С търпение и упоритост ще се справим, сигурен е Борисов

Около 3 млрд. лева трябва да спести държавата за стари дългове
Обновена: 3 яну 2012 14:22 | 3 яну 2012 10:05,
427
С търпение и упоритост ще се справим, сигурен е Борисов
Снимка: архив, БТА

Запазването на финансовата и икономическа стабилност е една от основните цели на правителството през следващата година. Това заяви премиерът Бойко Борисов в интервю за БНТ, дадено в първите минути на новата година.

Според него през 2012 година ще бъдат пуснати обекти, които "само са мечтани в предишните години, в предишните десетилетия и не са ги направили". 

"Трябва да продължи финансово-икономическата стабилност в страната, да усвоим 4-4.5 млрд. от европейските програми, лятото да пуснем вече цялото метро с Ларгото и с всичките прилежащи части, цялата Южна дъга с естакадите, магистрала "Тракия”" за сезона до Петолъчката. И дано време е добро, може до края на сезона да я вържем цялата, ако позволи асфалтирана. "Меден рудник" в Бургас – голямата естакада, "Дунав мост-2" трябва да го пуснем в експлоатация“, обяви амбициите си премиерът за новата година.

През 2012 година и електронното правителство трябва да заработи на пълни обороти.

"Представяте ли си ние да работим в условия на излишъци или да няма криза? Какво строителство ще бъде. Ние сега строим повече, отколкото в годините, които отчитаха излишъците", добави още Борисов.

Той не пропусна да нападне предшествениците си в лицето на лидера на БСП Сергей Станишев. Борисов заяви, че сега се налага да се взимат пари от фискалния резерв, за да се платят "версиите на Станишев".

"И най-вече българският народ трябва да спести, да съумеем всички ние да спестим 3 милиарда, за да платим борчовете по Белене, половин милиард, влаковете на Сименс, Водното огледало, трябва да платим еврооблигациите на Велчев, догодина по това време трябва да сме заделили вече милиард и половина", оплака се Борисов.

Като грешки, които са били допуснати преди, а неговите министри не трябва да допускат, премиерът посочи енергийните проекти.

"За ядрена централа, за петролопроводи, газопроводи се подписва в пиано-бар, на коляно. И то как го подписват, нали ви го четох договора? Подписваме го, ама, 1 година след това трябва да си изчистим детайлите. Що го подписвате? Все едно на твоя език да го кажа – ще се женя днеска, ама, след 1 година ще започна да спя с жена ми. Това са правили. Ама, след 1 година тя е избягала вече жената", коментира Борисов.

Според него държавата е подписала един неефективен и неизгоден проект като Бургас - Александруполис.

Борисов е категоричен,  България трябва да мислим първо за своите интереси, а не за чуждите.

"Ако възникне екокатастрофа от този проект, кой ще носи отговорност?! Путин или аз?! Милиарди в туризма, които ще се загубят - кой ще носи отговорност - Путин или аз?!", пита риторично премиерът.

Според Борисов 2012 ще е трудна за света, за Европа и за България. Премиерът е убеден обаче, че с трудностите ще се справим, ако сме упорити и проявим търпение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


427
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
321
6
 
5
 
! Отговори
ЯКО ДИМ преди 12 години
Всички КОМУНИСТИ и изметта от ДС яко реват в хор, щото скоро, за новогодишен подарък ще получат призовки от НОВИЯ СЪД - там яко ще се реже.Нема да се учудя, ако започнат да хвърлят яко бомби.Много ми е гот да слушам новогодишния рев на ЧЕРВЕНИТЕ СВИНКИ, много добре върви с червено вино на тоя студ.
320
7
 
