Не бил св. Димитър, най ми бил Курбан байрам

Фидосова и Местан на нож за датата на изборите
Обновена: 13 апр 2011 14:30 | 13 апр 2011 10:13,
348
Не бил св. Димитър, най ми бил Курбан байрам
Фидосова видя скрити мотиви зад предложението на ДПС. Снимка: БТА

Управляващи и опозиция продължиха завихрилия се спор около датата на изборите 2 в 1 през есента. По време на консултациите при президента във вторник ГЕРБ официално предложиха вотът да бъде на 23 октомври, Атака и Синята коалиция се съгласиха с нея.

ДПС и НДСВ обаче настояха да гласуваме на 30 октомври, а БСП избра най-късната дата – 13 ноември.

Според зам.-председателя на парламентарната група на ГЕРБ Искра Фидосова 23 октомври е най-подходящата дата за изборите, защото така процесът ще бъде приключен преди декември и новите кметове и общински съветници ще могат спокойно да приключат финансовата година. Фидосова е категорична, че това е най-добрата дата, за да не се създава хаос и напрежение в общините.

"Датите не печелят изборите. Те се печелят с политики", контрира я Лютви Местан от ДПС пред bTV.

"Една по-ранна дата ще затрудни избирателите, а по-късната ще затрудни институциите. Затова ние предлагаме 30 октомври. Ние се водим от интереса на избирателите. Трябва да имаме уважение и към религиозните дати. 26 октомври е Димитровден.

И приключването на кърската работа също е важно, защото това не са малко хора, а е важно да има повече избиратели. Струва ми се, че 30 октомври за първи тур и 6 ноември за втори тур са един добър компромис, обясни Местан.

Още по темата

Според Искра Фидосова обаче зад това предложение на ДПС има скрити мотиви.

"На 29 октомври е най-големият празник в Турция по случай обявяването й за република през 1923 година. На 6 ноември е Курбан байрамът. Тогава в Турция хората ще почиват 10 дни и могат да бъдат организирани да дойдат да гласуват в България за ДПС", смята Искра Фидосова.

Тези твърдения обаче ядосаха Лютви Местан, който ги определи като безумна теза. Той се вбеси на словосъчетанието "турски секции", което Фидосова употреби.

"Това са противоконституционни изказвания. Нямате право, г-жо Фидосова, да говорите така. В случая вие не сте представител на ГЕРБ, а на Атака", разфуча се Местан.

"Нямате право да говорите за турски секции, когато става въпрос за избори на Република България. Това е престъпно изказване", отсече той.

"Имам предвид секциите в Турция, които са извън дипломатическите и консулски представителства", оправда се Фидосова, която допълни, че "турските секции" били нейна неволна грешка. Това обаче не успокои зам.-председателя на ДПС.

Лютви Местан беше категоричен, че ще наклевети Фидосова пред премиера Бойко Борисов и ще настоява той да се разграничи от изявлението й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
5
 
16
 
! Отговори
До черния Ибраим преди 13 години
Това ли ви е "турското трудолюбие" бе? По цял ден да седиш и да бълваш гнвусотии и плюнки в сайтовете? Хващай се на работа, преди да са те уволнили!
218
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма ли най-накрая да му резните кабела на безродния КараИбрахим?.....На него не му е леко,нито е българин,нито е турчин,има конфликт на личността....Не може да се идентифицира с никоя народност и излива душевните си терзания в един безкраен монолог във форума....
217
0
 
0
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

Чок гюзел домуз Фидоската ей.Браво комшулар.
216
5
 
7
 
! Отговори
Батак преди 13 години
Турция кога ще се извини на българския народ за 5-вековното иго, което някои като Местан наричат с по-мекото название турско присъстние.
215
2
 
16
 
! Отговори
До черния Ибраим преди 13 години
Стига си тролил бе спамер! Хвани се на работа и изкарай някой лев с честен труд, *** мързелив! А няма ли администратори в този сайт да спрат този антибългарски спам?
214
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всички Българи Бегом към Волга!!
213
4
 
5
 
! Отговори
ами преди 13 години
Фидосова като не знае как да говори...неволно сгрешила, най-вероятно е точно така, щото мозъка й е обратно пропорционален на теглото явноама кво ли се чудим - то ден без гаф няма
212
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 227 Точно това не трябва да се случва!По-добре празен плик,отколкото да не гласуваме!Негласувайки ще обслужим интерес на БСП и ДПС!
211
1
 
12
 
! Отговори
Фори Светулката преди 13 години
Станишев и Местан са интимни приятели.
210
15
 
