Младите трябва да уважават историята, съветва Фидосова

Човек бунтар бил изрисувал паметника на Съветската армия
Обновена: 21 юни 2011 10:14 | 21 юни 2011 10:14,
154
Младите трябва да уважават историята, съветва Фидосова
Снимка: БТА

Не трябва да подстрекаваме младите хора, а да ги възпитаваме в уважение към историята.

Така Искра Фидосова от ГЕРБ коментира скандала с паметника на Съветската армия, който в края на миналата седмица осъмна изрисуван с комиксови герои, а тази нощ беше почистен от общината.

„Не знам дали е художник-артист, но е човек бунтар по своята същност, който иска да изрази различно отношение. Но аз смятам, че всички ние трябва да възпитаваме в бъдещите поколения, в нашите деца уважение към нашата история, уважение към това, което е направено.

Защото един паметник е направен, за да се отдаде дължимото, значимото в памет на тези, които са дали живота си, в случая войниците от Съветската армия“, коментира Фидосова пред Нова телевизия.

Не трябва да се преекспонира това като тема, защото подстрекаваме младите хора да вървят с графити и да рисуват по стените и къщите, каза тя.

По думите й тук не ставало въпрос за политика, а за уважение към паметниците и историята.

Още по темата

Според Фидосова вторият вот на недоверие към правителството на премиера Борисов е показал, че ГЕРБ няма алтернатива на управление.

Това беше един зле подготвен и зле режисиран вот на недоверие, смята депутатката от ГЕРБ.

„Не трябва парламентът да се превръща в цирк", категорично заяви Фидосова.

По време на вота чухме „едни розови мечти", особено в изказването на бившия премиер Станишев. Ако не инвестираме в момента в пътища, няма да се развива икономиката, а по този начин не бихме могли да увеличим пенсиите и заплатите.

Трябва да имаме стабилност по отношение на инвестициите, категорична е тя.

„Ако ние гарантираме такава стабилност, тогава ще дойдат и чуждестранните инвеститори, но те все още се страхуват от т.нар. лоши практики у нас“, смята Искра Фидосова. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
5
 
7
 
! Отговори
Михаил преди 13 години
*** са в състояние да натрошат и паметници в гробища. И съм сигурен, че тия са го правили.
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Ако бях завършил по време на комунизЪма има голям шанс, д абъда повреднм акто мнго други хора - и аз съм човек и мен можеха да пормият най-сопокойно..."Добре де, прав си! Нямам представа какво се опитваш да кажеш, но си напълно прав. Хайде бъди здрав и се усмихвай от време на време! :)
51
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ето защо вота не минава!!!!!!!!това на снимката е за три гласа
50
4
 
8
 
! Отговори
интересно преди 13 години
Лов на караконджули, ***, комунисти и всякакви други исти ...*** народ български - никой не гради нещо ново, а просто се говори да спира с разрушаване и да не се трие историята ....Добро или лошо, това си е част от България и е нормално да си остане такова каквото си е било в момента на създаването...То на много хора им е грозен *** и леко намирисва, но си го носят и не го модернизират като го боядисат и докарат с вид на вулкан примерно ... а още повече не мислят премахването му
49
1
 
8
 
! Отговори
патицата пак заквака преди 13 години
Мойте уважения към абнормната телесна маса на Искрето, но тя не е гаранция за също толкова развита и мозъчно-корова телесна нейна част Младите не трябва задължително да уважават, а само да ПОЗНАВАТ историята.А ти ФИДОСОВА, ТИ ХИТЛЕР УВАЖАВАШ ЛИ ГО? АЗ НЕ!!! НЕ УВАЖАВАМ И КПСС, И СТАЛИН, И БОЛШЕВИШКИЯ ВИ ГЕРБ-ПРАЙД.Не уважавам и всеки, който тях ги уважава.
48
3
 
3
 
! Отговори
галактика преди 13 години
Не само младите трябва да уважават историята, а всички ! А конкретно по въпроса за паметника, бих предложила да поставим на везни коментирания тези дни паметник, и паметника на американските летци пред американското посолство В СОФИЯ. Хайде коментирайте, но конкретно по темата.
47
0
 
10
 
! Отговори
Боже преди 13 години
Тия типове от герл са като зомбирени.Едно и също пеят,пътищата правели икономиката.Глупости на таркалета.За икономика и инвестиции са важни ясни и точни правила,а не рушвети.Пътищата са след това.
46
3
 