9
 
! Отговори
Добре преди 12 години
Ей, много червени *** брато .... ами наистина прав е Бойко.Защо тия мръсни крадци, тогато са имали такива огромни излишъци са ни оставили такива големи неплатени задължения . . .
319
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
SAMO BOIKO!~!!!!!!
318
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 338То затова се и пита народа, когато се касае за държавни дела. Но Бойко е открил друг начин на ръководене! Няма да има народ, няма да има кой да пита!
317
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тъпите Кухоглавите Комуноиди, които с ежедневните си изказвания по форумите показват, че или са *** като буфер на вагон или са зомбитата, като тия които ни показваха от С. Корея! Явно и двете, иначе няма как умен човек да успееш да го зомбираш. Абе как всички европейски лидери, както и десетките представители на ЕС, които бяха пращани за да контролират работата на правителството по различните европейски програми за тия 2 години и всички до един се изказваха в подкрепа на Борисов и правилната проевропейска политика, която води, постоянно ни дават за пример за стабилна държава и то във времето на най-голямата от 50г. икономическа криза, когато до вчера силни икономики буквално рухват за дни, само нашите шизоидно *** малумници плюят по него! Вече наистина съм убеден, че това са червени зомбита, които неуморно със стахановски плам плюят като камили срещу ББ и няма да се спрат, до като не изкукат напълно от злоба и безсилие! Абе муньовци, е как за 2 години ББ да успее да ни направи богата европейска държава, като до преди 2 години държава просто нямаше, съд нямаше и сега продължава да няма, защото висшите съдии са поставени от самите крадци на прехода-елита на БСП и сега престъпниците се разхождат на свобода с условни присъди, айде стига с тая комунистическа гьобелсова демагогия! И въпреки всевъзможните пречки, които постоянно измисляха ***, последното са палежите на коли, та въпреки всичко Борисов успя да подобри имиджа на страната ни, която вече не е предишната престъпна държава, когато през ден имаше показни убийства и магистрални грабежи, напълно промени работота на правителството, пълна прозрачност за всички сделки, а не като предишните айдуци, които грабеха и със задните си части, а в същото време лицемерно ни караха да стягаме колана! Ако не беше Борисов да стабилизира страната, сега щяхме да сме като при Жан Виденовото време хиперинфлация, когато с една заплата можех да си купя само 1,5 кг./килограм и половина !!!/ кашкавал, ама комуноидите винаги са разчитали на късата памет на народа, за това и успяха толкова време да го лъжат и манипулират, сега правят същото, ББ ни изведе от кризата и БСП искат сега да дойдат наготово, щото пак се посъбраха парички за крадене, не са глупави те, ама вече мандалото хлопна!
316
2
 
11
 
! Отговори
до 337 преди 12 години
И кой ти каза колко са крали - вожда ти ли? И защо да му вярвам на твоя вожд като вече две години слушам лъжите му.Според теб на такъв човек може ли да се вярва?
315
4
 
14
 
! Отговори
до 332 преди 12 години
Живеем по лошо. Започнаха отново дребните кражби като през 90-те години.тогава вилата ни беше подложена на тотално ограбване,сега е същото краде се всичко даже и тава което не ти е хрумвало че може да се открадне.Това ми говори за голямо обедняване на народа.
314
7
 
4
 
! Отговори
Дани преди 12 години
Толкова много са крали, толкова много, че все още има ***, който им вярват на БСП-то. Българина е *** и *** ще си остане.
313
1
 
10
 
! Отговори
69 преди 12 години
РАВНОСМЕТКАКазах аз, но кой да чуе.Пожарната не е държава.В пожарната са два маркучаи със малко пипе става.Държавата е сложно нещо-здравеопазване, финанси.Проблемите са твърде многоза неопитни стажанти.Колко пъти да те лъжаттеб, народе глуповати.Сбирщина от кол и въжеда направиш депутати.Защо бе братя нискочелиизбрахте тоя главанак.Не го ли виждате-не фели,не става даже за чирак.Дадохте му много време,да седне да се обучава.Но къде ти, няма начин,свикнал е да поучава.Проблеми купища се трупат.Прииждат нови на пълчища.А министрите нещастни,са като пилета в калчища.Прекарал се е и си трае.Такъв е нашият народ.Одери му десет кожи,няма да се мръдне пак.
312
4
 
15
 
! Отговори
Шменти капели преди 12 години
Абе пак ли шляпатори тоя шменти капелати ..... жена не мое да завърти, семейство не мое да сглоби, държава тръгнал да ръководи ... Е па нали му оставия 8 млрд да плаща такива разходи, а тоя неврастеняк ги ОПУКА без да изкара и една стотинка, пък сега нема...е па нема и още много ша нема, ако не го изшутираме.....
311
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Платените форумните *** от ордата на *** Кутев пак захапаха здраво шланга на Бат Бойко. Явно магистралите наистина са им малко въпреки, че са на всеки километър, пак има другари да чакат на опашка за да налапат на премиера пожарникарския ***, нали така другари ***, признайте си колко много го обичате, след като всеки ден го дъвчете без умора по Стахановски! Дерзайте ребята! Хайде, бързо си обувайте червените прашки, петносани с бяло сладко и марш в редичка по един при триперливия дедо Гоцко-агента от ДС, който ви чака с отворени обятия, само внимавайте, че той за разлика от Бат Бойко не ползва предпазни средства и ще ви трипероса всичките до един!
310
2
 
