Борисов съзря далавера в цената на тока

НЕК продава електроенергия на по-ниска цена, отколкото я купува
433
Борисов съзря далавера в цената на тока
Снимка: БГНЕС

Националната електрическа компания (НЕК) е продавала тока на електроразпределителните предприятия (EРП) на по-ниска цена, отколкото го е купувала от производителите на електроенергия, обяви премиерът Бойко Борисов след редовното заседание на Министерския съвет.

“НЕК от всички ТЕЦ-ове, ВЕЦ-ове и АЕЦ купува елекроенергия на микс цена от 90 лева за мегаватчас. След това я продава за 88 лева на дружествата, а крайният потребител плаща 146 лева.

Навсякъде по света енергийните компании са на плюс с милиарди, а тук е на минус”, посочи министър-председателят и продължи:

"Няма завършил в Банкя ученик, който да може да предположи, че ще си купи нещо за 90 лв. и ще го продава на 88 лв. и от това ще печели".

Навсякъде по света енергийните компании са на плюс с милиарди, а тук е на минус
Премиерът подчерта, че в петък трябва да е готов докладът по отношение на цялата схема в енергетиката и в понеделник ще бъдат представени конкретни решения по случая.

Борисов обаче се закани, че порочната практика ще бъде прекратена, каквато и да бъде цената.

Министър-председателят обяви още, че държавата ще търси компенсации в размер на 5-6 млн. лв. от "Сименс" заради проблемите със софтуера при изработването на новите документи.

“Цветанов е компетентен в много сфери, но в софтуера не е”, отговори Борисов в отговор на въпрос за евентуалната вина за вътрешния министър за проблемите с новите документи.

Той отново припомни, че програмата за изработването на новите документи за самоличност е поръчана от предишното правителство и в момента МВР понася пасив, без да е виновно на практика.

Още по темата

“Снощи гледах Шампионската лига, не съм гледал Румяна Желева”, обяви премиерът, помолен да коментира първото публично интервю на бившия външен министър след провала й като еврокомисар.

“Тя не е излизала от българската политика и в момента от българските десни политици заема най-висок пост – този на заместник-председател на ЕНП”, отчете в заключение Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


433
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
325
4
 
2
 
! Отговори
Антон преди 14 години
Не може да ги национализира. Те са частни. Държавата има миноритарен дял.
324
3
 
8
 
! Отговори
Бесен преди 14 години
Имаше един филм едно време по старите го помнят казваше се Москва не вярва на сълзи !Писна ни дая ни приказват тинтири минтири и нищо да не се случва освен да ни увеличават глобите,данъците и цените.
323
4
 
1
 
! Отговори
Гочо преди 14 години
Цените на хляба, олиото или хаванските пури да не са по-различни? Търговийка, майка...
322
3
 
2
 
! Отговори
Гочо преди 14 години
Ало, Мустафата... Като подаваш ръце някои имат навик да слагат белезници... Сакън.
321
3
 
3
 
! Отговори
Гочо преди 14 години
Днес г-жа Меркел ще го просветли. Питайте го утре за тока. Какъв ток, лбе?
320
4
 
7
 
! Отговори
Иванов преди 14 години
Аман от клошари ровещи в *** !Наслушахме се на приказки време е да се направи нещо . Първо да развалят далаверата и намалят тока пък после да се хвалят .Аз като видя резултата ще повярвам а сега какво казали на бития защо са го били хак да му е и продължават да го бият .
319
3
 
6
 
! Отговори
енергетик преди 14 години
Браво на ББ, откри топлата вода! Къде беше той и всички плачещи от цената на тока, когато продадоха енергетиката? Къде бяхте, когато енергетиците протестирана против приватизатията? Кой продаде печеливши предприятия - държавата. Каква компания е НЕК - държавна! Каква комисия е ДКЕВР, която определя цените - държавна! Кой предстрвлява държавата - правителството. Получава се "кой ми ака гащите" с извинение.
318
2
 
