Цветанов се ядоса: Не Дянков определя бюджета!

МВР шефът се надява да бъдат запазени парите на ведомството
Обновена: 16 авг 2011 19:54 | 16 авг 2011 19:54,
170
Цветанов се ядоса: Не Дянков определя бюджета!
Снимка: БТА

Не Симеон Дянков е човекът, който ще каже как се разпределя бюджетът на страната.

Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов в коментар на изказването на финансовия министър, че в проектобюджета за догодина ще има по-малко пари за сектора сигурност.

МВР шефът уточни, че за него е важно какво е окончателното решение на парламента за бюджета и „това, което внася министър-председателят като проектобюджет за 2012 година“.

По-рано днес Симеон Дянков заяви, че в Бюджет 2012 ще има преразпределение на средства от сектор "Сигурност", който включва МВР, разузнаването и ДАНС, към науката, образованието и културата.

"Ние плащаме повече за сигурност от останалите европейски държави, а по-малко за наука и образование, а трябва да е обратното", коментира тази сутрин финансовият министър.

Цветанов уточни, че със Симеон Дянков са обсъждали бюджетът на МВР за следващата година да е поне колкото тазгодишния.

"Погледнете какво се случи във Великобритания. Виждате какъв срив има на имиджа на една страна, когато нещата излязат извън контрол. Нека да не допускаме това.

Аз като министър на вътрешните работи ще се стремя това да не го допуснем. Смятам, че с парите, които днес държавата осигурява, все пак се стараем максимално да покрием всички необходимости", коментира още силовият вицепремиер.

Във връзка с даренията към МВР Цветанов заяви, че последните публикации по темата били силно спекулативни и ясно се е разбрало, че всъщност едва около 250 000 лв. са били даренията от донори от страната.

Заповедта за регламентиране на дарителите на МВР е свързана с желанието на някои общини да предоставят сграден фонд и гориво на полицията, както и с изискванията на членството ни в ЕС.

Още по темата
Така Цветанов коментира дали няма да се злоупотребява с ограничението даренията на МВР да са само от общини, държавни фирми и ЕС.

„Карате ме да иззема функциите на общината – тя преценява как да разходва средствата си“, допълни той.

Цветанов добави, че ще е добре за МВР, когато някоя община има финансова възможност, да подпомага полицията.

Това не е първият сблъсък между двамата вицепремиери. Около скандала с даренията Симеон Дянков публично не одобри тази практика и призова МВР да върне даренията от дарители със съмнителна репутация. 

Относно отнемането на лиценза на "Лукойл" пък се появи информации за конфликт между двамата вицепремиери.

МВР шефът Цветан Цветанов на правителствено заседание в отсъствието на Симеон Дянков разпалено е заявил, че „тия акции трябва да се обсъждат предварително“ и че целият шум трябва да приключи възможно най-бързо.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
в действията на дянков има много по вече разум от колкото в тези на цветанов. Някой мерки не са популярни, но какво даправи, като цветанов не си върши работата и не прекършва гръбнака на организираната престъпност. Нека да ползва СРС-тата по предназначение за разобличаване на Златев и другите ***.
143
0
 
11
 
! Отговори
boro преди 12 години
Симеон Дянков се води на работа като финансов министър,следователно той би трябвало да разпределя бюджета, но ако го възпрепятстват да го прави тогава въпроса е следния:защо Дянков като финансов министър се разписва за една капа пари а не е регистриран в бюрото по труда след като не си върши работата и явно е излишен???????
142
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Във връзка с даренията към МВР Цветанов заяви, че последните публикации по темата били силно спекулативни и ясно се е разбрало, че всъщност едва около 250 000 лв. са били даренията от донори от страната. "Цецо,защо ти е пораснал носа?
141
0
 
7
 
! Отговори
Aнонимен преди 12 години
Отдавна зрее конфликт между тези двамцата "убавци". Но Бибтко го е страх и от двамата...какво ли знаят за него?!?!?!
140
0
 
7
 
! Отговори
Потърпевш преди 12 години
Много жалко, че има такива личности като тебдраги/а 137 .Ако не виждаш кои са най-големите "айдуци"и мислиш този министър за най-добрия(респективно кабинета)Просто е ,повтарям, ЖАЛКО.Горко на тази държава с такъв електорат.Размърдайте си мозъците и мислете след катогледате поредното интервю по телевизиятаи чуете за пореден път как дори не се извиняватза нахлуването в дома на обикновенните БГ граждани .Би трябвало да сме свободни , а не под постоянен полицейскиТерор и рекет денонощно.
139
0
 
