2011-а ще е по-добра за икономиката, обеща Дянков

България се нареждала сред държавите със стабилна финансова политика
Обновена: 25 ное 2010 22:35 | 25 ное 2010 22:35,
150
2011-а ще е по-добра за икономиката, обеща Дянков
Снимка: БГНЕС

2011 година ще бъде по-добра за икономиката. Това каза тази вечер в Стара Загора вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

Финансовият министър подчерта, че България от най-рисковите страни в Европейския съюз преди 18 месеца, сега се нарежда сред държавите със стабилна финансова политика.

Той допълни, че страната ни от 1 януари ще е с най-ниските данъци в Европа и прогнозата му е, че до края на мандата на това правителство те ще бъдат по-ниски.

Симеон Дянков подчерта, че тази година износът е бил повече от вноса и това определя и икономическия растеж на страната през 2011 година, който ще се носи от недотам развити до момента сектори.

Министър на финансите Симеон Дянков бе на работно посещение в Стара Загора, където се срещна с представители на местния бизнес в хотел "Мериан Палас" в града.

На срещата присъстваха областният управител Йордан Николов, кметът на Стара Загора Светлин Танчев и народни представители от областта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
3
 
13
 
! Отговори
Балончо преди 13 години
Значи и аз надувам балони ама как твоите все се спукват? Спри да говориш за светлото бъдеще щито управлението ти все повече заприличва на бай тошовото, но там поне просперирахме в някои отрасли а сега сори ама ме е страх да отида да си купя нещо в Лидл, че пенсионелрите ще ме изядят и разкъсат жив, до там докарахте хората.
119
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре , че ми го каза министъра, иначе от къде да знам колко добре живея. Заплатата ми най-ниска в Европа, енергото ще ми слагат осма по-ред такса за да вдигнат цената, най-скъпи са ми мобилните услуги, най-скъпи са ми лекарсктвата, нямам направление да се прегледам безплатно при лекар, в университета ми искат такса да се уча, улиците ми дупка до дупка, работодателя ми ме осигурява на минималната заплата, в заведението не ми дават бон, и накрая според комплексара Дянков живеем много добре.
118
3
 
13
 
! Отговори
коко преди 13 години
"Блажени са вероющите и тяхно е царството небесно"Много е лошо когато човек сам си вярва на лъжите.Дянков,големия въпрос е-"КАКВО ЩЕ ЯМ?"
117
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Незнам какво толкова се изнася,че такива резултати му дават.Но докато и най-дребния човек не усети по джоба си кризата няма да свърши.Ако чак сега на макро ниво има раздвижване то най рано след една година може да се усети от хората.Но какви инвестиции идват е по-важно от това какво изнася България.А това което се вижда са инвестиции в молове и вериги,които убиват дребния търговец.Ако целта е да няма дребни и да има монопол то това е постигнато.
116
3
 
7
 
! Отговори
ЙК; преди 13 години
ЕЙ А ТЕЗИ ДЪРЖАВИ С КОИТО НИ СРАВНЯВАШ КАКВИ ЗАПЛАТИ ВЗИМАТ ???Я ВДИГНИ ЗАПЛАТИТИ ОЧЕЛАТА ГАРГА ПЪПЧАСАЛА ГНОЙНА ОТ ГОСПОД СИ БЕЛЯЗАН КУЧЕ.
115
3
 
5
 
! Отговори
иво преди 13 години
Знаем ,че ще е по добра...знаем ,че 2012 ще е още по добра...от 89г все по добре ставаме
114
2
 
3
 
! Отговори
до виктор преди 13 години
Вие господинчо,като гледам речниковия ви етикет сте завършили 4 клас в село Горно Нанадолнище.Тези обращения ,,бате'са характерни за най-простите хора.'
113
3
 
3
 
! Отговори
гошко преди 13 години
Няма ли един бългаески Пиночет, че да им се види краят на тези изедници най- после? Ама ние сме виновни, като търпим такива като ебалника Дянков!
112
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Да се създадат съвременни предприятия и заводи - за да осигурят работа на младите и работоспособни българи за да не бягат другаде да си търсят прехраната и най ВАЖНОТО - СЕГА НЯМА ДЪРЖАВА - ДА СЕ ВЪЗСТАНОВИ ДЪРЖАВНОСТТА - ДА СЕ ВЪРНАТ СТРАТЕГИЧЕСКИ ВАЖНИТЕ ОТРАСЛИ НА ДЪРЖАВАТА - ЕНЕРГИЯТА, ПАРНОТО вИ к, хранителната промиленост и а който часник иска нека произвежда каквото изка ако е качествено произведеното ще се купува ако не е той ще си го яде -ползва и т.н..ИСКАМЕ СИ ДЪРЖАВАТА-МАЙКА НАРОДНА
111
3
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Прав е - финансовата стабилност ще стане още по голяма - като гушнат букетчето и се преселят в отвъдното още 203 милиона пенсионери,болни,инвалиди,безработни - които сега тежат на бюджета - а и така е записано в ПЛАНА РАН ЪТ - колонията да 0стане 4-5 милиона - ГАЗОВИТЕ КАМЕРИ ПРИГОТВЕТЕ ЗА ПО БЪРЗО ДА СЕ ПОДОБРЯТ ФИНАНСИТЕ - и без това от тук нататък няма да има повишаване на пенсии,заплати . Да се развие животновъдството ,земеделието но не примитивно а уедрено модерно -
110
3
 
