2010 - година на финансова стабилност за България

"Успяхме да начертаем пенсионна реформа за 25 години напред", отчете Дянков
Обновена: 18 дек 2010 10:37 | 18 дек 2010 10:37, Красимир Ангелов
234
2010 - година на финансова стабилност за България
Снимка: БГНЕС

"2010 г. беше година на финансова стабилност за България. Не се вдигнаха данъците и не се намалиха заплатите и пенсиите".

Тази оценка за отминалата година направи министърът на финансите Симеон Дянков пред "Дарик радио".

"Успяхме да начертаем пенсионна реформа за 25 години напред, това е голям успех. Имаме и по-добра чуваемост и комуникация в ЕК и в ЕС", похвали се Дянков.

Все пак нататък вицепремиерът прояви и малко критичност и призна за две неща, които правителството не е успяло да свърши.

"Едното е, че бих искал здравната реформа да беше тръгнала още в началото на 2010 година. Второто е, че още в началото на нашия мандат трябваше да има по-активна реформа в държавната администрация. Аз съм отговорен за това, подцених огромната сила на чиновничеството", подчерта Дянков.

Той коментира за пореден път и строежа на АЕЦ "Белене".

"Продължавам да съм песимист по отношение на това дали трябва да се строи атомна централа. Няма да дам стотинка от държавния бюджет за нея", обобщи Дянков.

Той бе категоричен, че въобще не мисли да напуска своя пост.

"Не мисля за еднопосочен билет. 2010 г. беше трудна, 2011 г. ще е по-добра и за българите, и за правителството, така че гледам с голям оптимизъм към 2011 г. Имаме възможност веднъж завинаги комунизмът в България да си отиде с всичките му лоши страни", закани се в заключение Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
1
 
20
 
! Отговори
Йово преди 13 години
"2010 г. беше година на финансова стабилност за България". Толкова стабилна че сме на дъното по икономическо отношение в Европа. Цените ни са средно европейски, а заплатите на последно място в Европа, И ако това е стабилност защо обикновения човек се чуства доста по беден от преди.
187
4
 
15
 
! Отговори
к-н Писаревски преди 13 години
Дянков свещи на децата да си да копувате тия спестени и одкраднати пари от народа .
186
4
 
10
 
! Отговори
Нане Шопски преди 13 години
До 186тия недоволен Как мумчето на леля Сталинка Сега Кристалина да не е намалил пенсии като тази година на възрастни хора над 75 г пенсиите няма да се увеличават повече това са повече от 700000 у нас . Дянков е достоен помошник на Боко Сатрапа и Цецо Гестапото . А леля Сталинка ще е новият ел Президенте на БГ Тя до 1989 е Сталинка а след това се е применувала на Кристалина юдокатолическио име да е по-атрактивна . Приятно прекарване на коледа и нова година ви желая
185
4
 
23
 
! Отговори
greeque преди 13 години
Дянков ДянковДосега те мислех само за некадърник, пък се оказа че си и лъжец.Карай пък един ден може и сам да си повярваш.Що се отнася до пенсионната реформа, както наричаш намерението да не даваш пенсии за в бъдеще съвсем скоро на изборите ще и видиш резултатите.Хайде да ти е честита Новата Година.
184
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какъв смисъл като не се вдигнали данъците като се вдигнаха цените на почти всичко поне с 50% и заплатите са намалени на много места в сравнение с преди 1,2 г.
183
2
 
12
 
! Отговори
ах ах ах г-н дянков преди 13 години
аааааааааа тоя пак излага значи моята заплата и на много мои познати заплатите ни се намалиха данък сграда и такса смет също ми се вдигна г-н дянков на кой заплатата и данъка не са намалени я кажете че вий сте си направо за съда чуствам се дискриминирана не може на някой си да се намалят а на друг не НАЛИ ТАКА
182
3
 
