12 независими до кабинета: С вас сме!

"Няма да станете заложник на Сидеров и кукловодите му"
Обновена: 20 юли 2011 22:57 | 20 юли 2011 22:46,
279
12 независими до кабинета: С вас сме!
12 независими "за" кабинета. Снимка: Булфото

12 независими депутати заявиха в декларация, че ще гласуват против внесения вот на недоверие към кабинета на Бойко Борисов.

Валентин Николов, Венцислав Върбанов, Дарин Матов, Димитър Колев, Димитър Чукарски, Касим Дал, Кирил Гумнеров, Корман Исмаилов, Марио Тагарински, Огнян Пейчев, Стоян Иванов и Тодор Великов заявяват, че категорично се противопоставят "срещу опита за реанимиране на Волен Сидеров от страна на Ахмед Доган, Иван Костов и Георги Първанов".

"Искаме да покажем, че правителството има необходимата подкрепа и не е нужно да става заложник на нечисти сделки и намерения. По този начин няма да се реализира сценарият правителството отново да стане заложник на Волен Сидеров и кукловодите му", посочват 12-те в декларацията си.

Те припомнят, че Сидеров пръв е поискал от парламентарната трибуна оставката на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, "заради проявената от него безпристрастност и принципност при отстояване на закона по повод инцидента пред джамията в София".

По всяка вероятност дебатите по вота ще са в понеделник, на извънредно парламентарно заседание. Самото гласуване пък ще е във вторник.

Вече е ясно, че освен парламентарните групи на ДПС и Коалиция за България, вотът ще бъде подкрепен и от депутатите от Синята коалиция и независимите от РЗС. Сметката показва, че те имат общо 94-ма народни представители.

От "Атака" заявиха, че няма да подкрепят вота.

Това ще е третият вот на недоверие, който внасят Коалиция за България и ДПС срещу кабинета "Борисов".

Първият беше за "провала на политиката в сферата на здравеопазването". През юни тази година последва и втори вот, който бе за "провала в антикризисната политика".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
250
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само така, за да се довърши започнатото от Борисов и ГЕРБ!!
249
4
 
4
 
! Отговори
Батко преди 12 години
е как не ,кой нормален ще е против ГЕРБ
248
4
 
3
 
! Отговори
Metaxas преди 12 години
Ами естествено че ще са с ГЕРБ.С кого да са?Видели са, че това е единствената партия, която се грижи за народа си.Другите са търгаши...
247
1
 
0
 
! Отговори
до дпсарите преди 12 години
ето това е политиката в кардажили и родопите милитаризация на обществото с подкрепата на турция
246
0
 
1
 
! Отговори
до дпс арите преди 12 години
Абсолютно е така. Аз съм арабин и могат да ме заклеймят за това, което ще ви кажа, но подкрепяме говоренето срещу Израел, че убива цивилни и разрушава сгради, ще дадем на тези екстремисти по-голям авторитет. Защо Израел удря жилищните сгради? Аз бях в Ливан 6 месеца по време на гражданската война като репорер и знам как стоят нещата. Хизбула си слага ракетите върху покривите на жилищните сгради и ги изстрелва срещу градовете в Израел. Когато Тел Авив реши да напада, от самолетите бяха разпръснати листовки гражданите да напуснат районите, защото ще бъдат обстрелвани. Ако някой иска да остава, това си е техен проблем.
245
0
 
0
 
! Отговори
до дпсарите преди 12 години
- Ако Хизбула обяви, че е съгласна с условията, поставени от Израел, това е самоубийство - политическо и военно. Групировката е подложена на вътрешен натиск от Ливан, външен натиск - от Иран, и международен. Хизбула не може да се противопастави на сила като Израел. Еврейската държава е най-голямата военна сила в региона - всички 24 арабски държави да се съберат, не могат да се преборят с нея. Те могат само да плашат с ракети. Досега не е посегнато на военни обекти на Израел, всичко е насочено към жилищни сгради, което може да се определи и като военно престъпление.
244
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много ясно че ще подкрепят тиквата.Какво ще правят тези *** ако мине вота ааааааааа аз ще ви кажа на село при кравите....
243
4
 