4
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
Да се срамуваш от произхода си е долно. Но да си присвоиш предци, които не са твои, да се срамуваш от тях и да фалшифицираш и техния произход, е, това как може да се нарече?!
209
7
 
4
 
! Отговори
Перс преди 13 години
До 245: По-добре тюрк, отколкото мръсен славянин. Макар че и тюрки не са прабългарите, много по-близо са до тюркския етнос, отколкото до славянския (и слава богу).
208
3
 
2
 
! Отговори
CIRK преди 13 години
TURCI I BALGARI SE KARAT A KOY PE4ELI ????? Фидосова и Местан NAPUK NA PATRIOT4ETATA KOITO SE KASAT KAKVI LI NE GLUPOSTI I OMRAZA :))))
207
14
 
4
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
Дотам достига понякога това изстъпление, че отново се потъва в пред Дриново време и не се прави разлика между различните етноси, населявали тези земи. Говори се така, сякаш че българите имат единен, монолитен произход, а не са плод на смешение, и този произход по някакъв странен начин е хем някъде от Азия, а хем си е тук от античността. Вижте и в цитираните статии: Специалисти сочат и много сходства между антични предмети от българските и персийските земи, както и много прилики в езиците. Какво значение имат сходства между антични предмети в Иран и България, когато (пра)българите и славяните идват тук в зората на средновековието? Ако има някаква прилика, то е между тракийски и персийски находки. А приликата в езиците... с кой от всичките езици е констатирана? Между персийски и тракийски? Между (пра)български и персийски, славянски и персийски, или на съвременния български със съвременния ирански? Тези учени всъщност са открили топлата вода - индоевропейския корен. И славянските езици, и персийският, а и тракийският, гръцкият и т.н. спадат към едно езиково семейство, наречено индоевропейско, имат общ произход и свойства помежду си. Трябвало е да си поставят елементарния въпрос съвпаденията на българския с иранския повече ли са от съвпаденията на българския с руския или полския. Но не са го сторили. Със същия успех биха могли да открият сходства между български и латински, хетски, английски, френски, санскрит и т.н.(А и са го правели някои даже стигат до заключение, че всички езици произхождат от българския!)
206
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да,интересно защо след като датите не печелят избори,не се е съгласил с предложената от ГЕРБ дата???????Лицемери!И този Местан и Станишев!Изведнъж,пак около избори,се загрижиха за хората!
205
0
 
0
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

Още отпреди падането на комунизма започна пореден възродителен процес срещу горките Аспарухови тюрки. Отново ги детюркизираха. Разни учени, скарани с научен морал и обективност, носят от сто дерета вода само някак да докажат не толкова какви са били тези хора, а главно, че не са били тюрки. Каквито щат да са, само тюрки да не са, е тяхното кредо. И отново някак си изследванията им ги дърпат по утъпканата от фашизма пътечка към арийския произход. Мъчат се да докажат иранския произход на българите.
204
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
когато БСП беше в тройна коалиция с ДПС разреши в турция да се създадат избирателни секции `за улеснение на "българските" гласоподаватели които живеят там и в резултат имаме 7 100 000 гласуващи при население 7 300 000.не е тайна че турция финансира изборния туризъм за да може дпс да влезе възможно най дълбоко във власта както това се случва вече в половин БГ където местната власт е вече в турски ръце .противоконституционната партия ДПС използва демокрацията и толерантноста за унижощение на БГ
203
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сърбия ние ние ще я минем скоро малко по малко UCK LONG LIVE!!
202
1
 
2
 
! Отговори
buba преди 13 години
abe КараИбрахим, ti da ne si ot ataka be pi4 :))))))))digam ryce da te 4eta
201
0
 
0
 
! Отговори
A'TAKA преди 13 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

DO:147 ZAGLAVIE V BG VISOKOTIRAJEN VESTNIK : '' STARITE SOBSTVENNICI NA BALKANITE SE VRA6TAT OTNOVO'' datata kogato Turskata armiq preminava prez balgariq kam Sarbiq
200
0
 
0
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

Водени от този срамен срам и от още по-срамно нагаждачество, българските националисти по времето на Хитлер откриха, че (пра)българите били от германски (готски) произход и са си арийци. Едва дошли руснаците, запя се такъв мощен славянски химн, че (пра)българите направо се изгубиха в него. По времето на Людмила Живкова се засили една тенденция корените да се търсят при траките все пак те са си стари европейци, а не някакви там варварски пришълци. Истински ветропоказател, и то поставен на едно така ветровито място като Балканите. И така стигаме до днес.