2011-а ще е по-добра за икономиката, обеща Дянков

България се нареждала сред държавите със стабилна финансова политика
Обновена: 25 ное 2010 22:35 | 25 ное 2010 22:35,
150
2011-а ще е по-добра за икономиката, обеща Дянков
Снимка: БГНЕС

2011 година ще бъде по-добра за икономиката. Това каза тази вечер в Стара Загора вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

Финансовият министър подчерта, че България от най-рисковите страни в Европейския съюз преди 18 месеца, сега се нарежда сред държавите със стабилна финансова политика.

Той допълни, че страната ни от 1 януари ще е с най-ниските данъци в Европа и прогнозата му е, че до края на мандата на това правителство те ще бъдат по-ниски.

Симеон Дянков подчерта, че тази година износът е бил повече от вноса и това определя и икономическия растеж на страната през 2011 година, който ще се носи от недотам развити до момента сектори.

Министър на финансите Симеон Дянков бе на работно посещение в Стара Загора, където се срещна с представители на местния бизнес в хотел "Мериан Палас" в града.

На срещата присъстваха областният управител Йордан Николов, кметът на Стара Загора Светлин Танчев и народни представители от областта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
8
 
2
 
! Отговори
аз преди 13 години
и какво работеше,че вземаше 1900 бе отворен
79
6
 
4
 
! Отговори
gaucos преди 13 години
ей при Станишев взимах 1900лв сега взимам 1100, Дянков *** гръмни се!
78
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да се чуди човек колко народ обслужва таз *** надарена
77
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
таа ли?аз мисля че да са добре финансовите дългопишци им е нушна маса хора в които да си държат достойнствата,и те от своя страна да бУЙстват по спецзаведенията
76
3
 
2
 
! Отговори
wiktor преди 13 години
до 77Бате ти си със средно образование. Недей да се обаждаш по теми, които са ти непонятни. Само *** и/или некомпетентен човек може да каже на черното бяло.
75
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Голям си ***.
74
7
 
5
 
! Отговори
wiktor преди 13 години
тц тц, Дянков бате има две докторски степени по икономика от чужди университети бе ***. Как не ви е срам да го критикувате?! Ако има човек, който знае как да оправи икономоката и бюджета това е Дянков. Как мислите вие се работи в Световната банка и то като главен икономист? Ако беше некадърен нямаше да има такава биография. Замислете се малко преди да плюете човека и да се правите на велики. Все някой ви е виновен, все недоволни сте. Ми бачкайте бе да ***, да сте учили. Сега ще теглите.
73
5
 
3
 
! Отговори
Бегаааааааай... преди 13 години
...на кой и какво обещаваш ти бе вДянкооооов??? Не вдяна ли вече безроднико че от теб и *** за зеле не става!!! и догодина ли ще те търпим подлого отвратителна?Добра ще е за вас обирджии такива...вас и *** да ви направят той няма за мие, а ще цапа !!!!!!!
72
2
 
1
 
! Отговори
Смях преди 13 години
Има хора който са много по навътре в проблемите на съдебната система. Но това не пречи да им драсна няколко реда.... ПРАВ СИ !
71
2
 
1
 
! Отговори
ДО СМЯХ преди 13 години
Да прав си. Ми видно е че имаш понятие от подобни неща *говориме за съдебната система". Що не направиш един проект и не го изпратиш на хората.ДРУГОТО е напълно постижимо. В България може да се направи Лустрация и никой не може да ме убеди в противното. Желанието е важно. ВСИЧКИ СА МАСКАРИ. ЗА ТОВА СЕ РАЗБРАХМЕ :) Това честно мнозиство го виждам в НАРОДА -В ТЕБ И В ДРУГИ КАТО ТЕБ
70
2
 