3
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 13 години
Аз съм да - и не съм страшен, а грозен... това е български форум и е редно да четете думите на български език... Казаното от мен е проста историческа истина, който иска търси и чете, който не си чете Партиздат...Ако бях завършил по време на комунизЪма има голям шанс, д абъда повреднм акто мнго други хора - и аз съм човек и мен можеха да пормият най-сопокойно...
45
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
42, че и лъже свинята долна! Никакви жертви не са дали в България, само ликвидираните от СМЕРШ за мародерство и опит за изнасилване на българки. Както и загиналите в катастрофи с военни камиони, карани от мъртвопияни солдати. За сметка на това за ОТКРАДНАЛИ златния резерв на БНБ и всички пари, хранителните резерви и всички жп-вагони. И сме хранили до 1948 500,000 солдафончета, които сега наричаме "освободители" и им чистим "паметника". Свинщина е това! Фидосова се включва на правилното място!
44
7
 
8
 
! Отговори
мм преди 13 години
Съветската армия е *** от пияни ***, не виждам защо и трябва паметник...
43
0
 
6
 
! Отговори
.). преди 13 години
А държавата България кога ще започне да уважава историята ? Кога ще се даде глас на неофициялните теории , кога ще се отпуснат пари да се търсят корените на българския народ ? Кога учените ще разполагат с нужните средства да правят изследвания и експедиции , да бъдат конкурентноспособни , да изваждат нови факти и доказателства ? Или ви интересуват само занемарените от самите вас комунистически паметници ? България не почва от комунизма , той е само нейния край. Режете парите за образование , унищожавайте БАН , пък ми говорете колко сте загрижени за културата.
42
5
 
3
 
! Отговори
Tepix преди 13 години
Много е елементарно да се подиграва човек на килограмите. Я кажете копче на Ваня Костова, един от най-великите гласове на българската музика, защото е пълна??? Селяни, за вас само леопардови щампи и 90/60/90 кухи ***.
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ivan GrozniИване, бе ти да не си завършил рабфак българска филология по комунистическо? Че те и журналистите в сайта са по-грамотни!:)))))))) Сладурче си ми ти, сладурче!:) Пляс по дупето! Бягай сега на пясъчника, че пречиш на батковците .
40
1
 
7
 
! Отговори
мравка преди 13 години
Ти дебела ,нагла .престъпна *** наи-малко имаш право да се изказваш и поучаваш младите.
39
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До Ivan GrozniИванчо, изобщо не си страшен, миличък! Страшна е неграмотността ти. След като две думи не можеш написа вярно, защо смяташ, че трябва да приемаме сериозно казаното от теб?:))) Чети малко книжки и хвани писалката. Като се понаучиш на това и онова, те тогава давай акъл.:)
38
1
 
7
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
Към историята ДА, но към вас никога! Дори, когато станете история!
37
3
 
13
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 13 години
Понеже промитите комунистечски мозъци на обикновените слепи последователи на мракобеснта апртия майка, ако не си с СССР/Русия си срещу нея и със САЩ 0 чак акто го пиша ми гадно колко прости хора има... ще ви кажа,ч е доста КОМУНИСТИЧЕСКИ синове,дъщери и внуци, набързо се надупиха на САЩ - само и само да зпаят валстта и парицата - изпита от нещастния български народ... случил на големи продажници за управници...
36
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Според Фидосова вторият вот на недоверие към правителството на премиера Борисов е показал, че ГЕРБ няма алтернатива на управление. "Буцо мас, вие депутатите си гласувахте на тоя вот!Другият вот, на народа, ще покаже къде ви е мястото.
35
3
 
10
 
! Отговори
Филипови преди 13 години
Съветвам Фидосова да внимама какво говори, защото всяка нейна глупост дистанцира избирателите от ГЕРБ. На предстоящите ицбори, аз и моето фамилия ще гласуваме против ГЕРБ. доказаха се че са по-комунисти от комунистите!
34
3
 
5
 
! Отговори
някой преди 13 години
Чудно ми е само как ли ще реагират в Беларус ако издигнат паметник в Брест-Литовск посветен на съвместния парад на Вермахта и Съветската Армия по случай подялбата на Полша?