Дянков потвърди. Мислят за увеличение на пенсиите

Минималната работна заплата скача от април
Обновена: 28 окт 2011 21:31 | 28 окт 2011 21:31,
190
Дянков потвърди. Мислят за увеличение на пенсиите
Снимка: БТА

Правителството мисли за увеличение на всички видове пенсии за следващата година. Не се предвижда обаче увеличение на заплати в бюджетната сфера.

Това заяви министърът на финансите Симеон Дянков след заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС), което продължи повече от 4 часа.

С единодушие са приети данъчните и акцизните закони. Минимумът на фискалния резерв остава 4,5 млрд. лв., а не както беше предложено първоначално – да бъде 3 млрд. лв.

Минималната работна заплата ще се вдигне от 1 април, но не и от 1 януари, тъй като вече бе увеличена на 270 лв. от 1 септември.

Все още няма решение за увеличаване на срока, на базата на който ще се изчисляват обезщетенията за майчинство, за безработица и болничните. Това е една от дискусионните теми, които остават за следващото заседание на НСТС в сряда, обясни финансовият министър.

Още по темата
 Синдикатите вече обявиха, че не приемат подготвения от правителството проект на бюджета и искат повишение на доходите, обезщетенията и пенсиите.

КНСБ и КТ "Подкрепа" искат заплатите в бюджетната сфера да бъдат увеличени с 10% от 1 януари 2012 г., както и от същата дата минималната заплата да стане 290 лева.

Синдикатите предлагат още поне с 5% да бъдат вдигнати всички пенсии, както и максималният осигурителен доход да стане 2 700 лева.

„На този етап смятаме, че някои наши предложения за допълнителни приходи в бюджета ще бъдат одобрени като например увеличението на максималния осигурителен доход на 2700 лева от 1 януари 2012 г., коментира от своя страна след срещата президентът на КНСБ Пламен  Димитров.

Синдикатите са постигнали съгласие с министър Дянков, че 15 млн. лева ще са за спешната помощ. Според него ще се помисли по въпроса за криминализиране на укриването на осигурителни вноски. Той потвърди за увеличението на минималната работна заплата от април и за нарастването на пенсиите през следващата година.

„Със сигурност пенсиите през следващата година ще бъдат увеличени, но с колко точно, предстои да бъде пресметнато от министерствата  на финансите и на труда и социалната политика”, коментира още Димитров.

По-рано премиерът Бойко Борисов обяви, че за пенсии в бюджета са отделени с 245 милиона лева повече пари.

Министерският съвет ще има извънредно заседание на 31 октомври, на което  ще бъдат разгледани пакетът данъчни закони и бюджетът за 2012 година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още по темата: бюджетТристранка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
18
 
! Отговори
ПЕНЕ преди 12 години
"Уважаеми" *** *** , статията трябва да има друго заглавие и то е : Бойко лъжецът ни излъга за ПОРЕДЕН ПЪТ - този път , че няма да има акциз върху природният газ ! ! !А не , че видите ли "обмисляли нещо" за увеличение с 10 лв на пенсиите !Тия са най-големите лъжци , които са се докопвали до властта , през последните 22 години - а конкуренцията за тази "титла" е сериозна !
20
18
 
5
 
! Отговори
GERB преди 12 години
Стига сте ревали!Роби сте ДА !Като не сте учили и нямате грам мозък ще бъдете РОБИ! Който няма акъл има крака както се казва ! Вместо да пишете тука може да направите нещо полезно ....например за ВАШИЯ ЖИВОТ! Живота си е ваш, той не е мой, той не е на Бойко нито пък на Станишев, той си е ваш и от вас зависи ОВЧИЦИ... Едвали ще разберета за какво говоря ! САМО ГЕРБ
19
2
 
16
 
! Отговори
Анонимник13 преди 12 години
Забележете, не, че ще има увеличение на 100 %, а се мисли върху това.Бас хващам, че след изборите ще има някакво извънредно изскочило от не знам откъде си разходно перо и всичко ще отиде в канала.За кои ли път.
18
4
 
