МВР шефът: ДС, Трактора и Първанов атакуват кабинета

Самият Танов не е бил разработван, нито е бил заподозрян
Обновена: 24 яну 2011 15:05 | 24 яну 2011 10:05,
397
МВР шефът: ДС, Трактора и Първанов атакуват кабинета
Снимка: БТА

Служители на бившата Държавна сигурност, президентът Георги Първанов и Алексей Петров са сред хората, които стоят зад атаките срещу правителството от последните седмици.

Това заяви по bTV министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

"Има връзка между Гоце и Трактора", отсече МВР шефът.

Той беше категоричен, че разпространените записи на шефа на митниците Ваньо Танов с хора от властта са част от един сценарий за дестабилизация на правителството.

Цветанов отказа да съобщи в рамките на какви разработки е бил подслушван шефът на митниците Ваньо Танов, защото това е класифицирана информация.

Вицепремиерът обаче беше категоричен, че самият Танов не е разработван.

По думите му никой не може да гарантира, че разпространените разговори на Ваньо Танов са автентични разговори от използвани СРС-та или не.

Още по темата

Според него е напълно възможно да се монтира така, че разговорът да звучи логично и достоверно. "За Мишо Бирата нищо не знам, не съм запознат", призна министърът.

Въпреки скандалите около МВР Цветанов заяви, че не се чувства уязвен.

Освен това по думите му по повод регистрирания спад на доверието на хората, когато си мишена на организираната престъпност и опозицията, е нормално някои избиратели да се колебаят.

"Опозицията говори за милиони, които са подслушвани със СРС-та. Истината е, че става въпрос за 3 до 5 000 души годишно", заяви още Цветанов.

Има образувано дело по изтеклите СРС-та с директора на митниците Ваньо Танов, заяви от своя страна пред БНТ председателят на парламентарната подкомисия за контрол на СРС-тата Явор Нотев, депутат от "Атака".

СРС-тата са прилагани в рамките на досъдебно производство за съмнения за контрабанда срещу група лица, а Танов в нито един момент не е бил заподозрян, нито обвинен, подчерта Нотев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


397
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
318
0
 
8
 
! Отговори
Крилатите мисли преди 13 години
Крилатите мисли на един непризнат философИзбрани моменти от медийната изява на вътрешния министър Цветан Цветанов, който в студиото на БТВ обогати образа си на философ-практик с нови крилати фрази.1. Това, което мога да кажа е, че това, което сме поели като ангажимент е, че ще имаме реална борба срещу организираната престъпност и корупцията и това правим в момента. Така че в тази посока всичко, което е необходимо да бъде направено когато постъпи сигнал за дадени злоупотреби, когато се документират определени обстоятелства за подобна престъпна дейност, естествено, че се разширява предметът на всичко, което би могло да бъде т.нар. чадър, или всичко това, което би могло да отпадне като всякакви притеснения във връзка с тази разработка или този сигнал, който се проверява. Защото ако не започнем да правим това, което е по закон, това означава, че ние по някакъв начин прикриваме извършването на престъпление.
317
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
asdasdsa
316
0
 
8
 
! Отговори
хм преди 13 години
тоя човек почна да се тресе от некакви мании, не ми е ясно точно какви, но има специалисти... твърде истерично се изказва, с мноог повторения, но то и няма как да е иначе всъщност - тезата е "да го повторим 100 пъти и ще стане истина"пропуснал е да спомене поне още няколко събития, дето също токова могат да са виновни за квото се сетим, като почнем от големия библейския потоп та до днес
315
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво Ц. Цветанов, Браво Бойко Борисов и едно Голямо благодаря че Ви има. Бях изгубил надежда, че държавата ни някога ще се оправи, но Вие с Вашата честна и безкористна работа и държавнически умения ме накарахте да повярвам че истината в БГ ще победи лъжата и безсрамното дебелоочие на бившите управници, които ни докараха до 4 национална катастрофа.
314
2
 
