Росен Плевнелиев: Подходът за съставяне на кабинет е сбъркан

Ако изпуснем сега влака, ще бъдем изолирани, смята той
21 окт 2024 16:21, Анисия Иванова
114

Подходът за съставяне на кабинет е сбъркан и това е голямо разочарование. Това заяви в предаването "Опорни хора" Росен Плевнелиев - президент на България от 2012 г. до 2017 г.

"Като човек се определям като позитивен реалист. Като реалист, инженер човек, знам колко е трудно да се състави правителство, когато подходът е сбъркан. А те сбъркаха, защото всеки се дели от всеки. Бъдейки позитивен реалист, все пак се надявам, че ще има някаква промяна след седмите подред избори", каза още той.

По думите му вече има голямо отрезвяване, че няма повече накъде и трябва да се даде всичко, за да може най-после тази държава да бъде управлявана.

Трябва ни ясна политическа воля за правителство, което да ни вкара в Еврозоната, категоричен беше бившият държавен глава.

"Заявявам пред всички български граждани - ако изпуснем сега влака, ние се програмираме да бъдем изолирани, бедни, както в последните три години - без 1 лев стратегическа инвестиция, без едно създадено работно място, нестабилни, с никакъв план за развитие", каза още Плевнелиев пред Bulgaria ON AIR.

Президентът (2012 - 2017) отправи апел към системните политически сили - да разберат историческата си отговорност и да направят правителство.

Целият разговор гледайте във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от Страната
Джунейт Йонузов е новоизбраният кмет на Омуртаг
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Значи системните политически сили да направят сглобка, за да продължат краденето, а недоволните кучета ги яли...
98
1
 
5
 
! Отговори
Плюнко Плевняв преди 2 часа
доживотна пенсия на гърба на народа..
97
0
 
4
 
! Отговори
емо преди 3 часа
за герб гласуват около 25% от гласуващите около 34%, имащи право на глас, като при едно задължително гласуване, т.е. ако гласуват над 90% от имащите право на глас, този процент ще бъде редуциран поне двойно, докато за други партии този процент ще бъде много по-висок и ще бъде ликвидиран проблемът герб, който води до поредица безсмислени избори и несъставяне на правителство. просто политиците трябва да се обединят и да въведат сериозна парична санкция за негласуване.
96
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
"Всеки (посланник) се дели от всеки (друг посланник)" Това е - интересите на Англия не съвпадат с тези на САЩ, на Франция пък - съвсем. Кандидатите измежду които ще избираме "народни" представители са подковани от различни НПО-та и ето ти разделението. А колко хубаво би било да са купени само от САЩ, или само от Франс .... Не е е - няма да стане - светът се поляризира, дори и вътре в НАТО, кво да пра'иш - просто бизнес , брато'
95
0
 
7
 
! Отговори
Лили Барута преди 3 часа
Чехъльо,искаш ли пак да бъдеш президент ? Да видиме какво ще каже пак бившата ти,та да се посмееме от сърце....
94
0
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 3 часа
Благодаря сърдечно на Анисия. Като го видях след коварен махмурлук веднага повърнах и сега ми е леко и конфортно. От доста време не го бях виждал и се притесних че човечето се е разболяло от ковид, но после се сетих че магаретата не боледуват от ковид.
93
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Я не ми се обяснявй момченце. Кажи защо имаш корумпирани имоти в Гърция заедно с баш мафията на прехода.
92
0
 
12
 
! Отговори
Винету за Плювко преди 4 часа
И магаре да бях ви предложил и него щяхте да изберете...
91
0
 
12
 
! Отговори
бивш президент преди 4 часа
НАСТОЯЩО МАГАРЕ...казвам го най отговорно ,заявявам го пред всички български граждани!
90
7
 
1
 
! Отговори
Възмутен преди 4 часа
Чудя се на многото Анонимници коментирали по долу за злобните коментари! Плевнелиев също не ми е любимец, но е прав. Не може България да излезе от тази спирала като всички партии отричат другите и не мислят, че изходът е само един коалиционно правителство. Критикари, какво е решението според вас, при очакваните изборни резултати..? Избори до дупка, още милиони разходи! Така ли....???
89
0
 
13
 
! Отговори
Българин преди 4 часа
Българския народ се чуди кои беше тоя бушмен Росен плевнелиев
88
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
тръгнал и тоя да ни качва в потъващия кораб еврозона
87
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
До коментиращите: Ако впрегнете енергията си в работа, вместо да се надпреварвате в плюене по вече доказали се хора, България щеше да е в предните редици по развитие!
86
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Също като теб
85
2
 
8
 
! Отговори
ганьо преди 4 часа
Ама не е ли пределно ясно вече, че пробвахме всичко - леви, десни, цар, мутра, харвардци и всякакви комбинации. И че е крайно време да се каже на висок глас, че проблемът е в матр'яла. И че тази държава, с това племе няма бъдеще. И след 1000 години ще сме същите.
84
9
 
4
 
! Отговори
европеец преди 4 часа
До какво е ЕС. ... е най-цивилизованата и най-привлекателната част на тази планета. И не случайно и мигрантите от цял свят искат и тичат именно към ЕС, а не към просията или жълтурите. А мнението на такива олигоффрени като теб няма никакво значение.
83
3
 
11
 
! Отговори
Какво е ЕС преди 4 часа
ЕС е плътна педдеррастия, задължителни ваксини, зелено безумие и ядене на насекоми, толерастия, имигрантски вълни и покъртителна, монументална корупция !!!
82
1
 
9
 
! Отговори
Аман от преди 5 часа
Психично болни!
81
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Пълен неадекватник, не зная кой го е избрал. Най-вероятно с купени или фалшифицирани гласове от шефа му Банкянския престъпник, който 12 години изнасилваше и крадеше Държавата.
80
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Защо непрекънато ни натрапвате герберасткия сбърканяк, партийния секрат от МЕИ-Ленин.