Казах на Цветанов: Арестувай, пощада за никого няма!

Размазват от критика предишното правителство в доклада, измъкна се Борисов
18 юли 2012 17:10,
484
Казах на Цветанов: Арестувай, пощада за никого няма!
Бойко Борисов Снимка: архив, БТА

„Предупреждавам ви, че много внимателно наблюдавам, само да чуя някъде, че се говори, така че си дръжте хората изкъсо, много бъдете дисциплинирани и стриктни, защото пощада за никого няма“.

С тези думи се обръща премиерът Бойко Борисов към министрите си на днешното правителствено заседание часове преди представянето на доклада на ЕК за България за последните 5 години. Това става ясно от публикуваната на страницата на Министерския съвет стенограма.

Борисов разкрива подробности по ударните арести, които се състояха ден преди Брюксел да разкритикува страната ни в сферата на правосъдието, борбата с организираната престъпност и корупцията – на депутата от управляващите Димитър Аврамов и на двама служители на ГДБОП.

„От доста време работихме по един наш депутат от ГЕРБ, който много хитро се опитваше да си използва положението и да изкарва пари на гърба на партията. Много добре го прихванаха ДАНС и БОП, с ръководната роля на Софийската градска прокуратура, в смисъл като наблюдаване на процеса. Бяха белязани 50 хиляди лева, жена му ги прибра и го арестувахме с парите“, разказва Борисов.

Още по темата

По думите на Борисов Аврамов е „отворен, предприемчив, но предприемчив и да открадне пари“. „И между другото, той ни е създал и с една германска фирма проблеми преди време, сега научих, като се вторачих в него“, допълва премиерът.

„С БОП беше също голям проблем, правят се на данъчни и отиват и прибират пари. Но седнахме с ръководството на БОП, когато получихме тези сигнали, безкомпромисно и ги... Знаете ли колко е трудно да се дебнат „колеги”, защото знаят мероприятията, знаят как действат службите, ослушват се, защото знаят че са гузни. И примерно това е сто пъти по-трудно да хванеш такива хора, отколкото обикновен престъпник. А и малко да ви развеселя, те самите си правят външно наблюдение на себе си, за да се пазят от колегите. Работихме доста активно, но тогава и на Цветанов му казах – хората ще разберат, арестувайте, за да знаят, че пощада за никой няма. Това трябва да се знае“, отсича Борисов. Премиерът съветва министрите си да поканят и представители на БСП при отчитането на доклада, тъй като той е за 5-годишен период и засяга и предишното управление.

„Чух, че Станишев се изказвал нещо за вот на недоверие, просто това е цинизъм. Докладът е за пет години, при него спряха всички еврофондове, при него направиха всичките тези поразии, а сега вот за нас“, възмущава се Борисов.

Според него негативизмът към Висшия съдебен съвет е изцяло към предишното правителство, защото „предишният парламент избра този Висш съдебен съвет, който направи всичките тези бели“.

„Така че нека да дойдат, да кажат – ние избрахме тогава този Висш съдебен съвет, с гласовете на нашите партии в парламента, но се провалихме с него. Видно е, че в докладите ги размазват от критика. Приемаме тази своя вина и пожелаваме да се избере Висш съдебен съвет, който да не понесе тези критики, които му причинихме сега от Брюксел. Нали, това очакваме да кажат от БСП, да отчетат това, което е направено в МВР и в правосъдието, да си посипят главата с пепел за това, че не подкрепиха Закона за конфискация в парламента, а тук това в доклада е показано като политическа воля“, посочва Борисов.

Иначе още преди официалното му представяне, премиерът определя доклада  като „правдив и балансиран“ и смята, че документъто отчита всички проблеми, които има и „ние си ги знаем, разбира се“. В техническата част пък се подчертавала силната политическа воля, Закона за конфискацията и реформите, които са трайни.

Той отбелязва, че следващият доклад за България ще излезе през декември 2013 г. - „сиреч дават ни година и половина да работим по тези препоръки, които между другото са абсолютно изпълними“.

„Те са в нашата програма, защото ние прекрасно си знаем, че трябва да си направим да бъде избран от Парламента по най-прозрачния начин, с най-добрите хора новия Висш съдебен съвет, прекрасно знаем, че той трябва да избере най-добрия възможен по прозрачен начин главен прокурор, да изберат за новия шеф на комисията по конфискация на имуществото, придобито по престъпен начин и те нещата ще си дойдат от само себе си“, разсъждава Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


484
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
325
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Алооо,администраторите...Защо допускате коментари с призиви за насилие и убийства? Това противоречи на правилата на сайта и на законите в България.Номер 424 нарекъл се qwer призовава към избиване на български граждани,СПИТЕ ЛИ???
324
1
 
12
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Че то *** ако тръгне да изпълнява - първо трябва да арестува господаря си - тоя на снимката, а после да се самоарестува !!!
323
1
 
15
 
! Отговори
НАГЪЛ та НАГЪЛ преди 12 години
ТОЯ НА СНИМКАТА Е ШЕФА НА НАГЛИТЕ....
322
1
 