0
 
! Отговори
Смях преди 13 години
2.5. Назначаване на съдиитеЗаемането на съдийска длъжност става по усложнена процедура. Тя варира според вида на съда и мястото му в йерархията. Поради федеративното устройство на Германия и относително голямата автономия на провинциите, включително в областта на правосъдието, съществува значително разнообразие в процедурите за избор и назначаване на съдиите. В някои провинции в тях вземат участие представители на провинциалния парламент и съдебната власт (Хесен, Шлезвиг-Холщайн, Тюрингия и др.), в други на парламента, изпълнителната и съдебната власт (Хамбург, Бремен). Изборът на членове на Федералният конституционен съд се осъществява от двете камари на Парламента (половината от Бундестага, а другата половина от Бундесрата), а на федералните върховни съдилища от изпълнителната и законодателната власт със съдействието на президента по процедурата, посочена по-горе1. Изборът на съдиите в съдилищата на ФРГ става с участието само на държавни органи и техни представители, а не пряко от народа. Изборът на съдебни заседатели е уреден в глава IV от Закона за устройство на съдилищата.
69
2
 
1
 
! Отговори
Смях преди 13 години
1. За ДЕМОКРАЦИЯТА СЕ РАЗБРАХМЕ !2. Проблема е изцяло в законодателството...Действащите закони са писани от АДВОКАТИ основно ФАКТ !3. Как го виждаш това "ЧЕСТНО МНОЗИНСТВО" тръгваме от репликата всички са МАСКАРИ !4. Лустрацията в Македония се превърна във пълен ФАРС и разчистване на политически сметки....Това трябваше да бъде направено преди 20 г.5. За Германската съдебна система си във голяма грешка !....Сега ще ти постна как става назначението.
68
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това, което го очаква света в икономически план е толкова страшно, така че малка България може да разчита само на господ
67
2
 
1
 
! Отговори
до 66 преди 13 години
АБСОЛЮТНО ПРАВ. СЪВЪРШЕННО ПРАВ !НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ ХАН АСПАРУХ.Потърсете в ГУГЪЛ
66
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"износът е бил повече от вноса" - това не значи икономически растеж, а че в страната по-малко се потребява и че е намаляла покупателната способност !!! ама тази грозна некадърна кратуна как да го разбере ... това недоразумение може да залъгва с изтърканите си клишета само заблудените гейберчета :) иначе трябва да признае тоталния си провал, и то не защото някой му пречи, а защото просто толкова си може :)
65
2
 
1
 
! Отговори
Мария Капон преди 13 години
Основните попълнения в хазната идват от ДДС и акцизи, а растежът засега се случва от износ според статистиката. Истината е, че сивият сектор се разшири. Веднъж заради глупавото увеличение на акцизите миналата година и най-вече защото кризата принуди много хора да се върнат в сивата икономика, за да оцелеят. А и самата държава е в сивия сектор, защото продължава да е некоректен платец към бизнеса. Как да живеят хората? Това се вижда в бюджета, дори и Дянков е отразил намаление на приходната част, въпреки че пак не е отразил реалната събираемост, което ще изненада премиера. Допълнението в бюджета ще дойде от задължения, емитиране на дълг, заеми от МВФ и Световната банка.
64
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лустрация трябва да има. Докато не се отървем от червената чума на ДС няма шанс за България за развитие като нормална европейска страна.
63
2
 
2
 
! Отговори
ДО СМЯХ преди 13 години
ЛУСТРАЦИЯТА В МАКЕДОНИЯ ЗАПОЧНА НА 25 януари 2010г.Щом едни измислени макета могат, защо да не можем и НИЕ.
62
2
 
0
 
! Отговори
Мария Капон преди 13 години
Правителството се озова в окопна ситуация с бюджетите на Здравната каса, НОИ и на държавата. Критиките са и отляво, и отдясно. Кои от тях смятате за основателни? - Критиките и отляво, и отдясно много си приличат. И това е нормално. В двата бюджета отсъстват политики. Грешно са заложени параметри. Продължава тенденцията държавата да е най-некоректният участник в солидарния модел и в крайна сметка не се гарантират по-висока социална защита и по-добро здравеопазване за гражданите през следващата година. Новостите за 2011-а са увеличаване на периода, върху който се изчисляват обезщетенията за бременност и раждане и безработица. Увеличаването на осигурителната тежест генерира безработица и повишава дела на сивата икономика.
61
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
... сън прокоба - сънувах си гроба.