Касационната прокуратура искала СРС-та срещу Танов

Използвани са в производство, по съмнения за контрабанда
Обновена: 19 яну 2011 18:03 | 19 яну 2011 18:03,
69
Касационната прокуратура искала СРС-та срещу Танов
Снимка: Булфото

Върховна касационна прокуратура (ВКП) е поискала ползването на СРС-та срещу Ваньо Танов, директор на Агенция "Митници".

Още по темата
Това е станало в рамките на досъдебно производство за съмнения за контрабанда срещу група лица, спрямо които са приложени специални разузнавателни средства, обяви в парламента председателят на подкомисията за СРС-та Явор Нотев.

"В предстоящата ни работа предстои да се уточни информацията, която е събрана в периода, в който са прилагани СРС, за да може оттук нататък да дадем отговори на въпроси, които и вас ви вълнуват – събрани ли са разговори, такива каквито се появиха в медиите, дали са от групата, която е установена и се правят чрез СРС-та, дали е налице пълна идентичност между разговорите и съответно лицата, които се сочат като кореспонденти", посочи той.

"Оттук нататък не бих искал да коментирам съдържанието на СРС-тата", заяви Нотев.

По думите му са спазени законовите изисквания за прилагането им, но допълни, че разрешението за СРС-тата е получено от градския съд.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
5
 
12
 
! Отговори
българин преди 13 години
*** гейберски като сте навласт защо сте все анонимни.
40
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ne ni interesuvat nikakavi zapisi i SRS-ta ..iskame GERB da ostane i da si gleda rabotata,pone oshte 2 mandata !!!
39
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И какво да разбираме от всичките тези СРС ? Че са истински ли ?
38
5
 
13
 
! Отговори
пич преди 13 години
Видяхте лионя ден колко е страхлив тиквата. Само как се обръщаше в прарламента "господин Станишев та господин Станишев"-ха ха хи хи- страх напарцали!!!
37
2
 
20
 
! Отговори
Нямам вече име преди 13 години
Нещо става - Сашо Диков млъкна, Слави Трифонов не се показва. Очаквам утре и Първанов да благослови вота на доверие. Не бих се изненадал и ако Патриарх Максим отслужи литургия. А също и ако папата поднесе поздравления. Само едно би ме изненадало - виновните да се засрамят.
36
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 32Гербераси, като са ви толкова мили тези престъпници-УПРАВЛЯВАЩИТЕ ОТ ГЕЙРБ, вземете си ги в къщи и не ни ги натрапвайте вече НИКОГА!!! ---------------------------------------------------------------------------------------------------Ми хубаво редиш, ама още сме на власт, а и следващите 8 години не се види края.....
35
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Край! Това ни съсипа като държава! ***! Съсипахте живота на няколко поколения! Мамка и на политическата класа цялата!
34
1
 
13
 
! Отговори
Т.Въртинков преди 13 години
ААА,сега вече на някой ще им светне червената светлина. Ха сега да видим как ще се изкарат СРС-та ,че са незаконни.Много интересно взе да става....... Гледайти и слушайте сеири от тук на там. Ептем вече ще закъсаме...............
33
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Къде сте гербери! Нали изобщо нямаше нищо! какво става! Обяснете! Мръсни гадове! съсипвате държавата също като тройката!
32
5
 
12
 
! Отговори
българин преди 13 години
Гербераси, като са ви толкова мили тези престъпници-УПРАВЛЯВАЩИТЕ ОТ ГЕЙРБ, вземете си ги в къщи и не ни ги натрапвайте вече НИКОГА!!!
31
7
 
19
 
! Отговори
Европа преди 13 години
Никога досега толкова много слабообразовани и некомпетентни, зле професионално и морално, често просто некадърни и направо прости, нерядко безпардонни, при това алчни, ловки, повратливи хора не са нахлували във всички нива на управлението на държавата и общините!Свидетели сме на явление, на феномен. Направо - на бедствие, което напоследък започва да придобива чудовищни размери и се превръща вече и все повече в заплаха за демократизацията, модернизацията, европеизацията и дори за националната сигурност на страната ни!
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега получават инструкции.
29
0
 
8
 
! Отговори
кака преди 13 години
Е,ми те това си искат-"чудене" и "мислене" до м. март...и тогава ще си "спазят" закона- т.е.ще си ги унищожат и готовоооо-Няма "Трафик данни' ОТ срс-ТА- НЯМА ПРОБЛЕМ...
28
2
 
9
 
! Отговори
Азъ преди 13 години
Танов не е пич-в записите си проличава как си върти г..а.Капака на всяка тенжера е ,но и не може да е друг на този пост.
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В новината за Вигенин сме.. хихихихихи
26
5
 
18
 
! Отговори
AMERIKANO преди 13 години
И КАКВО СТАНА СЕГА С ВАС ГЕРБЕРИ? КАДЕ ОТИДОХТЕ ?
25
0
 
13
 
! Отговори
До В2 преди 13 години
Точно така Цецо го е ... прекарал.
24
10
 
3
 
! Отговори
wiktor преди 13 години
БОЙКО НЕМА ДА ПАДНЕ!
23
0
 
8
 
! Отговори
Фактите, фактите... преди 13 години
СРС записите - истински19.01.2011 17.02 СРС-та по отношение на Ваньо Танов са прилагани в рамките на досъдебно производство. Това заяви председателят на комисията за контрол на срс-та Явор Нотев след днешното извънредно заседание на комисията.Досъдебното производство по думите му е образувано във връзка с данни за извършени престъпления по високите етажи на властта.Нотев уточни, че досъдебното производство е за контрабанда.Той каза ощe, че доказателства срещу голям брой лица можело да се събере само чрез срс-та.Досъдебното производство за контрабандата е срещу група лица, по отношенията на които са приложени срс-та. Явор Нотев уточни, че става въпрос за голяма група.Той каза още, че предстои да се изясни периодът, в който са прилагани срс-тата . Трябва да се изясни също така дали изтеклите разговори в публичното пространство са част от срс-тата, прилагани срещу Танов.Процедурата по иска на прилагането и разрешението за използването на срс-та е напълно в съответствие със законовите изисквания, посочи Явор Нотев.Заявител на използваните срс-та срещу Танов в Върховна касационна прокуратура.Припомняме, под ръководството на ВКП са спецекипите между ДАНС, МВР и прокуратурата.Разрешението за използване на срс-тата срещу шефа на митниците е дадено от СГС.СРС записите - истински
22
11
 
3
 
! Отговори
Venko Pavlov- lider преди 13 години
Бойко ти си истински мъж но използвай умело съветниците до теб до такава степен,че не давай с твоите изявления и изказвания храна на измекярите и долна напаст па макар и те да са от ГЕРБ и твоето аммплоа е да действаш както правиш до този момент и помни от нас хората от РЗС-Димитровград че времето не може да се спре и ти си нашата и за всички на България хора така наречено спасение от от БАРДАКА в който се намираме всички независимо партия,етнос,религия икаквото и да е... НАПРЕД ДРУГ ПЪТ НЯМА...