11
 
! Отговори
7777 преди 12 години
Цветанов, как може общини и държавни фирми да "даряват". "Дарените" средства са собственост на целия народ и би трябвало да се регулира харченето им със Закона за държавния бюджет, как Кмет или управител на държавна фирма ще дарява, при условие, че всички общини имат неразплатени задължения, а всички държавни фирми "работят" и отчитат загуби!!!! Признай си, че рекетирате и това е....
138
2
 
18
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Браво на Дянков в случаят, а тоя *** Цецо ***, преди да прави сравнения с Великобритания, да благоволи да обясни, докога подчинените му прасета ще позволяват *** банди да вандалстват, грабят, мародерстват и дори да убиват пред очите им? Как може да имаме най-много ушеви на 1000 граждани в целият цивилизован свят и в същото време най-голяма битова престъпност? Защо въобще храним тия туфлеци?Ако МВР се закрие, ще стане по-добре, хората ще се бранят сами и ще раздават правосъдие !!!
137
0
 
14
 
! Отговори
123 преди 12 години
Ами разбира се, че не е той, нито пък някой от правителството:( Зад всеки един от тях седят мощни интереси, които нямат нищо общо с благополучието на страната! Пионки - говорители.. това са за съжаление всичките ни политици:( Всичките им решения са съобразени я с МВФ, я с Световната банка, САЩ или Европейската комисия... а, и да не забравяме едрия бизнес, който също диктува кое къде, колко и как!
136
0
 
10
 
! Отговори
harakiri преди 12 години
цецко, скачаш много лошо... не забравяй, че диди не е решил и сьс световната банка и сие зад гьрба, не ти е бил грубо шута! седи си спокойно на дьто и не надигай глава, че никой нишо не е забравил. скоро ще те потарсят някои даньчни, а сьщо и твоите тьстове...
135
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Не Симеон Дянков е човекът, който ще каже как се разпределя бюджетът на страната."Цветанов разбира от правосъдие, от финансии, за какво са другите министри тогава?
134
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма вътрешен министър, който да не е обругаван. Колкото е по-добър, по е охулван. Защото някой в нашата мила родина иска да има хулиганства, безредици като в Лондон. Много айдук в тая страна. Никой не казва, че МВР по традиция у нас включва служби, които в други страни на ЕС не са в МВР като гранична полиция, бедствията и авариите и т.н. А сега в Англия ще вдигнат бюджета си на тяхната полиция. Цветонов е най-добрият министър.
133
1
 
27
 
! Отговори
Добре де ... преди 12 години
Едва ли има някой, който да не е наясно с умствения дефицит на Цветанов. Въпроса сега обаче е - що за идиотско племе населява територията българия, че години наред да търпи един тежък *** на дерибейства ?!
132
0
 
4
 
! Отговори
ANONIMEN преди 12 години
KOGATO MAGARETATA CE RITAT-RABOTA NE VAR6AT,DELQT TERITORIQ NA VLIQNIE-paci6teto,a nie ve4e ne im obra6tame vnimanie-tqxna ci rabota,za tqx vce 6te e na tqxnata.
131
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а кой да го определя бе бухал акан?! ти ли?!
130
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цецо слабоумно чудовище не се плаши закарай го на концерт на твоя приятел веско маринов той дянков няма да стъпи тук повече
129
0
 
19
 
! Отговори
дрътикурти преди 12 години
Я му земи на дянков апартамента да види дали е хубаво ем ще ти станат 7
128
2
 
5
 
! Отговори
Човек от към тъпите преди 12 години
За умрял трябва да се пише или добро или нищо. Но поне да се обсъди предварително.
127
1
 
22
 
! Отговори
Яко преди 12 години
Не ядосвайте Цецо!!! В яда си ще вземе да върне крадените си апартаменти и няма да има къде да живее... Тъщата му ще се поболее... Горкичкият...
126
0
 
35
 
! Отговори
на снимката преди 12 години
МВР - мутрето,гледа като натровен коч от див лапад!
125
1
 
29
 
! Отговори
ГЕРБ преди 12 години
Това вече е върхът на твоята простотия Цецко в този момент партия ГЕРБ загуби 6 гласа .