Младите трябва да уважават историята, съветва Фидосова

Човек бунтар бил изрисувал паметника на Съветската армия
Обновена: 21 юни 2011 10:14 | 21 юни 2011 10:14,
154
Младите трябва да уважават историята, съветва Фидосова
Снимка: БТА

Не трябва да подстрекаваме младите хора, а да ги възпитаваме в уважение към историята.

Така Искра Фидосова от ГЕРБ коментира скандала с паметника на Съветската армия, който в края на миналата седмица осъмна изрисуван с комиксови герои, а тази нощ беше почистен от общината.

„Не знам дали е художник-артист, но е човек бунтар по своята същност, който иска да изрази различно отношение. Но аз смятам, че всички ние трябва да възпитаваме в бъдещите поколения, в нашите деца уважение към нашата история, уважение към това, което е направено.

Защото един паметник е направен, за да се отдаде дължимото, значимото в памет на тези, които са дали живота си, в случая войниците от Съветската армия“, коментира Фидосова пред Нова телевизия.

Не трябва да се преекспонира това като тема, защото подстрекаваме младите хора да вървят с графити и да рисуват по стените и къщите, каза тя.

По думите й тук не ставало въпрос за политика, а за уважение към паметниците и историята.

Още по темата

Според Фидосова вторият вот на недоверие към правителството на премиера Борисов е показал, че ГЕРБ няма алтернатива на управление.

Това беше един зле подготвен и зле режисиран вот на недоверие, смята депутатката от ГЕРБ.

„Не трябва парламентът да се превръща в цирк", категорично заяви Фидосова.

По време на вота чухме „едни розови мечти", особено в изказването на бившия премиер Станишев. Ако не инвестираме в момента в пътища, няма да се развива икономиката, а по този начин не бихме могли да увеличим пенсиите и заплатите.

Трябва да имаме стабилност по отношение на инвестициите, категорична е тя.

„Ако ние гарантираме такава стабилност, тогава ще дойдат и чуждестранните инвеститори, но те все още се страхуват от т.нар. лоши практики у нас“, смята Искра Фидосова. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
това животно дебело , как се понася не знам, аз ако бях толкова дебел, нямаше да изляза отвкъщи от срам, а то се показва и по телевизията даже! ужас!!!
72
1
 
7
 
! Отговори
до 77 преди 13 години
Не са имали толкова боя, пич
71
1
 
10
 
! Отговори
gotin преди 13 години
Фидосова се е накокръжила, защото не са я изрисували на паметника. Не им е останало време на художниците, защото тя щяла да заеме цялата друга част на паметника.
70
1
 
7
 
! Отговори
Фидоско преди 13 години
Младите трябва да уважават историята, съветва ФидосоваИ безконтролното плюскане също, госпоДжа
69
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Г-жо Фидосова, коя история визирате? Кое наричате неуважение? Вашите действия, на всички от "онази" сграда са неуважение към живите, за история и мъртвите не знам. Оставете на младите въображението, те и без това скоро ще си идат през Терминал 2, а вие си стойте с паметниците.
68
1
 
9
 
! Отговори
UGIN преди 13 години
Точно пък тази крава ли ще говори за възпитание.
67
5
 
10
 
! Отговори
Умерена преди 13 години
За да уважават историята ,децата ни трябва да я знаят.20 г.системата на образованието се опитва да принизи значението на Втората световна война и нейната същност и в резултат на това възпитахме едни деца ,за които няма нищо свято и значимо.Поне 80% от подрастващите смятат ,че те са велики,всезнаещи,нямащи нужда от повече знания и умения.Да ни са честити!
66
2
 
19
 
! Отговори
fbg преди 13 години
Българските деца никога няма да се научат да уважават паметници на чужда армия, когато българската държава унищожава войнишките паметници на българите, дарили живота си за Майка България. Кой унищожи паметните плочи пред Шести полк-ШЗО София, паметник с имената на армейските чинове, загинали за Свободата на България, а не за да я окупират и ликвидират. Кога България ще възстанови паметните плочи на българските войни в комплекса на НДК, цяла България и съседните държави Румъния, Сърбия, ГЪРЦИЯ, Турция и други?
65
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз пък питам- коя история?...Българската история е фалшифицирана....и то не без "братската" помощ от СССР...Кога ще се ревизира българската история?До кога ще се учат митове вместо история?
64
10
 
14
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Старите също трябва да уважават историята. Младите са тези които сега я правят. А тяхното виждане е, че не им пука за комунистическите символи. Паметникът трябва да бъде демонтиран, това е решението на Софийският Съвет, преди да дойде протежето на ДС за кмет, сега Премиер. Съветска армия няма и няма един загинал съветски войник у нас. Може някой да е умрял от препиване, но това не е геройство.
63
6
 
9
 
! Отговори
ха преди 13 години
лелеее, в тая жега сигурно смърди на развалена риба! как ли я търпят?
62
5
 
9
 
! Отговори
! преди 13 години
Не споделям оцветяването на паметника като висша форма на естетика и гражданска позиция,но да попитам др.Фидосова:Естония премести подобен паметник на нейна територия в по-подходяща среда.И те ли "Не уважават историята",др.Фидосова?На всички е ясно,че сте скрити ***,ама има едно понятие "кумова срама",поне от кумова срама малко от малко замълчете!
61
2
 
8
 
! Отговори
пешо преди 13 години
комунизма също е част от историята, но ликвидираха всичките им паметници! нещо много избирателно гледате на историята! освен това левски го е казал "който ни освободи, той ще ни пороби"! това е истината!
60
3
 
10
 
! Отговори
tayko преди 13 години
Много интересно твърдение на Госпожата - идват Съветите обявяват ни безпричинно война на 08/09 , превземат ни и ни разказват играта за следващите 50 години....и ние им правим паметник.Ами хайде да направим по един паметник на Василий *** и на Баязид , и да водим децата ни там , за да ги учим на как беше..."уважение към историята".
59
2
 
5
 
! Отговори
Unabomb преди 13 години
Не трябва парламентът да се превръща в цирк", категорично заяви най-големият слон в парламента.Обявявам Сафари - Народно събрание - който я отстреля, може да си я закара вкъщи и цяла зима - печка с мас!
58
1
 
3
 
! Отговори
54 преди 13 години
До 58Благодаря най-сърдечно! Опитвам се да се усмихвам, ама все по-трудно ми се удава.:( Както и да е, хубав ден и на останалите. А, щях да забравя - днес настъпва астрономическото лято, нека на всички то ни донесе само хубави емоции............................
57
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Каква косатка, това е жив кашалот!
56
0
 
2
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 13 години
Нямам никакви нужди от одобрение или подкрепа. Решавам да споделя информация по въпроса - или ходите да я проверите, или не... избора си е ваш...Иначе и вие бъдете здрав и се усмихвайте :)
55
1
 
9
 
! Отговори
Ооооо преди 13 години
Каква косатка на фона на морето от депутати....
54
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до Tepix- явно бъркаш ТАЛАНТА НА ВАНЯ КОСТОВА с този на фидоска (образа на тъпият български политик) :))))))