Маргарита Попова очаква победа от първия тур

Смята да стои "до президента, а не зад него"
Обновена: 6 сеп 2011 16:28 | 6 сеп 2011 12:50,
714
Маргарита Попова очаква победа от първия тур
Снимка: Булфото

Кандидатът за вицепрезидент на ГЕРБ очаква да влезе в президенството от първия тур, балотаж щял да я изненада.

„Аз мисля, че с такава двойка – като мен и Росен, ще бъде изненада да има втори тур, но все пак всичко се случва – това е политика, това са избори”, заяви Попова пред bTV.

Попова смята, че е редно вицепрезидентът да е юрист, за може „той в работата си да стои до президента, а не зад него”. Вече има и визия за някои промени около президентската институция – например механизма за налагане на вето.

„Можем да направим така, че законодателният процес да се случва по различен начин, за да бъде ветото на президента – един много важен инструмент, не формален, обоснован, мотивиран и прозрачен. Сега не е така.

Президентът разполага с огромен експертен потенциал в различни съвети – може да се участва още при правенето на закона, в обсъжданията, с привличане на най-доброто от гражданския сектор като опит.”

Още по темата

Попова призна, че не й е минало през ум да подаде оставка като правосъден министър, за да участва в предизборната кампания, както ще направи кандидатът за президент Росен Плавнелиев.

Такова изискване няма и по закон. Попова вече обяви, че ще си вземе отпуска за кампанията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


714
Още по темата: Президентски избори 2011
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
695
1
 
2
 
! Отговори
DGD преди 12 години
Росен Плевнелиев, бе Росен Плевнелиев, докато не прие да стане "политик".Плевнелиев: Разбирам от строежи, не искам да съм президент.Плевнелиев: Не искам да съм президент, от мен политик не става.Плевнелиев: Категорично няма да се кандидатирам за президент.Плевнелиев: Не сме говорили с премиера да ставам президент, премиер или кмет.Рапонът е ухилен днес, много скоро може да си има отново нова кукла на конци, но защо трябва да платим всички за това ?Внимание ! Няма да стане това което говори Рапона, а това което мисли.Лошото е - група Американски учени са доказали, че Рапона не мисли. Доброто е - Усмихвайте се... Утре ще бъде по-зле.Отначало ли е нищо - и нататък нищо.Докогато това е истина,това ще е истината.
694
3
 
0
 
! Отговори
БОЯДЖИЯТА преди 12 години
ТАЯ В РЕД ЛИ Е, КОГА ЩЕ СИ БОЯДИСА КОСАТА
693
0
 
2
 
! Отговори
без изненада преди 12 години
ГЕРБ ще спечели!
692
1
 
1
 
! Отговори
miro преди 12 години
Магистрала Тракия не може да стане догодина, каза пред Агенция Фокус бившият председател на Българската браншова камара Пътища Румен Йовчев.Срокът 2012 г. бе заложен още през 2009 г. от тогавашния министър Росен Плевнелиев, а след това той неведнъж е потвърждавал, че има готовност за това. Не може през октомври миналата година колегите да подписват договор със срок 26 месеца и да говорят как магистралата ще стане юни 2012 г. И тъй като виждат, че няма да стане, почват да измислят причини. Измислиха мочурищата. Не били проучени, геологичните проучвания не били точни, излезе хумус, еди какъв си, имало блата и т.н. Извинявайте, тези блата и тези мочурища не се получиха миналата пролет. Те са много отдавна и проблемът с тях е известен. Една от рекичките, по които протича трасето на магистралата, се казва река Мочурица. Значи този проблем е толкова стар, че никой не му е обърнал внимание нито проектантите, нито инвеститорите, обясни Йовчев.Трябва да се престане с практиката да се печелят търгове за магистрали и пътища с най-ниски цени. С това правителството си залага голяма бомба, каза още той. Около 2 млн. евро струва средно един километър магистрала у нас днес, според търговете, които се печелят. Тази цена е нереално ниска.Ако се направи сравнение се оказва, че днешните участъци на магистрала Хемус, които сме ги строили 1984-1987 година, са по-скъпи. Тогава магистралата е струвала 6 млн. долара на километър, а днес тежките участъци Тракия 4 млн. долара.Колегите печелят търгове с ниски цени. След това се мъчат да спечелят следващия обект, защото им трябват свежи пари, с които да финансират предишния обект, по който работят. Но идва Видовден след като финансираш предишни обекти, най-накрая нещата вече не могат да се финансират постоянно със следващи обекти, защото това, което не можеш да плащаш, се натрупва, обясни той.Така заради амбицията на правителството да спестят пари от строителството на магистрали, на практика бизнесът се притиска, че дори и изнудва и това не може да продължава до безкрай. Ефектът в крайна сметка е негативен.Така например строителят на новата многофункционална зала Арена Армеец сам призна, че е успял да направи залата на такива ниски цени, защото фирмата е спечелила и спестила от предишните обекти, където е работила нормално. ", твърди Йовчев. Той твърди още, че фирмите работят с кофражи от дъски и греди, тоест върнали сме се 30 години назад. По този начин нищо ще строим качествено, нито ще увеличим производителността. На първите копки всички са облечени много хубаво, но ако отидете на обектите да видите как са облечени, ще се хванете за главата, коментира още Йовчев.
691
2
 
2
 
! Отговори
ИВАНА преди 12 години
ВОЛЕН СИДЕРОВ НЯМА ОПОНЕНТИ В ТАЗИ КАМПАНИЯ
690
1
 
2
 
! Отговори
Илияна преди 12 години
Има само една истинска, достойна и отговорна кандидатура на тези президентски избори и това е Волен Сидеров. Аз ще гласувам за Волен Сидеров и знам, че няма да сбъркам.
689
2
 