12
 
! Отговори
Българи юнаци преди 12 години
По форумите първиНа улицата последниПоне мълчете
17
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДЯНКОВ И СИЕДА СЕ ИЗМЕТЕ !
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Мислят за увеличение на пенсиите"= Седя мисля, седя мисля, по едно време се усещам че само седя.
15
0
 
16
 
! Отговори
Христо Тодоров преди 12 години
ТОЗИ ЛАЙНАРСКИ ФИЛМ СМЕ ГО ГЛЕДАЛИ ВЕЧЕ ! НАКРАЯ ПАК ДИАРИЯ !
14
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Егати мижавото увеличение,ние все едно сме роби,абе тия докога ще харчат и ще си разиграват нашите пари???????????
13
13
 
5
 
! Отговори
до 8 преди 12 години
Аз съм от Герб, майка ми е от БСП мога ли да я накарам да си промени мнението.Както се вижда от коментарите по долу ти (от Бсп) си много по *** от мен(от Герб), смешници само можете да псувате, ми ела ми го кажи в очите де.Да ти забия 1 шамар зад врата и да те препарирам на място.Май не ми схвана мисълта а? Нормално е вие от БСП сте пълни отпрепки ;) Ама сега на балотажа ще ви поставим на място ;) Всички които гласуват за БСП са народни овчици... и ГЕРБ не са голяма стока ама са по малкото зло.
12
0
 
8
 
! Отговори
mauee преди 12 години
мауеее прочетох -> "Дянков потвърди. Мислят за увеличение на ПЕНИСИТЕ" :D ujast
11
1
 
20
 
! Отговори
ЕМИГРАНТ преди 12 години
С КОЛКО СКАЧА БЕ ***??? ДА НЕ БИ ДА Е ИЗРАВНИШ СЪС ЕВРОПЕЙСКАТА---1500 ЕВРО ПОНЕ ,ТОЕСТ 3000 ЛВ..ЗАЩОТО В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ТИ СИ ЕДИН ДОЛЕН ПОПУЛИСТ И ЛЪЖЕЦ КОЙТО СЕ ОПИТВА ДА ИЗКАРА ДИВИДЕНТИ ЗА ИЗБОРИТЕ ,ОВЦЕТЕ ДА ГЛАСУВАТ ЗА РОСЕН КУКЛАТА И ДЪРТАТА *** КОЯТО НИКОЙ НЕ Е ПОЗНАВА
10
0
 
10
 
! Отговори
хахаха преди 12 години
***,върви си и мисли там от където дойде-*** скапан!!!
9
0
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
Когато трябва плащаш, а?
8
2
 
10
 
! Отговори
до 5 преди 12 години
Пука ми от де е ***.Типично герберче.Щом не си от ГЕРБ си от БСП???***,по-***,най-***,гербер!
7
1
 
10
 
! Отговори
faust преди 12 години
защото е противно и подло ***, както и всички останали от тяхното котило......тук не визирам само ГЕРБЕРСКАТА ***, АМИ И ВСИЧКИ ДЕТО ВЕГЕТИРАТ В ОНАЗИ СГРАДА НАРЕЧЕНА ПАРЛАМЕНТ.....ДОКАТО СА ТАМ НЯМА ДА ИМА НИЩО НОРМАЛНО В ТАЗИ ДЪРЖАВИЦА
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защото остаряваш и оглупяваш . Няма спасение .
5
3
 
3
 
! Отговори
до 4 преди 12 години
Благодаря ти, ама тя е от БСП ;)
4
4
 
12
 
! Отговори
до 1 преди 12 години
Щом си от ГЕРБ да знаеш,че в момента говоря за ***!
3
0
 
10
 
! Отговори
виц преди 12 години
Томислав Дончев закъснява за министерски съвет и влиза в залата забързан.-Айде бе Дончев,закъсняваш,тъкмо си измисляме партизански имена.Аз ще се казвам ,,Умния,,- обръща се ББ към Дончев.-Е,щом е така аз ще бъда ,,Рошавия,,- казва Дончев.
2
2
 
27
 
! Отговори
Чуда се преди 12 години
Герберите май доста са уплашени за изхода от вота в неделя, след като в 12 без 5 решиха да обещават на пенсионерите увеличение на пенсиите. Той не беше ли казал, че увеличение е немислимо и че трябва да платимцената за магистралите