9
 
! Отговори
ан преди 12 години
ПРЕМИЕРЪТ КАЗА ЧЕ ЩЕ СЕ СПАРВИМ С ТРУДНОСТИТЕ АКО СМЕ УПОРИТИ И ТЪРПЕЛИВИ. МНОГО ЛЕСНО Е ДА СЕ ГОВОРИ КОГАТО БАНКОВАТА ТИ СМЕТКА И ДЖОБА СА ТИ ПЪЛНИ. ДОКОГА ДА ТЪППИМЕ? 22 ГОДИНИ МАЛКОЛИ НИ БЯХА ДА ТЪРПИМЕ РАЗНИ ПСЕВДО-ДЕМОКРАТИ? КОИТО НИ ОБЕЩАВАХА СВЕТЛО БЪДЕЩЕ В ТУНЕЛА. НО ЗА ВСИЧКО КОЕТО СЕ СЛУЧВА НИКОЙ НЕЕ ВИНОВЕН. ВИНОВНО Е СТАДОТО КОЕТО ПРЕЗ ТЕЗИ 22 ГОДИНИ СВИКНА ДА ГО ДОЯТ СТРИЖАТ И ОПРАШВАТ НА ЗАДНА СКОРОСТ. КАКВОТО СТАДОТО ТАКИВА И ОВЧАРИТЕ. *** НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА.
309
1
 
13
 
! Отговори
РАВНОСМЕТКА преди 12 години
Нека направим равносметка за тези 2 години и няколко месеца управление на ББ -1.Какво е постигнато и какво е налице ?2.Живеем ли по добре - по-богато,по-охолно ?3.Живеем ли по-добре от гледна точка на престъпност ?Нека всеки да пише и коментира .
308
1
 
2
 
! Отговори
БОРИСОВ преди 12 години
НАЙ-ГОЛЕМИЯ *** Е 327
307
2
 
1
 
! Отговори
искрен преди 12 години
До 326....Бегай бе,врьзкар мазен!
306
0
 
7
 
! Отговори
До 316 преди 12 години
За две години няма да се оправят нещатано за 200 години ще се оправите с този чалгаробалкански манталитет:)
305
2
 
5
 
! Отговори
uzunski преди 12 години
Г-н Борисов , младите може би ще се въоръжат с търпение , но ние песионерите сме свидетели само на експерименти и не вярваме !Стана правило , всеки нов управляващ само обещава , обвинява предишите , и нищо ново под слънцето !Дано не излъжете тези които ви вярват !
304
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Йерархия на педерастите в БГ! Запазена марка!!! Който го преправи да яде триперливия член на Гоце с все топките!!! 1.Обикновени (прикрити) *** Юксел Кадриев и т.н.2.Началник на обикновените (прикрити) *** Иван Костов3.Необикновени *** Азис, Лазар ГрУев и т.н.4.Началник на необикновените *** Ал. Петров или българския вариант на Ал Капоне-мегапрестъпник, сега с ново амплоа-организатор на палежите на коли в София!!!5.Главен *** другаря Кутев 6.*** на педерастите Славчо Трифонов от БТВ-то7.Върховен *** или Педералисимус Станишко!!!!!!
303
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен2 преди 12 години
До 304 : Ето това е-всеки в нашата мила родина си седи на компа и иска да харчи мангизи.Еми не става.И аз съм работил в БГ, почнах от нулата, гледах си работата, трупах опит и тогава започнах да взимам добри пари.След това реших да уча и вече съм емигрант от 2 години.И тук не е лесно-гледат те като втора ръка човек, бачкаш здраво и няма мърдане.Плащаш си данъци, такси, сметки и т.н.Вместо да ревете само по тея вестници, размърдайте си мозъчните гънки и направете нещо смислено в живота си!
302
1
 
3
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 12 години
До 318.......каза смьрдящия пор и беше изяден от ЛЬВОВЕТЕ.Да живее КОМУНИЗМА!!!!!