Борисов съзря далавера в цената на тока

НЕК продава електроенергия на по-ниска цена, отколкото я купува
433
Борисов съзря далавера в цената на тока
Снимка: БГНЕС

Националната електрическа компания (НЕК) е продавала тока на електроразпределителните предприятия (EРП) на по-ниска цена, отколкото го е купувала от производителите на електроенергия, обяви премиерът Бойко Борисов след редовното заседание на Министерския съвет.

“НЕК от всички ТЕЦ-ове, ВЕЦ-ове и АЕЦ купува елекроенергия на микс цена от 90 лева за мегаватчас. След това я продава за 88 лева на дружествата, а крайният потребител плаща 146 лева.

Навсякъде по света енергийните компании са на плюс с милиарди, а тук е на минус”, посочи министър-председателят и продължи:

"Няма завършил в Банкя ученик, който да може да предположи, че ще си купи нещо за 90 лв. и ще го продава на 88 лв. и от това ще печели".

Навсякъде по света енергийните компании са на плюс с милиарди, а тук е на минус
Премиерът подчерта, че в петък трябва да е готов докладът по отношение на цялата схема в енергетиката и в понеделник ще бъдат представени конкретни решения по случая.

Борисов обаче се закани, че порочната практика ще бъде прекратена, каквато и да бъде цената.

Министър-председателят обяви още, че държавата ще търси компенсации в размер на 5-6 млн. лв. от "Сименс" заради проблемите със софтуера при изработването на новите документи.

“Цветанов е компетентен в много сфери, но в софтуера не е”, отговори Борисов в отговор на въпрос за евентуалната вина за вътрешния министър за проблемите с новите документи.

Той отново припомни, че програмата за изработването на новите документи за самоличност е поръчана от предишното правителство и в момента МВР понася пасив, без да е виновно на практика.

Още по темата

“Снощи гледах Шампионската лига, не съм гледал Румяна Желева”, обяви премиерът, помолен да коментира първото публично интервю на бившия външен министър след провала й като еврокомисар.

“Тя не е излизала от българската политика и в момента от българските десни политици заема най-висок пост – този на заместник-председател на ЕНП”, отчете в заключение Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


433
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
345
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 14 години
Как би могло да бъде ако се мислеше за Българският народ и просперитета на Държавата БългарияДКВЕР издава лицензи за търговия с електрическа енергия, НЕК предоставя трасета до краини клиенти ( за което се заплаща такса пренос на НЕК) а дружествата притежаващи лицензи за търговия с електрическа енергия се състезават на търгове от производителите на електроенергия ( АЕЦ, ТЕЦ, ВЕЦ) тоест веднъж дружествата притежаващи лицензи предлагат висока цена на производителя за да спечелят квота за продажба да речем 500 мвата, хем предлагат на цени които са изгодни за крайните потребители в противен случай те биха избрали друг лицензиран търговец на електроенергия!
344
3
 
5
 
! Отговори
Тома неверни преди 14 години
Отново Трай коньо за зелена трева !Нашите майки и бащи работеха безплатно след войната на бригади да постраят хаймбоас после за мизерно възнаграждение постройха заводи обещаваха им да построят комунизма получиха мизерни пенсий и много обиди затова ,че са прости пенсионери ама нашите майки и бащи с млного лишения ни купиха по един апартамент питам ви НИЕ СЕГА ВЕРВАЙКИ НА ББ какво ще получим !
343
1
 
8
 
! Отговори
виновен преди 14 години
Цената на тока е геноцид и за бизнеса, и за българския народ. Който го е разрешил, да отговаря. Искам имена, да ги публикуват, да се знае и никой никога да не гласува за тях, никога!
342
4
 
5
 
! Отговори
Балин преди 14 години
Последното уточнение е важно, защото герболетките току виж те налетели като гарги. Иначе си прав, само гледай скоро ще открие далавера и при топлота вода и при студената вода и при парното, виваком, мобилтел, глобул и сие и какво да ти кажа? Бате Бойко открива топлата вода или може би трябва да кажа преоткрива?
341
4
 
5
 
! Отговори
Писна ми преди 14 години
Поредното популистко изказване на нашия Вожд. Смеееех. И какво от това?! Може тази сутрин -като се е събудил - друго да му е хрумнало. Да видя един осъден. Какво стана с Масларова и Мургина...А какво стана с Доган...това е може би най-слабото правителство до сега..само думи, а и това не вършат както трябва. И преди да сте казали нещо - не съм комунист, нито обичам БСП
340
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 14 години
До АнтонАми защото счетоводно са на *** и няма за дивидент, и за това Държавата *** мухи! Какво като имаш 33% ако си на загуба или на *** какво ще получиш нищо!
339
3
 
6
 
! Отговори
1 преди 14 години
До колкото си спомням по времето на Царя бяха приватизирани тези дружества и от тогава е тръгнала далаверата за тях и НЕК е тръгнала на загуба, Също така си спомням че Б.Борисов беше главен секретар на МВР тогава! Защо като е имал информация за тази злоупотреба не е вкарал в ареста извършилите приватизацията?
338
2
 