3
 
! Отговори
срам преди 12 години
гоцедлечвски *** и велинградска *** - баси и двойката
688
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колкото и да напъвате кокошите си мозъци реалността е една :-=== ГЕРБ са обречени да спечелят !!! ===-
687
1
 
2
 
! Отговори
tomas- 2 преди 12 години
когато се срещна с приятели или познати,всички плюят ГЕРБ и пожарникаря.аджеба как ще спечелят изборите,когато хората затънаха в *** при това "компетентно правителство".само лявоцентристко правителство е нужно на българите и предсрочни парламентарни избори.
686
0
 
2
 
! Отговори
дедо преди 12 години
ора, тиа от гербо не стануват, кой е росенчо, даде си оставката, тъпо се получи па бил с дигната глава, егати, е како тако ке станува президент, требе да си одат, доганчо, може да е далавера, ама поне каза, даржавата с тиа потъва, ФАКТ.
685
2
 
0
 
! Отговори
ИВАНА преди 12 години
ВОЛЕН СИДЕРОВ НЯМА ОПОНЕНТИ В ТАЗИ КАМПАНИЯ
684
2
 
2
 
! Отговори
Юлияна преди 12 години
Лиляна Павлова е много слаб избор! Нито професионалист нито експерт нито има характер! Е това последното може би е наклонило везните към нея. Точният избор беше инж.Прегьов зам.министър в МРРБ, който е единствения професионалист в кабинета на министъра,но кога е имало значение професионализма? Днес е един лош ден за човека Плевнелиев,защото напуска администрацията и поста на министър с ОСТАВКА! Оставката се подава или когато не си съгласен с политиката на министър председателя или когато ти я поискват /уволняват/ ! Днес е един хубав ден за чиновника Плевнелиев защото всичките му обещания и ангажименти се зануляват и той започва на чисто на новото си място в Президенството! Днес е един лош ден и за експерта Плевнелиев защото от утре ще започне да осъзнава,че приемствеността в министерството е само пожелание и спира да ходи по магистралите и да лети с хеликоптери и да заснема ГПС точките и да прави регистър на дупките. Спира да ходи на правителствените заседания в сряда и да блясва острата му мисъл.... Рейтингът му започва да спада! Да се върнем на новия министър - Лиляна Павлова!Професионална кариера: 2002 2009 г. Началник отдел в дирекция Национален фонд, Министерство на финансите (Финансово управление, контрол и сертификация на средствата от ЕС) 2002 г. Експерт в дирекция Национален фонд, Министерство на финансите 1999 2002 г. Експерт в Координационно звено по ИСПА, Министерство на регионалното развитие и благоустройството 1999 г. Експерт по международни проекти, Институт за следдипломна квалификация към УНСС 1998 1999 г. Офис-мениджър, Програма ФАР, Темпус проект СМЕ-03051-97 Национален академичен център по мениджмънт и капиталови пазари 1997 1999 г. Финансов мениджър, Програма ФАР BG 9315 Програма за обучение на мениджъри Чужди езици: Английски, руски Както виждате типичният Чиновник се завръща в министерството нищо не разбира нито от строителство нито от управление на проекти, нито от регионално развитие и това е точният за Бойко човек. Тази е от класа на "Йес сър", пардон "Разбира се г-н Борисов" или по-точното "Конечно, товарищ Борисов"
683
0
 
1
 
! Отговори
Генади преди 12 години
Кой е Плевнелиев? Едно време е получавал пари от това да праща българи в чужбина, да ги прави гастарбайтери. Ако стане президент с една ръка ще прати всички кадърни хора извън граница. Стига сме се заблуждавали! Този човек няма политическо виждане. Национално отговорна политика се прави от политици, не от бизнесмени-милионери. Само патриот може да поведе тая държава. Ще се окаже, че това е Волен Сидеров. Пет години му следя развитието, единствения мислещ политик.
682
2
 
1
 
! Отговори
ИВАНА преди 12 години
ВОЛЕН СИДЕРОВ НЯМА ОПОНЕНТИ В ТАЗИ КАМПАНИЯ
681
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има такъв начин и той е лесен. Вземате примера на недопускането на Зеленогорски вместо фалшивата коалиция "За Зеленогорски". Нареждате на ЦИК за регистрира "За-та вместо БСП, дсб, СДС, Атака и т.н. и накрая печелите на първи тур. Що не си даде оставката като Плевнелиев като си толкова сигурна. Страх те е за разлика от него.
680
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Марго,пак си се напила хахаххахахахах от първи тур хаххахаххахахах
679
4
 
1
 
! Отговори
ИВАНА преди 12 години
ВОЛЕН СИДЕРОВ НЯМА ОПОНЕНТИ В ТАЗИ КАМПАНИЯ
678
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
няма лошо, нек си вярва, блажени са верващитесамо се чудя росенчо ако не го изберат де ще работи , като така храбро си подаде оставката
677
10
 
4
 
! Отговори
турчин.... преди 12 години
АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ТЯХ ТАКАВА Е ВОЛЯТА НА АЛЛАХ...ТЕ ЩЕ ПОБЕДЯТ
676
1
 
4
 
! Отговори
optimict преди 12 години
NQMA DA GLACYVAM za M.POPOVA.TO MIN ICTERCTOTO OT KOETO ICKA V OTPYCK DA IZLIZA E BATAK-vij POMIQTA V BCC,KRACU 4ERNIQ KADROVIK,A NAI-VAJNOTO EC NI KRITIKYVA C KYB ZABELEJKI V MINICTERCTVOTO NA PRAVOCADIETO,A ETO.4E TQ ZAQVQVA DA Q IZBEREM ZA VIZEPREZIDENT.DA NAPRAVI BG BATAK LI,KAKVOTO E NEINOTO MINICTERCTVO?