16
 
! Отговори
BBB преди 12 години
АЛООУшефетарсяттьпомобифонь-койевеМИШО,МИШОБИРАТАА
321
0
 
9
 
! Отговори
PETAR преди 12 години
Kakto s Mi6o birata ,taka arestuvate....
320
4
 
25
 
! Отговори
Така е преди 12 години
За първи път съм съгласна с ЕС, така е МАФИЯТА НИ УПРАВЛЯВА,НАЧЕЛО С НАЙ-ГОЛЕМИЯ МАФИАТ БОКО-ТИКВАТА, ТОВА Е!
319
1
 
9
 
! Отговори
............. преди 12 години
20 г. само маскари ...........
318
9
 
15
 
! Отговори
qwer преди 12 години
Няма друго спасение за Б-я освен война в която да бъдат избити всички червени *** до крак,в едно с техните наследници до двето коляно както се казва за да настъпят добрите дни за държавата. Война и само война,с кръвта на болшевиките да се измие всичко порочно и лошо което е донесено от червената ***.
317
4
 
14
 
! Отговори
хаха преди 12 години
Стига си чесахте езиците,НАРОДА ни отдавна е дал определение за такива като Бойко Борисов:"Те го плюят,той казва че вали дъжд".Мисля че тази поговорка казва всичко.Нека коментарите спат сега,хаха!!!
316
5
 
20
 
! Отговори
Ега си наглеца!!! преди 12 години
Те го плюят, то мисли, че дъжд вали!Че и всички са виновни, само той - бащицата, и онова физкултурниче, което се има за министър, от невинни по-невинни, направо света вода ненапита!Пфуууууу, гадост! Такова безочие няма сигурно никъде из цялата слънчева система!
315
2
 
14
 
! Отговори
ИВАН-СОФИЯ преди 12 години
ЩЕ ВИ КАЖА КОЙ ДА ИЗБЕРЕМЕ МАЖОРИТАРЕН ВОТ И ВЛАСТТА В РЪЦЕТЕ НА МЛАДИ НЕОБВЪРЗАНИ С ПАРТИЙ ХОРА НЕ МУТРИ И ЧЕНГЕТА
314
1
 
18
 
! Отговори
ИВАН- СОФИЯ преди 12 години
БОМБА В БУРГАС !КАКВО СТАВА ЦЕЦО ОЧИСТВАМЕ ЛИ СЕ?
313
3
 
13
 
! Отговори
стратев преди 12 години
КОЙТО Е НЕГРАМОТЕН ЗАДАВА ? СЛЕД ГЕРБ КОЙ ДА ИЗБЕРЕМ !!!
312
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И като свалиме ГЕРб кои да издигнем ????
311
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ МАФИЯ !
310
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сергeй Дмитриевич Яков-Станишев е роден на 05.05.1966 в град Херсон, Украйна. Това е най-еврейския град в Украйна. Господин Станишев не прави изключение. И по двете си родови линии той принадлежи на стари еврейски родове. Майката на Станишев Дина Мухина е от Херсон, откъдето той взима и съветско гражданство. Тя е чистокръвна еврейка - смес от евреи, имигрирали след Болшевишката революция от Германия (роднини на Бронщайн) и местни украински евреи от хазарски произход.Бащата на Станишев също е евреин, за което говори и вехтозаветната му фамилия Яков. Бащата на Димитър Станишев се е казвал Якоб. Самият Димитър Станишев е бил партизанин от 1944 в отряда Чавдар, откъдето се познава и с Джуров и Живков. Той е един от главните участници в пуча срещу Тато през 1989, заедно с Младенов, евреина Луканов и помака Семерджиев. По-късно става свидетел срещу Живков в съда.Самият Сергей е пратен от баща си да учи в Москва. Злите езици говорят, че е заради нетрадиционната му ориентация да не срами баща си, който през 1984 е секретар в ЦК на БКП. През 1989 Сергей завършва Московския държавен университет, като темата на дипломната му работа е "Ролята на униформата в Съветската армия". В семейството си се е говорило на руски, българско гражданство взима едва в края на 90-те години, когато е решено от БСП той да влезе в политиката. Чуждото гражданство го спасява от казарма, не е женен, няма деца, няма трудов стаж преди да стане премиер на България. Фиктивната му приятелка по време на изборите Елена Йончева отдавна не живее с него. Злите езици говорят, че сега общува с Кристиян Вигенин (ръководител на евргогрупата на БСП) и костинбродския шоумен Азис.
309
4
 
20
 
! Отговори
стратев преди 12 години
ПОЖАРНИКАРЮ ОСТАВКА !!!
308
3
 
16
 
! Отговори
стратев преди 12 години
Бойко Борисов бърка България с Южна Корея !!!
307
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бащата на Сергей Станишев бе обвинен за присвоени 21 млн. долара!.......Това е бил един начин за изнасяне на капитали от България, за да бъдат прибрани по-късно. По това дело е обвинен и Димитър Станишев - бащата на Сергей, за присвоени 21 млн. щатски долара.
306
3
 
14
 
! Отговори
стратев преди 12 години
Бойко го иска Южна Корея !!!