МВР шефът: ДС, Трактора и Първанов атакуват кабинета

Самият Танов не е бил разработван, нито е бил заподозрян
Обновена: 24 яну 2011 15:05 | 24 яну 2011 10:05,
397
МВР шефът: ДС, Трактора и Първанов атакуват кабинета
Снимка: БТА

Служители на бившата Държавна сигурност, президентът Георги Първанов и Алексей Петров са сред хората, които стоят зад атаките срещу правителството от последните седмици.

Това заяви по bTV министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

"Има връзка между Гоце и Трактора", отсече МВР шефът.

Той беше категоричен, че разпространените записи на шефа на митниците Ваньо Танов с хора от властта са част от един сценарий за дестабилизация на правителството.

Цветанов отказа да съобщи в рамките на какви разработки е бил подслушван шефът на митниците Ваньо Танов, защото това е класифицирана информация.

Вицепремиерът обаче беше категоричен, че самият Танов не е разработван.

По думите му никой не може да гарантира, че разпространените разговори на Ваньо Танов са автентични разговори от използвани СРС-та или не.

Още по темата

Според него е напълно възможно да се монтира така, че разговорът да звучи логично и достоверно. "За Мишо Бирата нищо не знам, не съм запознат", призна министърът.

Въпреки скандалите около МВР Цветанов заяви, че не се чувства уязвен.

Освен това по думите му по повод регистрирания спад на доверието на хората, когато си мишена на организираната престъпност и опозицията, е нормално някои избиратели да се колебаят.

"Опозицията говори за милиони, които са подслушвани със СРС-та. Истината е, че става въпрос за 3 до 5 000 души годишно", заяви още Цветанов.

Има образувано дело по изтеклите СРС-та с директора на митниците Ваньо Танов, заяви от своя страна пред БНТ председателят на парламентарната подкомисия за контрол на СРС-тата Явор Нотев, депутат от "Атака".

СРС-тата са прилагани в рамките на досъдебно производство за съмнения за контрабанда срещу група лица, а Танов в нито един момент не е бил заподозрян, нито обвинен, подчерта Нотев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


397
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
358
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
През 1972 г. в САЩ обществено достояние става фактът, че представители на щаба на Ричард Никсън се опитали да монтират подслушвателно устройство в щабквартирата на Демократическата партия в хотел Уотъргейт във Вашингтон. На 27 юли 1974 г. Конгресът на САЩ открива процедура на импийчмънт на избрания за втори мандат Ричард Никсън във връзка с тази афера. Ричард Никсън не успява да докаже убедително, че няма нищо общо с аферата и през август 1974 г. подава оставка.....
357
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Типичен пример за следене и подслушване в едно демократично общество е т.нар. ера на Маккартизма (по името на сенатора Дж.Маккрати) в САЩ от края на 1940-те до края на 1950-те със засилена дейност около 1952-1954 г. Много хора неоснователно са подложени на мащабно следене и подслушвания. Времето на Маккартизма се оценява от съвременните американски историци като едно от най-големите нарушения на гражданските свободи и права в историята на САЩ.
356
1
 
6
 
! Отговори
Наско преди 13 години
Цветан Цветанов е един политически безхаберник, пълен невежа! Някои от току що завършил Симеоново да бяха сложили , по-добре щеше да справи от него.
355
1
 
7
 
! Отговори
Наско преди 13 години
Цветан Цветанов е един политически безхаберник, пълен невежа! Някои от току що завършил Симеоново да бяха сложили , по-добре щеше да справи от него.
354
6
 
6
 
! Отговори
аз преди 13 години
Цецо е най нормален и свършил нещо в сравнение с всякакви предишни ***.Само хора с комунистическа тъпота дето не гледат, че има стотици в парламента по богати от него му пилят имотното състояние въпреки, че е единственния от депутатите дал обяснение за притежаваните имоти.*** народ слаба държава.Ходете със сергей димитриевич в руските степи при мужиците или се осъзнайте.
353
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цецо шестак ли си?
352
2
 
7
 
! Отговори
ДС контра-дипломат преди 13 години
Цецко е заплаха за националната сигурност. Много лесно пропява.
351
2
 
