Референдумът е лична загуба на Борисов, смята Станишев

"А Фандъкова с колко процента я избраха?", попита червеният лидер
Обновена: 27 яну 2013 19:39 | 27 яну 2013 19:39,
72
Референдумът е лична загуба на Борисов, смята Станишев
Сергей Станишев гласува по-рано днес на референсума. Снимка: Булфото

Лидерът на БСП Сергей Станишев нарече референдума "победа на пряката демокрация". Решение не е спуснато от властта, а наложено на властта, смята той.

Според червения лидер референдумът ще има пряк резултат, защото над 20 процента са взели участие в него въпреки усилията да бъде опорочен. Близо милион и половина са гласували, заяви соцлидерът.

При съотношение 68% "за" и 32 "против" темата на подписката, инициирана от БСП, се връща в Народното събрание за ново обсъждане. Това дава конкретен резултат, допълни той.

Според Сергей Станишев резултатите от референдума са лична загуба на Бойко Борисов и победа на гражданското общество над един авторитарен модел на управление, който се опитва да наложи решения на тъмно.

По думите на Станишев най-важното е, че  демокрацията е жива.

"Всеки, особено Борисов, ако не се съобрази с волята на българските граждани, само може да продължи да губи",  допълни Станишев пред Нова телевизия.

Борисов много добре знае, че пари от бюджета не са планирани и не са давани, продължи лидерът на левицата. "Българското правителство трябва да изпълни волята на гражданите. Хората са показали, че настояват гласът им да бъде чут", категоричен е лидерът на БСП.

Той отбеляза, че особено висока е била активността в София и голямата част от гласувалите са високообразовани български граждани и те много добре разбират "за" и "против" какво и кого са гласували

АЕЦ няма да струва нищо на бюджета, ако го има. И досега разходите не са от бюджета, категоричен е Сергей Станишев. По думите му направените досега харчове по централата са от извънбюджетно финансиране.

Според Станишев досега се е внушавало, че ако има "Белене", няма да има пенсии. 

Които са гласували с "да", са избрали високоиндустриална страна, с бъдеще за децата си, убеден е соцлидерът.

На въпрос за изборната активност Станишев запита на свой ред с колко процента е избрана Йорданка Фандъкова за кмет и си отговори сам - с 23%.

"Избирателната активност всъщност е била 25% от живеещите в България", пресметна Станишев. Според него е имало 800-900 хиляди "фантоми", вписани в избирателните списъци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз не съм казал не на Борисов! Но със сигурност казвам НЕ на червените кхмери водени от хамстера!!!
33
6
 
19
 
! Отговори
българка преди 11 години
Станишев да престане с крокодилските сълзи Не го е грижа за българия иначе досега вече щеше да я има АЕЦ Белене сега използва евтини трикове и не се замисля колко е смешен и жалък в очите на мислещите българи Подкрепят га само папагалите .......
32
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сер-гейчо, ти за какво направи този референдум, за и против Борисов, така ли?*** такъв, гледай си Моника бе, къде си тръгнал дето не ти е работата.
31
6
 
17
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Този мръсен съсел си прави генерална репетиция за изборите,сега не гласувах въобще но за тези лъжци и мошеници никога вече.НЕ твърдо НЕ ЗА съсела.
30
6
 
19
 
! Отговори
marinkiss преди 11 години
Добре бе Станишка, ти от 3 години разправяш как в България няма демокрация, била задушена, потъпкана, репресирана и т.н. Пяна ти излезе на устата. А сега изведнъж има демокрация :)Ако резултатите бяха наопаки, щеше да извадиш другото листче, на което пише, че изборите са фалшифицирани и демокрацията е погребана :)Резултатът от този редерендум се предопредели от пенсионерите, които гласуваха под строй както винати и които бяха наплашени, че цената на тока ще скача!
29
2
 
7
 
! Отговори
pulen proval преди 11 години
taka nare4eniq referendum e proval-totalen
28
5
 
9
 
! Отговори
idiot преди 11 години
geq Stanisev ne e v 4as,pulen proval za Bsp ds
27
6
 
14
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Тоя е пълен ***... само смешки говори
26
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
SAMO BSP!!!!!!!!DOLU MUTRITE GERB!!!!!!!!!DOJIVOTEN ZATVOR ZA MUTRITE OT GERB!!!!!!!!!SAMO BSP!!!!!!!!!!!STANISHEV PREMIER!!!!!!!!!!!!!
25
5
 
19
 
! Отговори
Vesso преди 11 години
Станишкоооо! Като не отидох аз и някои и друг милион като мен да гласуваме, казахме ясно"НЕ"на АЕЦ Белене.Както и на безумната идея за референдум по този въпрос.
24
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Малиии, тоя на е завършил и 4 отделение. Тука става въпрос другарю Станишев че само 13% от имащите право да гласуват искат да се изхарчат едни пари за Белене от джобовете *** всичките 100%. Само толкова са твърдия електорат на Столетницата. И ся ко прайм - подаваме си оставкатааааа. Щото Първанчето само чека да ни пригризе вратлето. Ама то украинец бе , гьонсират. Няма да си я подаде разбира се докато другарите сами не го изритат щото ги е оставил н юразни ясли.
23
3
 
22
 
! Отговори
Eli преди 11 години
Обичам социалисти да ми говорят за демокрация...ех
22
4
 
22
 
! Отговори
3goro преди 11 години
Серигей , как може да си толкова НАГЪЛ. Върни парите за референдума. Вземи от Овчаров, Моника Йосифова и БСП ,ако те подкрепят. :)
21
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя съсел изтрещя тотално!!!
20
3
 
14
 
! Отговори
ГАФФФФФФФ преди 11 години
До СВОБОДА ИЛИ БАЩИЦАТАСамоубииство за БСП!Изкараха бабичките в студа,сега половината са със счупени крака,а другата половина...студено е...а идват избори...
19
2
 
21
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Този лъже и маже ,но и Мая ИГРАЧКАТА В МОМЕНТА ОБЯСНЯВА КАКВИ ПОБЕДИТЕЛИ СА ,ДА ПЕНСИОНЕРИТЕ ЧЕРВЕНУШКИ И *** СЕ ПРЕБРОИХА.
18
4
 
15
 
! Отговори
welder преди 11 години
ето защо червените ни убеждаваха , че новата АЕЦ е много евтина - горките не могат да смятат. на тези и липсва не само училището , а и първите седем години.
17
2
 
13
 
! Отговори
KupoB преди 11 години
ха сега мазник да варнеш на народа 5 милиона дето ги затрихте за тъпия ви референдум
16
0
 
8
 
! Отговори
ХЕ-ХЕ преди 11 години
Да не стане така,че,хем строиха А-Е-Ца,хем плащаха парите,хем пълниха гушите на някои фирми,а накрая си светиха на свещи и се гряха на дърва....по стар български обичай.....дето се казва,хем си го нахлузихме,хемси забременяхме и родихме един...спукан презерватив...
15
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станишев трябва да го вземат на работа в "Комиците".