5
 
! Отговори
без мозъчен преди 13 години
Каква икономика - за сивата ли става дума - че то друга няма - и какво се изнася - като се внасят *** от цял свят - изхвърлени от запада - преработва ги сивата икономика в нещо и отново ги изнася и ги предлага като икономика - като храна на зомбираните *** не можещи да мислят повечето българи, СЪБУДЕТЕ СЕЕЕЕЕЕ !!!!!!!!!!!!ивота е един и бързо минава - осигурете за вас и вашите деца живот в нашата ПРЕКРАСНА РОДИНА И ИДИОТСКА ДЪРЖАВА ЗА СЕГА
109
3
 
6
 
! Отговори
МИЕТ преди 13 години
Наслушахме се вече 20 години на какви ли не приказки и лъжи.Изкуството на политиците е да лъжат и манипулират хората.По делата им след време ще ги познаем.Например кой как и колко забогатя през тези 20г..Имаше и честни министър-председатели и политици , които сега изкарват хляба си с работа.Те не си направиха фондации , не се сдобиха с апартаменти и имоти , но въпреки това , тези които забогатяха ги оплюват. Най-общо казано досега нито един политик не се оказа способен да изведе България към просперитет , а точно обратното. Селското ни стопанство е разрушено , земеделието е примитивно и се върна с десетилетия назад. Загуби се изобилието от качествени български зеленчуци и плодове. Сега внасяме домати ,чушки , картофи , лук , ябълки , круши , месо и т.н..Промишлеността ни също се разруши. Останаха за сега само някои по-големи предприятия от енергетиката, добивната промишленост и други дребни , които едва оцеляват.Големите химически комбинати загинаха с изключение на Неохим. Предприятията от електрониката и електротехниката също. Състоянието им е като след война.В същото време страни като Словения , Словакия ,Чехия , Румъния , Унгария , Полша , Естония и др.бивши соц. страни си запазиха селското стопанство и обновиха промишлеността си с нови големи заводи и сега ние сме изостанали много и продължаваме да изоставаме.Защо се случи това?Първо , защото т.н. връщане на земята в реални граници , унищожаването на материалната база и структурата на ТКЗС , ДЗС , селскостопанските предприятия от крадливи ликвидационни съвети и хищническата и крадлива приватизация доведоха до разрухата. Второ , защото държавата абдикира от функцията си да развива селското стопанство и промишлеността и ги остави на самотек да продължават да бъдат ограбвани и съсипвани.Ако г-н Дянков ни приказва само такива общи приказки , че излизаме от кризата , без сериозни анализи как , и в кои насоки ще инвестира и ще се създават преференции за бизнеса от държавата , ние ще продължаваме да бъдем изоставащи. Необходимо е създаване на реални нови икономически субекти нови големи агро фирми и промишлени предприятия , които да осигурят достатъчно нови работни места и продукция за решаване на влошеното социално-битово , трудово и икономическо състояние на България и българския народ.
108
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За държавата или за хората--- защото за държавата може и да е по-добра ,ама на края ще останете без хора ,навсякъде ви го казват разни социолози ,но вие не искате да си признаете ,че хората бягат защото тук ги съсипвате с извратена политика на доходите ,айде много ви здраве !
107
3
 
3
 
! Отговори
VAS8ILISQNISEVROPA преди 13 години
ГЕРМАНСКИ ЗАПЛАТИ И БЪЛГАРСКИ ДАНЪЦИ...ТОВА Е КОМУНИЗЪМ.....
106
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ПърДянков пак гадае по пъпа на Ирина Великова кога ще свърши кризата
105
5
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 13 години
"Той допълни, че страната ни от 1 януари ще е с най-ниските данъци в Европа и прогнозата му е, че до края на мандата на това правителство те ще бъдат по-ниски."Натъкмянков, айде да го отложиш малко и да го обявиш от 1 април, а? Така поне ще имаш основание за шегата :) Или пък смени думата 'данъци' с 'доходи', така поне нещата ще имат реални измерения........
104
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пък аз мислих, че Април тази година кризата свърши :)) Нали Дянков, така каза :)))
103
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
информацията е че на вълка му е дебел,всъщност искрено се надявам да дочакам времената когато ще сте изчезнали от планетата заедно с оная си работа
102
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А такива като тебе дори на 4 километър не могат да ги оправят.
101
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе Гейрбер. Нали ти казах да смениме по едно СВ. Ама всички ли гейрбери сте такива мишки бе. Казах 11 дипломи - което не означава 16 висши. Я се върни малко по-надолу и виж къде пиша за 16 или 11 висши. Много знаеш ама не искаш да действаш. МИШОК!!. И ти казах МАХНИ ТОВА ГНУСНО ЗНАМЕ, което олицетворява ГЛАДА НА ХОРАТА. Махни това уродливо четирибуквие.