Казах на Цветанов: Арестувай, пощада за никого няма!

Размазват от критика предишното правителство в доклада, измъкна се Борисов
18 юли 2012 17:10,
484
Казах на Цветанов: Арестувай, пощада за никого няма!
Бойко Борисов Снимка: архив, БТА

„Предупреждавам ви, че много внимателно наблюдавам, само да чуя някъде, че се говори, така че си дръжте хората изкъсо, много бъдете дисциплинирани и стриктни, защото пощада за никого няма“.

С тези думи се обръща премиерът Бойко Борисов към министрите си на днешното правителствено заседание часове преди представянето на доклада на ЕК за България за последните 5 години. Това става ясно от публикуваната на страницата на Министерския съвет стенограма.

Борисов разкрива подробности по ударните арести, които се състояха ден преди Брюксел да разкритикува страната ни в сферата на правосъдието, борбата с организираната престъпност и корупцията – на депутата от управляващите Димитър Аврамов и на двама служители на ГДБОП.

„От доста време работихме по един наш депутат от ГЕРБ, който много хитро се опитваше да си използва положението и да изкарва пари на гърба на партията. Много добре го прихванаха ДАНС и БОП, с ръководната роля на Софийската градска прокуратура, в смисъл като наблюдаване на процеса. Бяха белязани 50 хиляди лева, жена му ги прибра и го арестувахме с парите“, разказва Борисов.

Още по темата

По думите на Борисов Аврамов е „отворен, предприемчив, но предприемчив и да открадне пари“. „И между другото, той ни е създал и с една германска фирма проблеми преди време, сега научих, като се вторачих в него“, допълва премиерът.

„С БОП беше също голям проблем, правят се на данъчни и отиват и прибират пари. Но седнахме с ръководството на БОП, когато получихме тези сигнали, безкомпромисно и ги... Знаете ли колко е трудно да се дебнат „колеги”, защото знаят мероприятията, знаят как действат службите, ослушват се, защото знаят че са гузни. И примерно това е сто пъти по-трудно да хванеш такива хора, отколкото обикновен престъпник. А и малко да ви развеселя, те самите си правят външно наблюдение на себе си, за да се пазят от колегите. Работихме доста активно, но тогава и на Цветанов му казах – хората ще разберат, арестувайте, за да знаят, че пощада за никой няма. Това трябва да се знае“, отсича Борисов. Премиерът съветва министрите си да поканят и представители на БСП при отчитането на доклада, тъй като той е за 5-годишен период и засяга и предишното управление.

„Чух, че Станишев се изказвал нещо за вот на недоверие, просто това е цинизъм. Докладът е за пет години, при него спряха всички еврофондове, при него направиха всичките тези поразии, а сега вот за нас“, възмущава се Борисов.

Според него негативизмът към Висшия съдебен съвет е изцяло към предишното правителство, защото „предишният парламент избра този Висш съдебен съвет, който направи всичките тези бели“.

„Така че нека да дойдат, да кажат – ние избрахме тогава този Висш съдебен съвет, с гласовете на нашите партии в парламента, но се провалихме с него. Видно е, че в докладите ги размазват от критика. Приемаме тази своя вина и пожелаваме да се избере Висш съдебен съвет, който да не понесе тези критики, които му причинихме сега от Брюксел. Нали, това очакваме да кажат от БСП, да отчетат това, което е направено в МВР и в правосъдието, да си посипят главата с пепел за това, че не подкрепиха Закона за конфискация в парламента, а тук това в доклада е показано като политическа воля“, посочва Борисов.

Иначе още преди официалното му представяне, премиерът определя доклада  като „правдив и балансиран“ и смята, че документъто отчита всички проблеми, които има и „ние си ги знаем, разбира се“. В техническата част пък се подчертавала силната политическа воля, Закона за конфискацията и реформите, които са трайни.

Той отбелязва, че следващият доклад за България ще излезе през декември 2013 г. - „сиреч дават ни година и половина да работим по тези препоръки, които между другото са абсолютно изпълними“.

