МВР шефът: ДС, Трактора и Първанов атакуват кабинета

Самият Танов не е бил разработван, нито е бил заподозрян
Обновена: 24 яну 2011 15:05 | 24 яну 2011 10:05,
397
МВР шефът: ДС, Трактора и Първанов атакуват кабинета
Снимка: БТА

Служители на бившата Държавна сигурност, президентът Георги Първанов и Алексей Петров са сред хората, които стоят зад атаките срещу правителството от последните седмици.

Това заяви по bTV министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

"Има връзка между Гоце и Трактора", отсече МВР шефът.

Той беше категоричен, че разпространените записи на шефа на митниците Ваньо Танов с хора от властта са част от един сценарий за дестабилизация на правителството.

Цветанов отказа да съобщи в рамките на какви разработки е бил подслушван шефът на митниците Ваньо Танов, защото това е класифицирана информация.

Вицепремиерът обаче беше категоричен, че самият Танов не е разработван.

По думите му никой не може да гарантира, че разпространените разговори на Ваньо Танов са автентични разговори от използвани СРС-та или не.

Още по темата

Според него е напълно възможно да се монтира така, че разговорът да звучи логично и достоверно. "За Мишо Бирата нищо не знам, не съм запознат", призна министърът.

Въпреки скандалите около МВР Цветанов заяви, че не се чувства уязвен.

Освен това по думите му по повод регистрирания спад на доверието на хората, когато си мишена на организираната престъпност и опозицията, е нормално някои избиратели да се колебаят.

"Опозицията говори за милиони, които са подслушвани със СРС-та. Истината е, че става въпрос за 3 до 5 000 души годишно", заяви още Цветанов.

Има образувано дело по изтеклите СРС-та с директора на митниците Ваньо Танов, заяви от своя страна пред БНТ председателят на парламентарната подкомисия за контрол на СРС-тата Явор Нотев, депутат от "Атака".

СРС-тата са прилагани в рамките на досъдебно производство за съмнения за контрабанда срещу група лица, а Танов в нито един момент не е бил заподозрян, нито обвинен, подчерта Нотев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


397
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
298
7
 
5
 
! Отговори
Баровец с Х6 преди 13 години
Споко Цецо нали знаеш че ще станеш президент.Гоце е пътник.Ще пали голфа и газ към Перник.Само Герб
297
3
 
5
 
! Отговори
Хаджи Ахил преди 13 години
Доколкото си спомням за тая година за подслушванията биха отделени 100 млн.лева. А Цветанов казва, че се подслушват 3-5000 души. Излиза, че подслушването на един човек струва 20-30 хиляди. Много бе!!!
296
2
 
2
 
! Отговори
до 307 преди 13 години
Дано съдбата не прочете това писание. Много има да си патиш!Кайто кълне бързо му се връща.
295
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЗАЩО НЯКОЙ МОЖЕ ДА ПИШЕ ДО 500 СИМВОЛА.А ДР-5000
294
0
 
8
 
! Отговори
ssd преди 13 години
Война за кокала-целта оправдава средствата!!!
293
2
 
6
 
! Отговори
до Пътник преди 13 години
Е оака се, само платена червена *** може да се изкаже негативно за Кристалина Георгиева. Лъснахте всичките, дето за по 5 стотинки на коментар си серете на собствената съвест и позволявате да ви го слагат без вазелин. Гражданска проституция се нарича това...
292
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Камион ме блъсна,Трактора ме гази,багер ме товарив една лека кола
291
0
 
3
 
! Отговори
клю, клю. преди 13 години
302- ри, бъди кратък, няма време, трябва и да се работи, хляб да се изкарва, а не само клю, клю.
290
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На въпрос защо включва и Първанов сред обвинените за атаките, Цветанов бе лаконичен:"Трябва да се връщаме и в по-заден период от време", след което припомни убийството на един от съветниците на президента - Емил Кюлев, за което има съмнения, че е организирано от бандата на "Килърите".Цветанов изтъкна, че правителството на ГЕРБ е първото, което има политическа воля и разкрива поръчкови убийства и отвличания."Това високо се оценява от нашите западни партньори", допълни вътрешният министър..Относно скандалите със записи на властта, Цветанов бе категоричен, че всичко е част от сценарий,но отказа да обясни в рамките на какви разработки е бил подслушван шефът на митниците Ваньо Танов, защото това било класифицирана информация. Вицепремиерът заяви само, че лично срещу Танов няма разработка.Във връзка с появилия се бивш служител на ДАНС Росен Миленов, който публично се оплака, че напуснал агенцята заради методите на Цветанов, вътрешният министър каза, че не го познава и появата му сега е част от общия сценарий.По думите му, ако Миленов е имал някакви възражения е можел да пусне рапорт в ДАНС, преди да напусне, или да сезира прокуратурата, веднага след като вече не е бил служител на специалните служби.
289
1
 
5
 
! Отговори
яаааа преди 13 години
ББ до ВТ : Мишо пак ми се обадиТой разбрал : Президента ми се обади?*** ли сме или ????
288
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Къде мога да си пусна CV за платен драскач? Позитано 20?
287
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Следващия, който напише думата "апартамент" му пожелавам да остане на улицата, на тоя дето напише "глад" му желая наистина да погладува, на тоя, дето напише за горнооряховските убийци, че са невинни - да погребе той свое дете след лекарска грешка. Щом нямате капка съвест - има съдба, а тя нито забравя, нито прощава.
286
1
 