1
 
! Отговори
Михаела преди 12 години
Решението на независимите депутати е много добро. Този вот е безсмислен и с липса на каквато и да е логика и аргументация.
242
5
 
1
 
! Отговори
Иво преди 12 години
Всеки нормален български политик би трябвало да е срещу този вот. Независимите са взели много добро решение да подкрепят управляващите! Явно в българския парламент все още има хора, които мислят за народа си!
241
5
 
0
 
! Отговори
Христо Янев преди 12 години
Това е една достойна позиция на тези депутати, макар и да е плод на конфронтацията им с Атака. По същество позицията на Сидеров също е достойна, защото подкрепя Правителството по принципни съображения, без да се пазари и да се опитва да търгува с гласовете на партията си. Хубавото от цялата работа е, че картите паднаха около този вот и се изобличи дълго критата тайна, че всъщност Костов е част от комунистическите агенти, вкарани в политиката от ДС и БКП. Но ГЕРБ ги разобличи и ще управлява дълго
240
1
 
7
 
! Отговори
an преди 12 години
ТОЧНО ТЕЗИ СА НАЙ ЗАВИСИМИТЕ. ТРЯБВА ДА ИМА ЗАКОН КОЙТО ДА ИЗХВЪРЛЯ ОТ ПАРЛАМЕНТА ТОЧНО ТАКИВА НЕЗАВИСИМИ. ЗАЩОТА ТЕ СА НАЙ ЗАВИСИМИ. ТЕ ВИНАГИ ЩЕ ИГРАЯТ ПО СВИРКАТА НО НОВИЯТ ГОСПОДАР. ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА. МЪНИ МЪНИ И ПАК МЪНИ.
239
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само Борисов и ГЕРБ!!!
238
0
 
9
 
! Отговори
2011 преди 12 години
По-скоро за зависими тези 12 депутати отколкото независими!!!Парламента го превърната в пазар за стоки и улуги и трансфери на пари под масата!!!Нужна е незабавна ОСТАВКА на цялата тази ***!!!Пълнят си черните каси и си купуват независими депутати и така до следващия вот на недоверие!А опозицията продължава да си изглежда така безпомощна,дано в най-скоро време целия български народ да разбере поне,че това правителство е пълен провал!
237
5
 
0
 
! Отговори
маринова преди 12 години
Не е удобно за БСП и ДСБ да са много назад от Герб, но такава е реалността. Защо искат вот на недоверие, след като именно тези партии загубиха доверието на народа много отдавна. Важното е Герб да не се спира пред подобни спънки, а да преодолява всичко и нищо да не спира работата им.
236
1
 
8
 
! Отговори
Лозунг! преди 12 години
Ние ще подкрепим всеки, който ... плаща повече!
235
10
 
1
 
! Отговори
5 преди 12 години
Явно на БСП и ДПС работата в парламента е да внасят ,,вот на недоверие,,.За 2г.ГЕРБ направиха много повече от други за 20г.
234
1
 
5
 
! Отговори
пещар преди 12 години
Интересно е, кои са кукловодите на Атака, щом тия ги оплюват? Интересно е, пък на кого служи Борисов и ГЕРБ, щом пък Атака са срещу тях? Абе никой ли не знае истината в тоя свят? ДПС са ясни. БСП скачат на личния интерес. ГЕРБ са малко загадка, Атака също. И какво правим сега? На кого да вярваме и за кого да гласуваме?
233
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Валентин Николов, Венцислав Върбанов, Дарин Матов, Димитър Колев, Димитър Чукарски, Касим Дал, Кирил Гумнеров, Корман Исмаилов, Марио Тагарински, Огнян Пейчев, Стоян Иванов и Тодор Великов - това са НАГЛИ ПРЕДАТЕЛИ!Хора вижте за кого сте гласували и после пак гласувайте за тях!
232
2
 
14
 
! Отговори
Читател преди 12 години
12 независими до кабинета: С вас сме! Само че докога и срещу какво?!
231
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
независи,че колко да са независими,проверете в най близката банкова сметка на тъщите им