7
 
! Отговори
попа преди 13 години
Цецко,ти верваш ли си бе?Ако си верваш си за преглед,ако не си верваш, защо ние да ти верваме?
350
2
 
9
 
! Отговори
Монгомери преди 13 години
Мистър Цветанов прекалихте с тази ДС - тя отдавна не е сапунче за измиване на кирливите ризи на всички управляващи БСП, СДС сега и ГЕРБ от така наречения безкраен преход.
349
1
 
5
 
! Отговори
дежурен в МВР преди 13 години
ше ви замола да пишете по бавно че не моа ви смогна.
348
6
 
7
 
! Отговори
Браво Цецо...... преди 13 години
Да прегазим комунистите!!!!!
347
5
 
7
 
! Отговори
герберомеец преди 13 години
Ние *** ще плюскаме шкембе чорба,ще ходим на кръчми,ще се бием защото сме истински чалгари...Да живее Преслава и Шкембе чорбата,разпуснатото курвенско поведение и да не забравя Бат Бойко :)
346
2
 
10
 
! Отговори
Бай Пешо преди 13 години
Едни ченгета се борят с други ченгета за властта.Мила родна картинка в милиционерската ни държава.
345
1
 
5
 
! Отговори
м даа преди 13 години
и зелените човечета също! завалията съвсем се спихна. ако има все още капка достойнство, докато все още е възможно да се оттгли по живо по здраво. все некой пост на посланик, в монголия например може да заслужи. и още нещо- след тези разговори и цялата им политика по отношение на нас, т.нар. обикновени хора,които са освени сами на себе, на арогантността и високомерието на сегашното управление , всеки ден сами се дестабилизират. друг и да иска, така сполучливо не може да го направи.
344
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
abe to ve4e sviknaxme vsqkakvi mo6ennici da ni upravlqvat,xorata vzexa da se 6eguvat,abe i da sa istinski zapisite kvo ot tova,te kazva i oniq kradqxa,,xa,xa,palno bezrazli4ie
343
2
 
7
 
! Отговори
faust преди 13 години
Цецкоооо, Цецко............огледай се пак внимателно....може и марсианците да те атакуват......ако не можеш се скри в някой от апартаментите ти.....атакувай аптечката с успокоителни.......
342
5
 
16
 
! Отговори
Гуньо преди 13 години
Коментар 337:"Браво Ц. Цветанов, Браво Бойко Борисов и едно Голямо благодаря че Ви има. Бях изгубил надежда, че държавата ни някога ще се оправи, но Вие с Вашата честна и безкористна работа и държавнически умения ме накарахте да повярвам че истината в БГ ще победи лъжата и безсрамното дебелоочие на бившите управници, които ни докараха до 4 национална катастрофа."ДОКАТО ИМА ТАКИВА НАИВНИЦИ, НИЕ, ВСИЧКИ, ЩЕ БЪДЕМ ВИНАГИ НА ДЪНОТО. ДАНО НЯКОЙ СЕ Е ПОШЕГУВАЛ С ТЕЗИ ДУМИ...
341
1
 
5
 
! Отговори
Питам! преди 13 години
Цветанов всеки ден говори за некакви от ДС които искали да свалят властта , *** да кажи кои са ? Ясно Гоце, Петров е бил милиционер, значи не е от ДС!Тогава кои са, стига виртуални измишльотини, нали е министър трябва поименно да ги знае, след като твърди !
340
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Илчев, защо не изслушат тебе за царските имоти. Заедно с юридическия корифей Олимпи Кътев. Ние на изборите все пак ви изслушахме.
339
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
кой при предишните правителства ще има нужда от компромати. Те се излагаха пред цялото общество. Нима някой може да каже, че не е БЕЗСПОРНО, че Костов продаде Балкан за един апартамент, че Самоковеца беше недосегаем, че царя си взе имотите, които никога не са били негови, че имаше братко и батко... Това е скандалното. Щом сегашните са жертва на скалъпени разговори, включително и несъществуващи напълно като с Менда, значи всички са се обединили срещу тях.