Борисов съзря далавера в цената на тока

НЕК продава електроенергия на по-ниска цена, отколкото я купува
433
Борисов съзря далавера в цената на тока
Снимка: БГНЕС

Националната електрическа компания (НЕК) е продавала тока на електроразпределителните предприятия (EРП) на по-ниска цена, отколкото го е купувала от производителите на електроенергия, обяви премиерът Бойко Борисов след редовното заседание на Министерския съвет.

“НЕК от всички ТЕЦ-ове, ВЕЦ-ове и АЕЦ купува елекроенергия на микс цена от 90 лева за мегаватчас. След това я продава за 88 лева на дружествата, а крайният потребител плаща 146 лева.

Навсякъде по света енергийните компании са на плюс с милиарди, а тук е на минус”, посочи министър-председателят и продължи:

"Няма завършил в Банкя ученик, който да може да предположи, че ще си купи нещо за 90 лв. и ще го продава на 88 лв. и от това ще печели".

Навсякъде по света енергийните компании са на плюс с милиарди, а тук е на минус
Премиерът подчерта, че в петък трябва да е готов докладът по отношение на цялата схема в енергетиката и в понеделник ще бъдат представени конкретни решения по случая.

Борисов обаче се закани, че порочната практика ще бъде прекратена, каквато и да бъде цената.

Министър-председателят обяви още, че държавата ще търси компенсации в размер на 5-6 млн. лв. от "Сименс" заради проблемите със софтуера при изработването на новите документи.

“Цветанов е компетентен в много сфери, но в софтуера не е”, отговори Борисов в отговор на въпрос за евентуалната вина за вътрешния министър за проблемите с новите документи.

Той отново припомни, че програмата за изработването на новите документи за самоличност е поръчана от предишното правителство и в момента МВР понася пасив, без да е виновно на практика.

Още по темата

“Снощи гледах Шампионската лига, не съм гледал Румяна Желева”, обяви премиерът, помолен да коментира първото публично интервю на бившия външен министър след провала й като еврокомисар.

“Тя не е излизала от българската политика и в момента от българските десни политици заема най-висок пост – този на заместник-председател на ЕНП”, отчете в заключение Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


433
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
365
2
 
5
 
! Отговори
Аоним преди 14 години
Егати и процента за пренос, и като се има предвид колко ни е качествено елекрозахранването, спира през ден, на два пъти вече подменям захранването на компютър и телевизор, чудничко
364
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
То, далаверата е ясна отдавна! Добре, че се намери кой да я види най-накрая!
363
2
 
6
 
! Отговори
L'art pour art преди 14 години
Сметката ми за тока, изразена в проценти.61,0% -дневна и нощна еленергия1.6% - зелена енергия31,2%- пренос6,2% -достъпи като прибавите върху това 20% ДДСще разберете защо ток за 50лв става 100лв.
362
3
 
4
 
! Отговори
adem преди 14 години
В BG трябва да си много *** за да постигнеш нещо.... има ли по ярък пр..имер от това ???
361
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Кой за какво си мисли това и вижда !Далаверата е начин на препитание на мнозина българи иначе е невъзможно с заплата да имат такъв стандарт на живот.
360
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Куче което лае не хапе !Импиичмант на президента много се изписа какво стана нищо .Това е партията на дърдорковците и последните баламурняци .
359
1
 
10
 
! Отговори
Стоянова преди 14 години
чак сега ли?Ние още колко далавери сме съзряли,да дойде да му кажем.
358
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Очаквайте цяла българия да се снабдява с ток от едно дружество не три както е сега и то ще се казва сибанкенержи !ББ каза няма да продължа далаверата от която някой продължава да взема комисиони.
357
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
По добре неграмотен и *** отколкото умен и верващ в глупостите на пожарникаря !
356
3
 
12
 
! Отговори
150 за лева за народ преди 14 години
Значи държавата ще си направи така, че да е на печалба. Ще вдигне с 4 лева и готово. Естествено и ЕРП ще вдигнат с 4 лева, защото и те няма да работят за по малко. Както казват държавата никога не губи, но НАРОДА колко ще плаща........интересува ме аз колко ще плащам като краен потребител, а не държавата.
355
4
 
4
 
! Отговори
До 368 преди 14 години
Неграмотен си, бате!
354
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ДОБРЕ ДОШЛИ В ПРЕДАВАНЕТО ТОВА ГО ЗНАЕ ВСЯКО ХЛАПЕ ВЪПРОСИТЕ СА ЛЕСНИ ВСЕ ПАК УЧАСТНИЦИТЕ СА ДЕЦА НЕ МОЖЕ ДА ОЧАКВАМЕ ДА ОТГОВАРЯТ НА ВЪПРОСИ КАТО КОИ СЪЗДАДЕ ГРОПИРОВКИТЕ ,ФОНДАЦИЙТЕ И БАНКИТЕ!
353
2
 
8
 
! Отговори
ор преди 14 години
..."Борисов съзря далавера"... Всички такси са далавера: и такса паркинг,и такса смет.. Не трябва да се "съзира", вижда избирателно!
352
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Много се изприказва и след края на комунизма и сега само приказки и нищо не се случва трябвало време !Имаме един живот не пет да чакаме да стане чудо и да удари гръм виновните .
351
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
януари 2009 г народа отиде да потърси сметка пред парламента и бе бит от тези които сега казват ние ги хващаме !
350
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ДОБРО УТРО БОРИСОВ ТОВА ГО ЗНАЯТ И ДЕЦАТА НАРПАВИ НЕЩО ДЕ КАТО СИ ТОЛКОВА ОТВОРЕН
349
2
 
4
 
! Отговори
иван преди 14 години
Добре де тогава той защо пита докторите къде са били след като и тои не е можел да направи нещо там където е бил докато са стамвали далаверите!
348
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Защо трябва, чехи, австрийци и какви ли не да изнасят парите от България. Енергетиката е силата на тази страна и нищо не трябваше да се приватизира. Така обедняваме с всеки изминал ден. Тези пари не остават в нашата страна, чудни управници разпродадоха страната за лични облаги и не помислиха, че децата им утре няма да имат родина, а само с пари си много беден и гол, нямаш корен и най-малкия вятър ще те повали. Алчността е пагубна, колкото и смешно да звучи за много хора.
347
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Всички сме учили история в училище знаем как след втората световна война стават известни много факти които потресават човечеството с жестокоста с която са били извършени имало е и процеси срещу виновните !Това което казва ББ е все едно това което се е случило през войната да продължава да сме възмутени ,но нищо повече.
346
7
 
1
 
! Отговори
Антон преди 14 години
за коментар 352. Това да си главен секретар на МВР не значи, че си наясно със всичко, което става в другите министерства и в държавата по принцип. МВР работи по сигнали, не може постоянно и винаги да се следи всичко. Макар че ЦРУ май успяват :) Както и да е, това което исках да кажа е че като е бил главен секретар не значи, че е бил вътре в нещата. Някои неща човек ги научава и разбира чак когато има пряк достъп/контакт с тях.