Борисов спира преговорите за „Белене“, мечтае за е-референдум

Допитването трябвало да се проведе максимално бързо
1 окт 2012 16:01,
480
Борисов спира преговорите за „Белене“, мечтае за е-референдум
Премиерът откри реновирания площад "Цар Асен" пред крепостта „Царевец" във Велико Търново. Снимка: БТА

Преговорите с частния инвеститор, който проявява интерес за реализация на проекта „Белене", трябва веднага да бъдат спрени до провеждането на референдума. Това обяви във Велико Търново самият министър председател, след като по-рано днес президентът Росен Плевнелиев изрази същата позиция.

Премиерът се отказа от мнението си, че референдумът трябва да се проведе заедно с парламентарните избори.

Днес заяви, че той трябва да се проведе максимално бързо и да не съвпада с вота през следващата година.

Борисов дори предложи, за да бъде по-икономично, референдумът да се проведе по електронен път, което ще е и тест за гласуването по този начин.
"Защо и сега да не го тестваме? Впоследствие ще ни върши работа и за избори, и за други такива въпроси, които ще се решават. Това е една пряка демокрация”, заяви премиерът.

Още по темата
Според него независимо от начина, по който от БСП са събрали над 500 000 подписа, референдум трябва да има.

 „Сега, те как са ги събрали, за всички стана ясно. Както си плащат за избори Станишевите хора, така си плащат и за референдум. Имат много пари – плащат”, коментира Борисов.

 По думите му при дебатите за референдума трябва да бъдат ясно разписани въпросите – откъде ще се вземат 22 млрд. лева, колко след това ще струва токът, кой ще прави електропреносната мрежа, къде ще се носи ядреното гориво.

„Ще обременим хората с много експертни въпроси. Ще е важно тогава българинът много внимателно да си направи сметката, когато си дава гласа „за” или „против”, добави Борисов.

Премиерът обърна внимание и на думите на лидера на БСП Сергей Станишев от вчера, който   заяви, че когато е трябвало да подпише за АЕЦ „Белене", не го е направил, за да запази интересите на България.

„Защо той не ги е подписал тогава и чии интереси е защитил? Да приемем, че е искал да защити българските интереси и не го е подписал. Защо – било е скъпо, било е неизгодно, било е в интерес на друга държава. Крайно време е вече да си говорим с истинските имена”, отсече премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


480
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
3
 
6
 
! Отговори
До овцевъд преди 11 години
Щом и овцевъдите започнаха да разбират от енергетика ми е ясно защо БСП събра толкова подписи за референдума.
156
3
 
9
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 11 години
Явно Боко мисли всички за по- *** от него, като знам как се манипулира ръчното гласуване, електронното направо ще му дойде като манна небесна. Хитрец си ти Боко, хитрец.
155
4
 
7
 
! Отговори
Пфуу преди 11 години
Абе без мозъка пионка друг отговор изобщто не може да каже! Тази к*рва Бойко вече писна за всички ! Този сам не знае кво иска бе........
154
3
 
10
 
! Отговори
ЦК НА ГЕРБ преди 11 години
Колкото и гербери да има - сценария е написан за напред...бавно но славно нашата родина потъва в ямите на егоизма и алчността на псевдо защитници на народното благо...
153
4
 
4
 
! Отговори
До 199 преди 11 години
Защо де е манипулация.Или на вас така е удобно да лъжете хората в нета.Щом за преброяването са били преброени над 50% значи може.Тъкмо ще отпаднат ромските гласове икебапчийските такива.
152
1
 
6
 
! Отговори
Обикновен Българин преди 11 години
Борисов мечтае за референдум...А АЗ МЕЧТАЯ НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕНОЦИДНИЦИ, ЛЪЖЦИ И НЕКАДЪРНИЦИ КАТО НЕГО, ЦВЕТАНОВ И ДЯНКОВ ДА НЯМАТ ВЛАСТ НАД СЪДБИТЕ НИ....***Н И К О Г А***
151
3
 
7
 
! Отговори
БГ избирател преди 11 години
Малейййй,колко гербери има днес във форума.Бре ,що не се цопнете във гьола на Белене ,а?Там ви е мястото.
150
2
 
8
 
! Отговори
ЦК НА ГЕРБ преди 11 години
Айде пак...манипулираме както ни е удобно... Какъв процент от населението не разполага с достъп до интернет бре г-н Борисов? Така май е по-лесно да се плати и резултата да се нагоди ?!?! И после да си напишем и заслугата....
149
2
 
9
 
! Отговори
Овцевъд преди 11 години
Не мога да ги разбера тези от ГЕРБ.Що не ходят някъде на Витоша па да надуят ***.*** за зеле не стават ама са топ енергетици.След 9 месеца задължително ще духат супата.Аман от мутри,*** милиционери и ***.
148
1
 
3
 
! Отговори
Samo minavam преди 11 години
Fear of the Dark.По принцип,няма да се строи,но това не е наи голямата злина.България загива и ще кажа защо.Не е необходима мощност,няма икономика,няма потребители,всичко е сметнато,ще ставаме овчари.От тука насетне,всичко е празнословие,защото тези кухи кратуни,няма как да излъжат,теоремата на Ланжвен и производната,ефект на Ференти.Изход,да се бяга от България,тя е кауза пердута.да не го пиша на лат.
147
0
 
0
 
! Отговори
авто.мата преди 11 години
Правейки тройка, бях едно от действуващите лица, когато Ваня, умирайки, закучи текирдажки пъпагал в бикините на Ненко. Бобев ли каза да да си платя за гледката?
146
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Другари, нали бяхте спечелили референдума още преди да бъде проведен, защо се притеснявате толкова. Хората обичат станишев и цялото ръководство на бсп и ще направят каквото им кажете, моля ви без паника.
145
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само Бойко червените са болест която трябва да се махне от България :)
144
4
 
1
 
! Отговори
:-))))))))))))))) преди 11 години
Прозорливите БСП!Строят АЕЦ на клатещ се остров. Не бе АЕЦ, а бе лунапарк.
143
10
 
4
 
! Отговори
питам преди 11 години
А кой е алтернативата - СерГей , Доган , Симо Ментата , Слави Бинев, Пръмова или карловския кмет ?????
142
5
 
6
 
! Отговори
Прокуратурата преди 11 години
Защо не дадат БСП на прокурата за около 200 000 фалшифицирани данни в искането им за референдум?Как могат да предоставят фалшифицирани данни и да няма никаква реакция по този въпрос?
141
1
 
9
 
! Отговори
s преди 11 години
Боко напред, Лиленцето по него и така всеки път, казвах ви аз че Боко го клати това девойче
140
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
мутри , чалгари *** крадци и престъпници , защото сме много страхливи и търпеливи иначе да сме ви измели дали тройката коалиция или гробчетата ,само нови хора трябват на България а не едни и същи *** - сори ама по миловидно не мога да се изкажа за гореспоменатите
139
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-добрия начин да се прати един проект в 7-*** глуха е да се организира референдум за него.
138
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисов,не се върти като метилява овца.Един път и ти постъпи като мъж.Направи нещо,което не е ден до пладне..