5
 
! Отговори
Смях преди 14 години
Моля те не ме наричай платен писар затова че изразявам личното си мнение това не ти е комунизма !!!!!!Второ май забравяш капса или по принцип си говориш на висок тон ;)Това че живеш във ено шоу от типа или си плащаш или зандана, не означава че се върши нещо релано. Реалните резултати според мен ще са когато видя ДОГАН на подсъдимата скамейка но не вярвам че ще се случи във следващите 100 години защото ТОЙ СИ ПЛАЩА !!!!!!
337
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ПРЕБРОЙТЕ СЕ КОЛКО ОТ ПИШЕШТИТЕ ЗАЩИТАВАТЕ ДАЛАВЕРИТЕ НА ПРЕДНОТО ПРАВИТЕЛСТВО И ПЛЮЕТЕ СРЕЩУ ВСЯКА ДУМА НА ББ.ИСТИНАТА Е ,ЧЕ КЪДЕТО И ДА БРЪКНЕШ- К Р А Ж Б ИНИЕ ГО ЗНАЕМ ,НИЕ ГО ГОВОРИМ И В И Ж Д А М Е !ОТ ЕВРОПА НИ ГО КАЗВАТ -ВАШИТЕ МИНИСТРИ КРАДЯТ ПАРИТЕТУК ПЛАТЕНИ ПИСАРИ ИСКАТ ББ ДА ОСЪДИ КРАДЦИТЕ-НЯМАЛО РЕЗУЛТАТ !има резултат - дадени са на прокурор-арестувани са част от крадците други се страхуваттрети имат едно на ум когато подписват.има резултат и той ще се види след 1г
336
2
 
2
 
! Отговори
Антон преди 14 години
Може и да си прав. Но по-добре е да си платят дивидентите, които дължат на държавата и някой да ги спре да пишат разходите за инвестиции само в разходните разписки, а да започнат наистина да инвестират в разпределителната мрежа. След това е добре да се закрие НЕК както искаше Бойко Борисов още в началото, защото това дружество носи само загуби на държавата, а реална дейност не извършва.
335
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
да се отвоюва държавата от мафията не е лесноИМА СЛЕД ПРИВАТИЗАЦИОНЕН КОНТРОЛ-ДАЖЕ ИМАШЕ АГЕНЦИЯ !ТОЛКОВА ГОДИНИ ДА НЯМА ПРИХОДИ ОТ 33% ДЯЛОВО УЧАСТИЕ!
334
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Верно немало матриял тука невиждат какво става сега слушат приказки за преди и верват ,че това е причината да няма пари държавата и като се плямпа кво е било ще потекът реки от пари !
333
1
 
5
 
! Отговори
Смях преди 14 години
Може да развали сделката но няма да стане !!!Ще си платят и ще се забрави какво е казал пожарникаря.А това че са частни не означава нищо. Обявява национализация във сектора и да си гледат работата ;)
332
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Старите хора хубаво са казали които много приказва нищо не работи и също лозето си сака мотика не политика !То не бяха приказки за заменки,беляне,цанков камък... и кво от това .През това време живота ни стана още по тежък с нови по високи цени и глоби.
331
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Още при продажбата на ЕРП-тата, лъсна далаваерата, но пълна тишина. После Шушулов от измислената комисия /ДКЕВР/ непрекъснато цакаше държавата/НЕК/ и потребителите. Назначи на работа от кол и въже в тази комисия /вкл. и любовницата му Виктория Джерманова, на която в последствие и взема диплома от ТУ без никакви знания да има и жената се вихри по заседания и комисии и най страното, че и Семерджиев я държи, а той знае всичко нали е бил там. Тези хора си разиграват коня и това на гърба на 8 млн. бъ
330
2
 
9
 
! Отговори
Андрешко преди 14 години
Не искаме ЕРП,искаме,тока ,водата ,горивата,храната,дрехи,образование,здравеопазване,всичко да е безплатно. Искаме държавата да ни плаща че сме тук. Чакайте малко,май че се обърках,ако искаме всичко това то тогава ние също сме гърци май?
329
3
 
3
 
! Отговори
Иванчо преди 14 години
Бат ви Бойко като фолк певеца Володя стоянов пее песента куче влачи рейс диря няма хей !И докато певеца освен само да показва какво е видял в песента то Бойко има цялата власт в ръцете си да промени ситуацията.
328
3
 
1
 
! Отговори
Гочо преди 14 години
Тинтири-минтири, я... Глас народен... някой път Бог не догледал...
327
1
 
4
 
! Отговори
Gele преди 14 години
DOBRO UTRO SVATE - TIJA OT E.ON NI SMAKNAHA OT GARBA 300 KOZI - HA TE SA BASH BANDITITE DETO NI CAKAT S TOKA - TAM SME KATO NA ZAKOLENIE - KOLTOTO KAZAT - PLA6TAME, INA4E - NEMA TOK....
326
2
 
6
 
! Отговори
а преди 14 години
Бойко, вдигането цените на цигарите е същата работа - нормално ли е най евтините цигари да са по 5 лв..... ? В гърция най евтините са по 3-4 евро.... Ами цената на хляба - изкуствено се увеличава - бива ли да струва близо лев един хляб ??? Същото е и с водата, с Мтел, Глобул, БТК, всичко е далавера..... всичко е за пари за сметка на обикновените хорица.....