БСП умува над 3 теми за вот на недоверие

Станишев към сините и РЗС: Не може да се правиш на опозиция и да не подкрепяш вота
7 сеп 2010 15:44,
211
БСП умува над 3 теми за вот на недоверие
Снимка: БГНЕС

Колапсът в здравеопазването, провалът на антикризисните мерки на правителството и замразените доходи на българите – това са трите възможни теми за вот на недоверие към правителството, които БСП обмисля.

От Движението за права и свободи също имат готовност за започване на консултации по вота още тази седмица, каза на пресконференция председателят на левицата Сергей Станишев.

„Отговорността за всички действия на правителството носи премиерът, така че ГЕРБ да не се опитва да играе сценката за добрите и лошите ченгета – за лошите Дянков и Борисова, които не отпускат средства за здравеопазването, и за добрия Борисов“, заяви той.

По думите му не може премиерът да се крие зад провалите на един или друг министър, защото той дава санкцията за действията на министрите.

Още по темата

Станишев определи вота на недоверие като ясна разделителна линия между тези, които подкрепят управлението и опозицията, визирайки Синята коалиция и РЗС.

”Не може да се правиш на опозиция и да не подкрепяш такъв вот, това означава, че тези парламентарни групи носят цялата тежест за управлението днес”, заяви той.

Според Станишев здравеопазването е в колапс, българите обедняват все по-бързо, а опитите за антикризисна политика на кабинета не са сработили, а същевременно всеки ден идват данни за икономически растеж в страните от Европейския съюз.

"Един от най-големите проблеми е отсъствието на дългосрочна визия за развитие на отделните сектори в държавата", допълни депутатът от "Коалиция за България" Ангел Найденов.

Помолен да коментира заявката от страна на ДПС да се търсят механизми за отстраняването на финансовия министър Симеон Дянков, БСП лидерът отбеляза, че най-чистата форма за това е вот на недоверие към кабинета.

„Министър Дянков е една от основните ни мишени, защото е един от авторите на реформата в здравеопазването и във висшето образование и науката“, допълни Станишев.

От БСП настояват да бъдат осигурени допълнителни 205 млн. лева за здравеопазване, както и за актуализация на бюджета на здравната каса и на Министерството на здравеопазването.

Според левицата правителството трябва да предложи план за спасяване на лечебните заведения от несъстоятелност, за да се спре изтичането на медицински специалисти от страната.

В допълнение Сергей Станишев прогнозира нулев или отрицателен растеж за 2010 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още по темата: вот на недоверие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
0
 
2
 
! Отговори
До Левски преди 13 години
Глупакът си ти!И си неграмотен! Къде си тръгнал да ни образоваш!? Не хаби хубавото име,бе, *** с ***, Левски е светиня!
196
2
 
2
 
! Отговори
ЛЕВСКИ преди 13 години
Ей ние българите несме единни заради това власта каквото реши ще си прави с народа.Вище гърците намалиха й пенсиите и вдигнаха стачка - ЦЕЛИЯ НАРОД а ние коще и да стигнем до глад и мизерия пак няма да им се опълчим!!!!! А защо сме така защото сме глупави!!!!!!ТОВА Е ФАКТ!!!!!!!!
195
1
 
1
 
! Отговори
Л.П.Берия преди 13 години
Този , освен че е падал е и ***. Абе много е вредно това момче за България. Защо не ми го дадете?
194
0
 
2
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 13 години
***.Нищо няма да постигнат с този вот на недоверие.Вече не ме учудва наглостта на червените гадове<те освен пакости не умеят друго.Още по времето на атентата в "Св.Неделя'показват зверския си лик и освен омраза не заслужават нищо друго.Нека да вият червените хиени-кервана си върви...
193
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Борисов е бил личното гадже на бай Тошо, когато му е било лошо.......
192
1
 
6
 
! Отговори
Мария преди 13 години
НАГЛИТЕ
191
3
 
10
 
! Отговори
Aussie преди 13 години
***! Вот на недоверие тръгнал да търси :)Палячовци.
190
4
 
14
 
! Отговори
коко преди 13 години
Да живее бате Бойко!!!Всички червени паткани-в дранголника!!!
189
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Проклетото,малко руско цайсарче иска пак да се докопа до мазната баница.Като го е толкова грижа за народа това лицемерно патриотче да вземе да се скрие някъде,хората му показаха че изобщо не искат да го виждат.Да ни направи услуга на всички и да се маха.А Бойко ако ни излъже народа сам ще се постарае да има промени.Писна ни на всички някакви костюмарчета с платени образования които са на дядо внучето да влизат в парламента и да ни управляват,писна ни прикрити мутри да ни тъпчат правата.На оръжие
188
9
 
1
 
! Отговори
Volen = Vlast преди 13 години
Герб= fa6izym po islqmistko syriiski metod!!!
187
0
 
2
 
! Отговори
Gerber преди 13 години
volen = vlastpitai volen dali iska da stane premier!!!A T A K A !!! NE NA FA6ISTI I ISLQMISTI!!!
186
9
 
4
 
! Отговори
Герб.+БСП=БКП преди 13 години
Аз не виждам никаква разлика между Герб и БСП . Но има много общи неща - и двамата председатели са бивши членове на БКП !
185
1
 
15
 
! Отговори
блабла преди 13 години
какъв вот бе ***, ако ти си алтернативата, надявам се никога да не ви се получи пъкления план.само да не се доберете пак до парите и властта, само това не
184
3
 
12
 
! Отговори
Обективен преди 13 години
добре де, разбирам, че правителството има пропуски по отношение на много неща, но дори и най-наглите и безочливи привърженици на червените и на другите полит. *** няма как да не признаят, че ГЕРБ са най-добри за последните 20 години:1.спряха отвличания, убийства, рекет, а червената *** показа,че е най-безсилна с престъпността горката 2.пуснаха евро парите, при червените *** всички знаем какво се случваше с тях, крадяха си ги :)3.магистрала Тракия най-накрая се строие какво повече
183
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Tam ,kadeto e minal komunist ( ili ziganin ) treva ne e poniknala !!!
182
11
 
5
 
! Отговори
комунист преди 13 години
na borisov da mu *** *** maina
181
5
 
5
 
! Отговори
VOLEN = VLAST преди 13 години
VOLEN VOLEN VOLEN VOLEN
180
2
 
17
 
! Отговори
БСП-УМУВАЛА...БИЛА.. преди 13 години
ОТ КЪДЕ ТОЛКОВА АКЪЛ ,БЕ....????!МАМА МУ СТАРА, ЧЕРВЕНИТЕ ПАК СА ПРАВИЛИ БАРТЕР С РУСНАЦИТЕ,.......ДАВАЛИ СА ДУПЕ ---ЗА АКЪЛ!!!
179
1
 
0
 
! Отговори
креатор преди 13 години
Какви креатури бе, аз такива неща не съм създавал.
178
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Борисов: тая година криза, догодина още по-голяма криза.....