14
 
! Отговори
ха преди 13 години
Що бе той Дянков не е виновен сега му се е паднало да кльопа.*** кой го назначи тоз ***?Един още по-голям *** от Банкя.Него псувай.
181
3
 
27
 
! Отговори
ха преди 13 години
Явно за Дянков е била година на стабилност.Но за 99% от хората тва беше година на глад,несигурност и обедняване.ГЕРБ-ОСТАВКА!!!
180
3
 
16
 
! Отговори
аз преди 13 години
долна гад си ти ДЯКОВ... *** от класа
179
3
 
13
 
! Отговори
Петров преди 13 години
За доходите / заплатите /, че стабилно не мърдат - вярно е.Обаче за цените, Дянков да има да взема! Ако на това му казва "финансова стабилност" - на мен не ми харесва и ще си потърся другаде финансовата стабилност, в нормална държава, не в България.
178
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
поредната година на стъбилност за ***
177
2
 
12
 
! Отговори
Бо преди 13 години
Има грешка. 2010 е година на финансовата стабилност за самия Дянков. За останалите си година на потъването. Начертали били пенсионна реформа. Боже. Извадихте едни листчета с обещания за реформа, за да приберете паричките на хората от частните фондове.
176
2
 
19
 
! Отговори
aнонимен преди 13 години
За мен 2010 г.е крайно мизерна и бедна,цяла година шевката едва крета,няма пари за нищо,нито за консумативи,нито за заплати,все чакаме белкем завърти колелото,та и ние да живнем,но вече ми писна отвсякъде,някой си излизал от кризата,как да повярва човек,като няма работа,няма живот,навсякъде пълна апатия,няма хармония.
175
2
 
13
 
! Отговори
ДИМИТРОВА преди 13 години
Г-н Дянков я първо обясни какво е ФИНАНСОВА СТАБИЛНОСТ и после определяйкаква е 2010 г.Няма ли статистика в България ,която да публикува истината ,а Дянков с общи приказки говори.Когато имаш да даваш повече отколкото да вземаш ,това финансова стабилност ли се нарича?Знам,че не харесвате Орешарски,но чували ли сте да говори такива глупости.Фин.министър трябвада работи,а не постоянно по медиите да се упражнява да говори.
174
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дянков хубаво е хванал цвете,но по-добре да гушне букета!Като му гледам мазната усмивка,ми идва да крещя!!!
173
1
 
4
 
! Отговори
Reformatora преди 13 години
до 179 ами защо не, и това е добър вариянт. много по-добър вариянт от това да дава непоискани съвети по сайтовете. В крайна сметка никой не е казал, че всички българи трябва да работим в България. Емигрантите в момента имат сериозен принос за доходите на много семейства.
172
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пенсионната система е направена така,че след 25 години ще взимат пенсия само "нашите хора" - генерали, служители на министерството,агенти и т.н.За останалите няма да има пари за пенсия.Това е финансова пирамида.
171
0
 
10
 
! Отговори
до Бойко преди 13 години
ей Бойко,аз съм шуробаджанак на твоя шуробаджанак на твоя кръстник на твоя чичо от пожарната.Аре ше ме назначиш на работа,обещавам да дам истинска диплома за тракторист,няма проблеми с мене ша знаиш.Много убав човек съм,гербер съм,пия малко,пиша малко,*** малко, абе сичко е супер.
170
1
 
5
 
! Отговори
;) преди 13 години
Общо взето повечето хора колкото и да не си признават си личи, че ако подкрепят някоя партия настятелно със сигурност са получили лични облаги по тази линия. Аз лично познавам хора, които защитават и БСП и Иван Костов и НДСВ и др. само заради облагите получени в следствие на връзки с партията ;) "Винаги е праведен този, който дава баницата."
169
1
 
7
 
! Отговори
до 169 преди 13 години
ами как да си подобри финансовото състояни...ааа сетих се! прав си!летище София,терминал 1 или 2