4
 
! Отговори
бупси преди 13 години
Предлагам постингите на пишещите с главни букви да бъдат блокирани.
285
3
 
7
 
! Отговори
един хубав ден преди 13 години
Тия се държат безпардонно като махленски побойници. Досега мутренския манталитет вървеше само в тъмната страна на обществото, сега премина на официално държавно ниво. Вътре в държавата този бабитлък ще върви, особено покрепян от американския посланик, но в Европа ще търпят до време. А както показва историята генералските режими един хубав ден пропадат с гръм и трясък. САЩ ще го употребят бат ви Бойко и ще му теглят шута в един хубав ден.
284
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ха ха хагерберастката безпомощност лъсва по всички фронтове....КРАДАТЛЪЖАТДОНОСНИЧАТа най умиляват с опитите си собствените си на**кани *** да ги тропосат другиму...
283
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
минисътр игнатов не провел среща със бан, защото не искал на срещата да има журналисти....що така бе? нали уж няма кво да криете, гербераси нещастни
282
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Червените платени драскачи, много бързо с безмислени коментари изместихи неудобната истина за вас а на следващите страници от новината?-----------------------------------------------ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ ОТКРАЙ ВРЕМЕ СИ СЛУЖИ С ПОДЛОСТ, ИНТРИГИ, ЛЪЖИ, КЛЕВЕТИ... ЕЙ ТИЯ ТРИМА НЕЩАСТНИЦИ, КОИТО ПИШАТ 90% ОТ "КОМЕНТАРИТЕ" В ТОЗИ И ДРУГИ ФОРУМИ, СА ЧАСТ ОТ МАФИОТСКИТЕ МАШИНАЦИИ НА БИВШАТА ДС И ОТРОЧЕТАТА И... Претенциозно са се нарекли "Идея за България", а единствената им идея е да изкарат пари за хляб като драскат пасквили по форумчета... Пишат се дисиденти, ама винаги са служили на някого и помагали за опоскването на Родината... Дали им плащат от БСП, Трактора или Бен Ладен... за тях е все тая... Отдавна са им ампутирали съвестта...... още КУКЛОВОДИТЕ ИМ УМЕЛО ИЗПОЛЗВАТ МАНИЯТА ИМ ЗА ПОЛИТИЧЕСКО ВЕЛИЧИЕ, ЗА ДА ГИ УПОТРЕБЯВАТ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ. ТИЯ ЛУДИ СЕ ИЗЖИВЯВАТ ПОЧТИ СЕРИОЗНО КАТО НАЙ-ДОСТОЙНИТЕ ЗА УПРАВНИЦИ НА БЪЛГАРИЯ. ЗАТОВА ИТАКА ЗЛОБЕЯТ СРЕЩУ ГЕРБ И БОЙКО - КАК МОЖЕ ДА ИМ СЕДНАТ НА МЯСТОТО!? ХУБАВОТО Е, ЧЕ ТИЯ ЕКЗЕМПЛЯРИ СА НЕКАДЪРНИ В ПИСАНЕТО И ПРОПАГАНДАТА. ЗЛОБНИТЕ ИМ "КОМЕНТАРИ" ИМАТ ЕФЕКТА НА БРАДВИТЕ ОТ РЕКЛАМИТЕ - САМО ВДИГАТ РЕЙТИНГА НА ВЛАСТТА. НО НА МЕН МИ ПИСНА ОТ ИНТРИГИ И ЧЕНГЕТА В ТАЯ ДЪРЖАВА! КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ГИ ПРЕЗРЕМ ТИЯ И ДА ПОЧНЕМ НАЧИСТО! ИМАХМЕ ШАНСА ДА ОВЛАСТИМ ЕДИН ЩО-ГОДЕ ЧИТАВ, ПОЧТЕН И РЕШИТЕЛЕН ЧОВЕК... ДА МУ ПОМОГНЕМ ДА ПОМЕТЕ МОШЕНИЦИТЕ И ДАЛАВЕРАДЖИИТЕ! ЕЙ ГИ НА! ПОКАЗВАТ МИ КАК НЯКОЙ ОТ ВЛАСТТА ОТКАЗАЛ ХОДАТАЙСТВА... АМИ! ЕВАЛА! НАЙ-ПОСЛЕ СЛЕД 60 ГОДИНИ СЕ ОТКАЗВАТ ХОДАТАЙСТВА. ТОЛКОЗ СА ОБЪРКАНИ ТИЯ ***, ТА МИ ГО ПОКАЗВАТ КАТО КОМПРОМАТ.. А СЛУГИТЕ ИМ ПРИГЛАСЯТ... АМА ИМА И НОРМАЛНИ ХОРА, ЕЙ! И СМЕ НАЙ-МНОГО!
281
1
 
5
 
! Отговори
Пътник преди 13 години
Плевнелиев и Кристалина ли? Че те не са ли и те от номенклатурата?
280
0
 
4
 
! Отговори
коцемаца преди 13 години
295, пример за изваден компромат?
279
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хайде да идват вече изборите, че ми писна *** да се опитват да ме манипулират.