„Те са в нашата програма, защото ние прекрасно си знаем, че трябва да си направим да бъде избран от Парламента по най-прозрачния начин, с най-добрите хора новия Висш съдебен съвет, прекрасно знаем, че той трябва да избере най-добрия възможен по прозрачен начин главен прокурор, да изберат за новия шеф на комисията по конфискация на имуществото, придобито по престъпен начин и те нещата ще си дойдат от само себе си“, разсъждава Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


484
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
305
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бащата на Сергей Димитър Станишев присвоил 21 млн. долара
304
3
 
8
 
! Отговори
Само така ! преди 12 години
Нека да продължават корумпетата да ги махат за да се изчисти името на България пред ЕС ! Служители от МВР, който не спират да изнудват гражданите през нощите в София и тях да им потърсят отговорност !
303
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
През юли 1992 г. главният прокурор Иван Татарчев повдига обвинения срещу 22-*** членове на Министерския съвет за присвояване на огромни суми, сред които и Димитър Станишев. Според публикации във вестник Атака, той е обвинен, че лично е присвоил над 21 милиона щатски долара.
302
6
 
17
 
! Отговори
стратев преди 12 години
Бойко ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ !!!
301
5
 
18
 
! Отговори
стратев преди 12 години
ЕВРОПА НЕ ХАРЕСВА БОЙКО !!!
300
5
 
17
 
! Отговори
до НАРОДА преди 12 години
ЕВРОПА НИ СЪВЕТВА ДА СЕ ОТТЪРВЕМ ОТ БОЙКО БОРИСОВ И НЕГОВИТЕ НЕКАДЪРНИЦИ !!!
299
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СТРАТЕВ ... КАКВО ПРОДЪЛЖАВА ЕВРОПА ? НАЗНАЧАВАЙТЕ БКП / БСП ...ТЕ ЩЕ ВИ ОПРАВЯТ ????
298
5
 
13
 
! Отговори
Този преди 12 години
Този нали все ни плашеше, че ще си подаде оставката, да си я подава, да не му я подадем НИЕ! Некадърен, ***, нагъл това е простака Бойко!
297
6
 
15
 
! Отговори
стратев преди 12 години
ЕВРОПА НИ КАЗВА СВАЛЯЙТЕ ГЕРБ !!!
296
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЯВНО НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КОЙ Е ТОМА ТОМОВ .....ТОЗИ Е БИВШ ДЕПУТАТ ОТ КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ ИЛИ БКП / БСП ...ТОЗИ *** ОТКРАДНА 850 000 ЛВ. ЗА РЕМОНТ НА НАДЛЕЗ В ВИДИН ... КАКВО СТАНА ???ДРУГАРИТЕ ОТ БКП / БСП ПОКРИХА СЛУЧАЯ ...
295
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Leshper koi upravliava poslednite 3 godini.
294
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боко , абе, как веднага след доклада почнахте да разкривате корумпираните ***? Съвсем за канарета го взехте тоя народ.То да беше само тоя ***, да махнеш с ръка ,а то всеки втори е омазан с ***... до шия.
293
2
 
9
 
! Отговори
недоволен преди 12 години
*** дюнерджия.
292
2
 
7
 
! Отговори
Aide be преди 12 години
Stiga ve4e opravdaniq s predi6noto pravitelstvo.minaha 3 godini ot mandata
291
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БРАВО , БОЙКО ... МЯСТОТО НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ Е В ЗАТВОРА , ДОРИ ЗА ТОЗИ ПРОМЪКНАЛ СЕ В ГЕРБ БАНДИТ ...А АЗ ПИТАМ , ЗНАЕ ЛИ НЯКОЙ, КОЙ Е ДЕПУТАТА ТОМА ТОМОВ , ОТ КОЯ ПАРТИЯ И КАКВО МУ Е ПРОВИНЕНИЕТО ????
290
6
 
18
 
! Отговори
стратев преди 12 години
БОЙЧЕ Ти верно си най големия Н Е К А Д Ъ Р Н И К !!!
289
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо се плюнчите сега тук като догодина пак него ще си изберете ?!?!
288
6
 
26
 
! Отговори
стратев преди 12 години
МАНДАТА НА ГЕРБ ПАРОДИЯ !!!
287
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко, "На калпав к** вълната му пречи", а на теб все другите ти са виновни, защото ти си "чист" като детска сълза!Чиста мутра, що е то?Гьон сурат!
286
3
 
30
 
! Отговори
БОЗО преди 12 години
ГЕРБ = КОРУПЦИЯ!ГАРАНТИРАНО ОТ Д.АВРАМОВ - ДЕПУТАТ ОТ ГЕРБ!