Кабинетът отменя увеличението на здравната вноска от 8 на 10 %

От средата на годината чиновниците сами ще плащат осигуровките си
17 мар 2010 07:42,
321
Кабинетът отменя увеличението на здравната вноска от 8 на 10 %
Снимка: БГНЕС

Очаква се днес правителството да отмени решението си от миналата сряда за увеличаване на здравната вноска от 8 на 10 % от 1 април.

Това беше огласено в понеделник от вицепремиера Симеон Дянков, който съобщи, че след допълнителен анализ на финансовото ведомство, е станало ясно, че съществува по-добър източник за финансиране на здравеопазването – държавните служители да започнат да плащат осигуровките си сами.

Още по темата

Така заплатите им ще паднат с около 13 %. Мярката може да влезе в сила до средата на годината.

Засегнати ще бъдат около 150 хиляди души, работещи в публичния сектор, включително заетите по законите за държавния служител, за съдебната власт, за МВР и отбраната и въоръжените сили.

 За МВР обаче се търсят допълнителни начини за стимулиране на служителите.

Около 150 млн. лева се очаква да бъде общата икономия на средства – както от здравноосигурителни вноски, така и от социални вноски по Закона за държавното обществено осигуряване.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
4
 
5
 
! Отговори
Леле-Мале преди 14 години
Агата, язък, че името ти е едно от световните имена в логиката( Агата Кристи за незнаещите). Ти какво си мислиш, че държавните служители само лежат ли? Мислиш си, че не заслужават парите си? Никой определено не лежи на гърба ти, но определено си лежала прекалено много на главата си и не се замислиш какво говориш!
233
1
 
4
 
! Отговори
chovek ot naroda преди 14 години
Pravitelstvoto i finansoviiat ministar v momenta praviat grecnka s tez tolkova drastichni merki,tova cnte dovede do nedovolstvo ot strana na xorata i skoro vreme e vazmojno da ima povtorenie na grackiiat variiant ot predi mesec.
232
3
 
8
 
! Отговори
Любител преди 14 години
Гледам разни *** (платени писачи на ГЕРБ) ЗАЩИТАВАТ тъпизмите на Дянков. Колкото по скоро Борисов разкара Дянков от правителството, толкоз по - добре. Кашата която Дянков забърка с бюджета е голяма. Тотално наакване. Най-накрая ГЕРБ ще сърбат супата - идват кметски избори и избори за президент :)
231
1
 
1
 
! Отговори
Вуте преди 14 години
А не, не ща на другия да му е зле ако работи. Ама само да мята крачета и вечер да ми взема от моята трапеза - ей това не искам. Компренде ?
230
1
 
1
 
! Отговори
ьюя преди 14 години
ти си плащат, от както е въведена здравно осигурителната вноска - по постановление от 2004 година по 12,45%, директно отрязани от заплатите. Колко процента е твойта вноска
229
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Поредното решение, което се пуска като идея за национално обсъждане и последващо отменяне! Започнах да виждам добра политика на управляващите: подлагат почти всичко на някакъв вид референдум!
228
2
 
3
 
! Отговори
Тошко преди 14 години
Ти от опит знаеш, нали Како?! ;) А и баща ти ти е споделял какво е чувството ;) *** сега си събуй *** обувки, зелените чорапи и насраните ***, легни гол в кревата, гушни портрета на Ленин и сънувай Путин ;)
227
5
 
5
 
! Отговори
sameca преди 14 години
Ами тя държавата ми ги е дала тези привилегии и с това ме хванала да работя за нея. Като ги няма за кво да работя за нея. По твоята логика да няма армия и полиция.А само вие работите в тази държава и само вие плащате данъци . Че има дюмбели в системите има, това не означава че са всички. Сигурно в твоята фирма нямаш 15 шефа от които 10 са излишни, ама за това не ревеш. Плащал ми осигуровките.... ай довиждане.
226
3
 
4
 
! Отговори
Филчо Колев преди 14 години
Умението да се поставиш на мястото на другия е белег за зрялост и цивилизованост. Българинът, като едно измъчено същество иска повече на Вуте да му е зле.
225
4
 
5
 
! Отговори
Бачкатор преди 14 години
Опа, дай да видим разликата. Имаш пълното право да заобикаляш магазина на бакалина и той да умре от глад в крайна сметка, но аз няма как да си избера свестен `бюджетен` , та да ми свърши работата ЗА КОЯТО СЪМ СИ ПЛАТИЛ предварително. Разбираш ли къде е разликата ?п.п. В друга сфера работя, но богат бакалин досега не съм срещал. Но пък богати бюджетни - колкото щеш.
224
3
 
4
 
! Отговори
Doko преди 14 години
до sameca:натискаме се за системата за да получаваме една шапка пари, безплатни обуща, манджа, транспорт,а за безделието и първа категория труд с 20 бона при пенсиониране на 45 години. но места няма
223
1
 
4
 
! Отговори
Старшина Мартинов преди 14 години
Тошко, от мен ще вземат, ама и теб не те подминава! И твойте и мойте пари ще идат на леля ти Цецка за представителните! Жив и здрав,мойто момче!
222
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Правете разлика между държавен служител и бюджетен служител.
221
5
 
6
 
! Отговори
Гледащ преди 14 години
Възможно ли е в 21в. в европейска държава при средна заплата 350-400лв на държавната администрация, собственото и правителство - сиреч работодател да вземе 13% от тези смешни заплати и да си блокира собствените хора които работят в неин интерес? ТОВА Е УЖАСЯВАЩА ИДИОТЩИНА която ако стане факт трябва да се потърси отговорност от нейния автор Дянков - затвор или по-лоши исторически мерки!!!
220
2
 
4
 
! Отговори
pege преди 14 години
Ами общината като бюджетна организация откъде взема парите бе. Защо плачат кметовете за пари? А що се касае за държавен служител в една община само чистачката и шофьора сигурно не е. Държавен служител може да бъде и служител на трудов договор - например счетоводител със средно образование.
219
3
 
3
 
! Отговори
абв преди 14 години
напьлно сьм сьгласен с министьр Дянков , нека и дьржавните служители да си плащат осигуровките като всички останали в тази дьржава.С какво повече са т.нар. "дьржавни служители" от всички останали освен с това дьржавата да ги дондурка като бебета?
218
4
 
2
 
! Отговори
Айше преди 14 години
Защо се сещам за едно стихотворение....как българите колят българския народ така "както турчин не го е клал..."Следващия път гласувам за Доган! Ако доживея...
217
2
 
0
 
! Отговори
Киро преди 14 години
А,ето го и Тошко,който когато го ***,хич не му е лошко!
216
1
 
3
 
! Отговори
Bo4ko преди 14 години
До Sameca За разлика от вас за полицаите слушаме ежедневно и наистина водят война с бандитизма, а вие каква я вършите?
215
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бачкаторе, пък на мен ми иде да гръмна *** *** в кварталния магазин, дето е надупчило надутите кофички с киселото мляко и аз го купувам за детето си прокиснало! Само и само "търговецът" да не загуби 4-5 лева ако ги бракува! Е*ах ти и ЧЕСТНИЯ ЧАСТНИК! Същия тоя продава обувки внесени от Китай за италиански, боклучива перална, дето се разваля на третия ден и после месеци наред те влачи по сервизи, пък ти и плащаш вноските по кредита! Какъвто ни "бизнеса", такава държавата, такива и чиновниц