Наш’та система БОРКОР – бори корупцията

Структурата с шеф Цв. Цветанов тръгва през септември
12 авг 2010 07:00,
162
Наш’та система БОРКОР – бори корупцията
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

БОРКОР – това е новото спецзвено към МС, което ще бори корупцията сред държавните чиновници и магистратите, а и ще контролира войната с организираната престъпност.

Единната шестбуквена структура трябва да стартира през септември, а постановлението на МС за създаването й е публикувано в "Държавен вестник".

Идеята на кабинета е центърът да се ръководи от Консултативен съвет, начело на който ще застане вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов.

БОРКОР ще събира кадровите досиета на чиновниците и магистратите, данните за имотното им състояние, както и всички сигнали за корупция в администрацията и съдебната власт.

Отделно системата ще свърже масивите на МВР, правосъдното министерство, прокуратурата, следствието, Висшия съдебен съвет, затворите, НАП, митниците и ДАНС.

Така всички данни за кримиконтингента – арести и присъди, ще влязат в единната антикорупционна система.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
14
 
35
 
! Отговори
sofeto преди 13 години
Balgarite masovo narushavat zakonite....no neprekasnato se jalvat ot bezakonieto !!!
90
10
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Еми те умните избегаха на запада и тук остана лоша матриял да ни управлява - разни тикни, пудели и подобна ***.
89
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За простака това е нормалния език, да.
88
14
 
42
 
! Отговори
Мъдо в преди 13 години
"БОРКОР ще събира кадровите досиета..."А нашите досиета как ще ги прави Цецо?Слухтене по всички видове телефони, нюхане Интернет и събиране в папки IP адреси на всеки дръзнал да каже, че Дянков е профан и работи против българските национални интереси?Този който каже, че ни са *** политиците, които освен вдигане на данъци, такси и вземане на борчове (заеми), за да кърпят ежедневно разширяващи се дупки и икономическото им фукане?Лакеите - обичните ни политици и ***?
87
28
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕТБ не само говорят на човешки език, за разлика от мазните приказки на ***, ами имат и топки да правят реформи, които червената пасмина дори не започна за 8 години
86
16
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нещо гърбавите падат надолу все по-стремглаво. Това е добре. Не е желателно такива прости хора да ни управляват.
85
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 85И в коя партия са членували криминалните престъпници и убийците, срещу които се бори МВР
84
9
 
40
 
! Отговори
но комент преди 13 години
правилно си схванал ,Панчо.Отврме навреме всяка държава преживява "революция на посредствеността ".Последиците обаче навсякъде са плачевни.Вина имат обаче и политическите елити в съответната държава, които много се отдалечават от народа си.Темата е голяма.Питам мой познат от село защо е гласувал за ГЕРБ, той ми казва"Ами разбирам какво говори ББ, другите не ги разбирам какво ми говорят".Е, можеш ли да го упрекнеш?
83
10
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БОЙКУР е най-добре.
82
9
 
52
 
! Отговори
някой преди 13 години
БОРКОР - нов продукт на БОРОЛА, хомеопатично средство, прилага се в комбинация с ИМУНОБОР и отвара от ГЕРБЕРИ
81
27
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Явно доста от драскачите тук са "ЗА" корупцията и престъпността щом са против мерките на птавителството. Успех, Бойко, напук на московските агенти
80
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДА, политически опоненти са. От близкото минало на премиера.
79
10
 
47
 
! Отговори
мейс преди 13 години
Господи! А нещо за СофНарКомПрофНарКооп-а няма ли да има?
78
13
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Арестуваните при операции Октоподи и Трактори политически опоненти ли са според теб бе "експерта"
77
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ХАХАХАХААА, ПИЧ АЗ НЕ СЪМ СЛУГА В НЯКАКВА ИЗПАДНАЛА ЗАКУСВАЛНЯ В СОФИЯ, ДЕТО СЕ ПРАВИ НА АМЕРИКАНЕЦ.
76
10
 
49
 
! Отговори
Пънчо 2 преди 13 години
Самият Хитлер е недоучил художник и ефрейтор, Химлер също, но агроном?!?!. Това не му пречи да е Райхсфюрер на СС и върховен командващ полицейските сили. Зеп Дитрих/ шефа на лейбшандарта Адолф Хитлер - гвардейските части/ е КАСАПИН?!?!, Мюлер/ на Гестапо е обикновен баварски СЕЛЯНИН. Организираните арести на Гестапо и саморазправата с противници и партийни членове 1934 г. като организация много напомня на всички операции Октоподи, Трактори и т.н.
75
14
 
35
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 13 години
до seventy-one :) ходи работи,че като не заредиш хладилника и не купиш подарък на жена ти ,ще отскочи до приятеля ти :))
74
10
 
49
 
! Отговори
любимата ми партия преди 13 години
Жалко за герб, любимата ми партия! Няма да има за кого повече да гласувам. Цецо ще унищожи с БОРКОР цялата герб! Какво ще стане с Лъчо, Фидосова и Трайчо? Цветелинка ще стане безработна! Пожарникарят ще проси на улицата!
73
10
 
47
 
! Отговори
Пънчо преди 13 години
Една от основните характеристики на Третия Райх е тоталното сливане на държавни и партийни функции, най-вече в полицейските структури - СС и СД дублират официалните държавни органи, като превземат с техни кадри Гестапо и Крипо. В резултат се получава ЗИПО, ръководено от Хайдрих - мракобесен сатрап, недолюбван дори от СС. Даже германскиа КАТ и патрулираща полиция са ръководени от обергрупенфюрера Далюге. Интересното е, че образованието на повечето висши ССовци е под всякаква критика.
72
9
 
38
 
! Отговори
IND преди 13 години
======Отделно системата ще свърже масивите на МВР, правосъдното министерство, прокуратурата, следствието, Висшия съдебен съвет, затворите, НАП, митниците и ДАНС.Така всички данни за кримиконтингента арести и присъди, ще влязат в единната антикорупционна система.=======*** чак сега ли някой се сети за това. Такъв механизъм действа при нормалните държави от десетилетия - всички системи да са свързани а не всяка по отделно...!?!