Трайков: Непремерените изказвания пречат на АЕЦ "Белене"

Не знаем официално за претенциите на "Атомстройекспорт"
Обновена: 27 окт 2011 14:58 | 27 окт 2011 14:58,
16
Трайков: Непремерените изказвания пречат на АЕЦ "Белене"
Снимка: БТА

До България не е достигнало по нито един официален канал информация, че "Атомстройекспорт" може да увеличи над два пъти претенциите си към НЕК. Това каза министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков.

Президентът на руската компания "Атомстройекспорт" – Александър Глухов, изпълнител на проекта за централата, е обявил вчера, че е възможно компанията да увеличи своя иск към НЕК от 58 на 130 млн. евро, защото са изтекли нови отлагания на плащане за изработено оборудване за централата на стойност 70 млн. евро.

„Има различни начини един проект да не се получи и един от тези начини е да се изказваш непремерено под път и над път“, заяви Трайков.

Още по темата
“Това, че руската страна ще увеличи иска си към НЕК, не е достигнало по никакъв официален канал до българската страна. Когато това стане, ще дам думата на  юристите”, поясни Трайков. 

През юли руската компанията заведе иск срещу НЕК в арбитражния съд в Париж за 58 млн. евро с аргумента, че българската компания не е платила за изпълнени дейности по проекта за втора атомна електроцентрала в България. В началото на октомври НЕК заведе контраиск заради старо оборудване на площадката в Белене за 61,8 млн. евро.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
5
 
! Отговори
До 8 преди 12 години
Глупакоооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооо,ние с най-ниските заплати в СВЕТА!!
14
3
 
3
 
! Отговори
Българан преди 12 години
12! Моля глупави хора да не пишат глупави коментари по темата Белене! Ами нали плащаме глоби от работата на ТЕЦовете на въглища бе ***! И защо Турция и Сърбия да не внасят ток от Белене? Ще предпочитат да плащат глоби от работата на техните ТЕЦ ове на въглища? Е, да де ако ГЕРБ продължават да се мотаят тогава те могат да си построят техни централи и тогава ние ще трябва да внасяме от тях!
13
2
 
3
 
! Отговори
Чудов преди 12 години
Може ли някой да каже,какъв строй строим вече 22 години и какво ще се получи след още 22 години.Тогава пенсиите на младите ще бъдат два пъти по малки от сегашните при това осигуряване.Ще останем и без ток.Никой от ЕС не го еня как живеем,те гледат себе си и дали можем да си плащаме вноските.На Гърция дават,защо ,нали всеки гради собствения си бюджет.Техвите вноски кой ще плаща.Едно нещо щяхме да имаме и него ще затрием АЕЦ"Белене"Всички от тези 22 години са за съд за унищожаване на Нацията.
12
4
 
6
 
! Отговори
Атом преди 12 години
Когато е мислена Белене е имало смисъл. Сега вече -не. Турция и Румъния няма да внася от нас. Сърбия също. Остава Македония и евентуално Албания. Тяхната консумация и сега можем да покрием. България ще подпише с Белене да изкупува енергията /цялата/ за 10г. Което означава, че ТЕЦ ще спрат, а те са големи данъкоплатци. Ням да има и енергийна независимост, защото този АЕЦ работи само с руско гориво. Пак ще зависим от Русия. Против АЕЦ - 100%.
11
4
 
2
 
! Отговори
111555 преди 12 години
По рано ние изнасяхме за Сърбия, Турция, Ромъния и т.н. Асега нашите умници управници ще купуват от тях Или Америка нато и ев.съюз ще ни дават ТРАЙЧО ГЛупаков но всички управляващи са един дил дренки мислят за магистрали и как да влязат повече парички в вжобовите им
10
5
 
4
 
! Отговори
krasi преди 12 години
Явно Трайчо лобира за скъпата екоенергия и защитава интересите на собствениците на ТЕЦ, защото при евтин ток от АЕЦ ,,Белене", то токът от ТЕЦ след 2012 със заплащането на вредните емисии ще стане неконкурентен. Може би някой печели ... засега.
9
5
 
6
 
! Отговори
FRANCE преди 12 години
Във Франция има над 80 реактора е 1КВ/час струва 0,13 цента = 26 стотинки,така че тока във България е най евтин в Европа за разлика от бензина например.АЕЦ Белене трябва да тръгне,да не се явяват на работа само за да вземат заплатата,а да работят
8
6
 
14
 
! Отговори
do 5 преди 12 години
Абе тока в България е най евтин в Европа...престанете да лъжете като ***...Бялото е бяло и черното е черно
7
4
 
12
 
! Отговори
до 6 преди 12 години
Именно, защото съдът се командва от НАТО, САЩ и ЕС!
6
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Руснаците не могат да ни осъдят, могат само да скърцат зъби. Ние сме в НАТО и ЕС.
5
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ние си имаме доста мощности,АЕЦ Белене предполагам че искат да го построят за да изнсят ток и да печелят милиарди а ние пак ще си плащаме скъпия ток и ще тънем в мизерия.Парите няма да идат за обикновените хорица,за стандарта на живот и за разцвета на родината ни,а ще отиват по направления.Сега като имаме една АЕЦ пак си плащаме като хамали,те да си взимат големите заплати...
4
0
 
1
 
! Отговори
gft преди 12 години
не знам какви сте ги надробили, но е очевидно, че нещата не вървят.@3ами ще лежи ;), я слез на земята ;)
3
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трайчо ще ни осъдят да Плащаме 1милярд евро неустойки и тогава ти ще лежиш 15г. за причинени щети в особенно големи размери , и още 2-3члена.
2
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ходете си некадърници не ставате за нищо долу ГРОБ И БСП.
1
1
 
2
 
! Отговори
брадваро преди 12 години
премерени или не това е положението;)) масоните са трябва да ликвидират теб и овцътъ