6
 
! Отговори
МУСТАФА преди 14 години
Според мен за всички вече трябва да е ясно, че демократизация на обществото и изграждане на свободна пазарна среда в България започна на 05.07.2009 год.В момента се извършва революция със средства, които далеч не са толкова мирни, колкото изглеждат на пръв поглед. На тези, които считат, че не могат да помогнат с нещо, моля не пречете. Забравете за политически, професионални, икономически и каквито и да било пристрастия. Подайте си ръце и изградете заедно пътя на децата си.
317
2
 
2
 
! Отговори
Гочо преди 14 години
Дала Вера , взел Койчо от Койнаре, мижи да те лажем... Всяко чудо за три дни.
316
2
 
7
 
! Отговори
Смях преди 14 години
Ако Борисов национализира разпределителните дружества ще му повярвам !!!!Но той май само говори !!!!!
315
1
 
5
 
! Отговори
Чиста проба РЕКЕТ !! преди 14 години
И после усложливо ще забрави за заканите си и ще подхване някой друг !! След като получи съответната сума, разбира се :)Искате пример ? Ами ето ве един : Ахмед Доган !
314
1
 
4
 
! Отговори
петров преди 14 години
Майсторе, донякъде си прав. Но и две хиляди лева, когато съм печелил, пак не ми е приятно да ми искат 10лв. за българска бира на плажа. Или за смяна на вложки на колата на едното място 85лв., в другия сервиз 40лв. За това става дума. Предполагам не си отишъл да купуваш агнешко за 18 лв., нали. Ако на някоя бензиностанция ти обявят цена 5лв. за литър, как ще реагираш?
313
2
 
2
 
! Отговори
Гочо преди 14 години
Не може да няма далавери. Но... ако балтонът ти е изкалян не го гориш а го переш. Другото е популизъм. Ценообразуват се продажби на едро и продажби на дребно. Вторите винаги са с по-големи цени. Тук въпросът е не защо са големи , а с колко да са по-големи. Ферщеен?
312
5
 
5
 
! Отговори
Майстора преди 14 години
Вместо да се мотате във форума и да плачите , че всичко ви е скъпо , по-добре си помислете как може да изкарате някой лев повече .Никой няма да дойде да ви оправи положението .И на Симеон се надявахте , сега и на Бойко се надявате и си оставате все бедни защото истината е: не си ли помогнеш сам , няма кой да ти помогне.
311
2
 
0
 
! Отговори
Гочо преди 14 години
Някой се ядоса , че Борисов щял да каже нещо друго... Ха на бас!
310
1
 
12
 
! Отговори
velin преди 14 години
Прав е Бойко -не само далавера а пладнешки обир вършат дружествата! Ще Ви споделя - За да захранят цеха платих близо 7 000лв. Такса и кабел сега към използваната ел. енергия всеки месец сметката ми е с 70% повисока -за достъп до мрежа -обновяема енергия и още и още -веднъж плащаш за изграждане на линията а после всеки месец такса за достъп- МАФИЯ -ЕVN-Eнерго вече няма
309
5
 
15
 
! Отговори
петров преди 14 години
Един човек се намери да разрови далаверите с ел.енергията, и пак се намират хора да хулят!
308
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Шефа на комисията каза че ще проверява,дружествата..ами къде бяхте до сега...мисля че тая комисия трябва да се уволни цялата и да се назначат хора които ше работят както трабва.
307
1
 
7
 
! Отговори
електорат преди 14 години
Нека Желева знае,че никога небих гласувал за нея и да престане да се перчи ,че два пъти водила евролистата.Гласувал съм за ББ и заради ББ,както впрочем и всички останали.Тя е толкова безлична,колкото е безотговорна и некомпетентна,за жалост не е само тяяяя!Бойко отърви се без колебание от всички,които се самозабравиха и решиха,че някой ги е избрал!Хората гласуваха единствено за теб,защото в теб виждат Човек със силна воля и ти повярваха,че ще промениш живота им към по-добро,както е навсякъде.
306
1
 
3
 
! Отговори
МУСТАФА преди 14 години
продължение: В основата на бъдещия скандал ще е Закона за задължителните запаси от нефт и нефтопродукти и всички подзаконови норм.актове покрай него. Колкото и смешно да звучи, в България се е работело и със "секретни подзаконови норм. актове", на основание на които са били дерогирани норм. актове - закони с по-голяма сила.