15
 
! Отговори
Гуньо преди 13 години
Само ми е интересно ББ и ЦЦ кога ще инсценират един 'атентат' по телевизията. Убеден съм, че това време наближава. Ще платят на артисти; ще направят някой друг монтаж... и ще излязат герои после. Уж се борят с мафията, затова мафията решава да поръча убийство, ама те понеже са много корави, го разкриват и хоп - хепиенд! И всички телевизии като гръмнат - разкрит атентат срещу ББ! Даже може и да се поизцапат с кетчуп за пред камерата... :-)))
313
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
100 000 000 лв. за подслушване и като резултат изкочи Бирата на МИШО, контрабандата на "онуй".... Да живее .... кой да живее? - ами Мишо, да е жив и здрав.
312
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Правителството на ГЕРБ лиши пенсионерите с доход 130 лв. от енергийни помощи, било е криза, а даде на ЦЦ 100 000 000 лв за подслушване. Гербаджии, ако имате съвест, коментирайте....
311
1
 
11
 
! Отговори
Вълко Петровски преди 13 години
Този нагъл лъжец няма ли да подаде оставка натрупа повече гафове от предшествениците си.
310
0
 
10
 
! Отговори
Zuio преди 13 години
Министърт забрави да спомене ,че в заговора участват и извънземните Саскуоч и Чудовището от Лох Нес .Но Супер Тиква ще ни спаси ,той винаги бди над нас.
309
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЛУПАВО, БЕЗСМИСЛЕНО, НЕНУЖНО И ЗАРАЗНО ЗЛО, КОЕТО СЕ ИЗЖИВЯВА КАТО ИСТИНА ОТ ПОСЛЕДНА ИНСТАНЦИЯ ...
308
0
 
6
 
! Отговори
Васко преди 13 години
Да помолим японците да присъдят мозък на Боко Тиквата.
307
0
 
9
 
! Отговори
Зов за помощ... преди 13 години
Търси се юридическото определение на думата"мутра". Който може да момогне...
306
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пускам канал 1 - Бойко Борисов.Сменям веднага БТВ - Симеон Дянков.Нова- Трйчо Трайков,обяснява поевтиняването на тока.Сменям веднага-ТВ7-при Бареков министър Плевнелиев.Пускам ТВ Европа-Цв.Цветанов:"Май много бързо сменяш каналите,а?"
305
1
 
6
 
! Отговори
Nobody преди 13 години
5 000 души годишно?!? Абе, братчед, точно ти обяви, че в България големите айдуци са 300 до 500, останалите що ги слушате, бре???Въпросът е риторичен, то кой ли не знае отговора...
304
0
 
5
 
! Отговори
Гуньо преди 13 години
Коментар 7 е получил подкрепа... 56:15... ако е така и на изборите; значи Бойко ще си ходи скоро... Това дава някаква надежда все пак, че празните кратуни не са чак толкоз много...
303
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мдааа нашата държава я управляват поредните мафиоти. Лошото е че вече май няма алтернатива а пък и да има то никой не им вярва. Ние (с малки изключения) никога не сме живяли добре няма и да живеем
302
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
ЗАРАЗНО ЗЛО
301
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ибори ,идат избори другари и тогава ще видим кой кого ,ще се радвам да ви чуя след изборите ,разберете народа ви мрази хората ви ненавиждат,много сте нагли ,крадлиеи ,безочливи ,нахални а и миришете на *** защото лицата ви са постоянно заврени в нечий *** ,така правите кариери другари като ближите *** е стига толкова времето ви изтече
300
1
 
4
 
! Отговори
до 316 преди 13 години
Ами вгледай се в цвета на сайта, и ще разбереш кои имат право да пишат по 5000 символа ;) Задай си и въпроса кога и как шефа на *** направи кинти ;)
299
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
бат ви Бойко не е здравословно да остане на власт,в един момент ще се случи случката,...