО ДА РАЗВАЛЯТ ТИЯ ЗАМЕНКИ. НЯМА ЦЯЛ НАРОД ДА ПЛАЩАМЕ МИЛИАРДИ ДОЛАРИ ГЛОБИ НА ЕВРОСЪЮЗА. ЗАРАДИ НЯКВИ *** И АПАШИ. АААМАХА. ТЕ ДА ПИЯТ,НИЙ ДА ИМ ПЛАЩАМЕ! КЪДЕ ДАВАТ ТАКА? АЙ СИКТИР ВЕ ***!
13
0
 
0
 
! Отговори
хубаво преди 14 години
Заменките могат да бъдат развалени.....Остава само да се НАПРАВИ
12
0
 
1
 
! Отговори
МОЖЕ преди 14 години
МОЖЕ ДА РАБОТЯ , АМА МОЖЕ И ДА НЕ РАБОТЯ.ПОДТЕКСТА НА ИЗКАЗВАНЕТО НА ТОЯ БЕЗДАРНИК Е- АКО НЕ СИ ПЛАТЯТ НА НАС И НА СЪДА ЩЕ РАЗВАЛИМ СДЕЛКИТЕ , А АКО СИ ПЛАТЯТ НЯМА ДА ГИ РАЗВАЛИМ. ИЗБОРА Е В РЪЦЕТЕ НА РАЗМЕНИТЕЛИТЕ , ПЕЧЕЛИВШИТЕ СА ВИНАГИ СЪДИИ,ПРОКУРОРИ И ДР. ДРУГАРИ УПРАВЛЯВАЩИ . ГУБЕЩИТЕ СМЕ НИЕ ТЪПИЯТ ЕЛЕКТОРАТ. ОТ ТОВА ПО НАГЛО ИЗКАЗВАНЕ ЕДВА ЛИ МОЖЕ ДА ИМА ,НО ТОВА Е ИСТИНАТА ЗА МЕН И ВИЕ ДЕТО СТЕ ПОКРАЙ МЕН.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
След месец-два ще включи и за ОКТОПОД.
10
0
 
0
 
! Отговори
Myleena преди 14 години
поредната простотия на ВелчеваТрудно е да вдигаш ***(когато ти казват) и да успяваш да мислиш, едновремено!
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
НЕ ИСКАМЕ ПРАВОСЪДИЕ ОТ ДЪРЖАВАТА!!! ИСКАМЕ ОТМЪЩЕНИЕ!!!
8
0
 
1
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 14 години
Всичко може в ....тази държава;даже може и Главният прокурор да върши ....работа.Давай ....Бойко,смачкай мутренско-партийният ....капитализъм.
7
0
 
1
 
! Отговори
GOSHO преди 14 години
ЧУДЯ СЕ КОЙ Е ПО БЕЗПОЛЕЗЕН ИПРИКАЗВАЩ ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ, ВЕЛЧЕВ ИЛИ ПЪРВАНОВ
6
0
 
0
 
! Отговори
kapitana преди 14 години
Могат........ама може и да не могат
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Натиснаха го да си свърши работата по новия случай с новите нагли, той сега се сети за заменките - чисто променяне на темата и отклоняване на вниманието.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Заменките могат да бъдат развалени", обяви главният прокурор Борис Велчев,по-голяма глупост не съм чувал .Гарван на гарван око не вади.Г-н Велчев вярно ли е , че като встъпихте в длъжност заменихте на ваш роднина апартамента в центъра на София за терен до автомагистрала Люлин?
3
0
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 14 години
А бе тоя вече 4 години не е свършил работа за 5 стотинки, само умни приказки и ефект нулев !!! Червена гад !
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ами като могат???? Започвайте.Или само пак на приказки ще се намираме.Тая държава се превърна в говорилня.Нямаме нужда от това,от действия имаме нуждаааа.20 години се наслушахме на глупости.