Депутатите приемат промените в Закона за здравното осигуряване

На второ четене минават и промените в Закона за физическото възпитание
23 ное 2010 07:50,
27
Депутатите приемат промените в Закона за здравното осигуряване
Снимка: Булфото

Окончателните промени в Закона за здравното осигуряване и Закона за Сметната палата ще приемат депутатите на днешното си извънредно заседание.

Целта на промяната на Закона за здравното осигуряване е да се гарантира невъзможността средствата, събрани от здравно-осигурителните вноски на българските граждани, заплащани от тях по трудов договор, както и от работодателите и самоосигуряващите се лица, да бъдат използвани извън системата на здравеопазването в Република България.

Миналата седмица депутатите приеха част от промените в Закона за Сметната палата. Срещу промените й се обявиха депутатите от левицата. Според тях е скандален е фактът, че Сметната палата се превръща в едноличен орган точно когато предстои одитът на първата година от управлението на ГЕРБ.

Предстои депутатите да разгледат на второ четене и промените в Закона за физическото възпитание и спорта.

Проектопрограмата на Народното събрание предвижда още на първо четене да бъде разгледан законопроектът за изменение и допълнение на Закона за местните данъци и такси, както и законопроекти за изменение и допълнение на Търговския закон и първо четене на законопроекта за възстановяване на надвнесен акциз за употребявани автомобили.

Предстои народните представители да ратифицират и Споразумението за заем между Република България и Банка Кредитанщалт фюр Видерауфбау - Франкфурт на Майн (KfW), проект „Техническа инфраструктура 2010-2013”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
3
 
! Отговори
94372 преди 13 години
,,,,Целта на промяната на Закона за здравното осигуряване е да се гарантира невъзможността средствата, събрани от здравно-осигурителните вноски на българските граждани, заплащани от тях по трудов договор, както и от работодателите и самоосигуряващите се лица, да бъдат използвани извън системата на здравеопазването в Република България.,,,,Това няма никакъв смисъл в държава, в която законите не спазват от никого! И какво ще се случи на това правителство, което не спази този закон? Затвор? Ха-ха
5
4
 
3
 
! Отговори
Убит преди 13 години
Българо - убийци !
4
2
 
3
 
! Отговори
бакал преди 13 години
Пий си лекарствата. Бълнуваш.
3
3
 
9
 
! Отговори
Елф преди 13 години
Здравна каса,БЛС,Мед.одит,РИОКОЗ,Бордове на директори,Министерство на здравеопазване,Министерство на финанси и кой ли не-Посредници без смисъл между лекаря и пациента!
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нужно е да се правят колкото се може по- големи абсурди за да може истинската цел- задлъжняването на държавата и минаването и под пълния контрол на банките да мине незабеязано. "Предстои народните представители да ратифицират и Споразумението за заем между Република България и Банка Кредитанщалт фюр Видерауфбау - Франкфурт на Майн (KfW), проект Техническа инфраструктура 2010-2013. "
1
2
 
12
 
! Отговори
аре стига бе преди 13 години
,,,,Целта на промяната на Закона за здравното осигуряване е да се гарантира невъзможността средствата, събрани от здравно-осигурителните вноски на българските граждани, заплащани от тях по трудов договор, както и от работодателите и самоосигуряващите се лица, да бъдат използвани извън системата на здравеопазването в Република България.,,,,**************Защо трябва нов закон да пази самия закон?